A persen sploh kaj pomaga?
Persen je brezveze, zanič. Lahko postaneš še zasvojen. Za pomiritev začni pravilno in počasi dihati in izvajati vaje, jogo, meditacijo, meditacijske glasbe je na YouTube-u ogromno.
LP.[/quote]
Joga in meditacija mi nista všeč. In nisem vprašala o raznih oblikah pomirjanja, ampak ali persen pomaga. Kdaj se boste nekateri naučili odgovarjati na vprašanja?
Persen je brezveze, zanič. Lahko postaneš še zasvojen. Za pomiritev začni pravilno in počasi dihati in izvajati vaje, jogo, meditacijo, meditacijske glasbe je na YouTube-u ogromno.
LP.[/quote]
Joga in meditacija mi nista všeč. In nisem vprašala o raznih oblikah pomirjanja, ampak ali persen pomaga. Kdaj se boste nekateri naučili odgovarjati na vprašanja?[/quote]
Saj je napisano v prvi povedi, da je persen neučinkovit. Kdaj se boste začeli učiti prebrati, že prvi stavek vam kar uide.
Joga in meditacija mi nista všeč. In nisem vprašala o raznih oblikah pomirjanja, ampak ali persen pomaga. Kdaj se boste nekateri naučili odgovarjati na vprašanja?[/quote]
Saj je napisano v prvi povedi, da je persen neučinkovit. Kdaj se boste začeli učiti prebrati, že prvi stavek vam kar uide.[/quote]
Sem prebrala prvi stavek. Kaj pa argumentacija? Si ga kdaj jemal ali to trdiš tako napamet?
Seveda pomaga, samo je faj tud kakšna navodila prej prebrat.Če se želiš umirit, tako na sploh, ga je potrebno jemati redno, ne vem 3x na dan, nekaj tednov.po ene 14 dneh je učinek konkreten. Seveda pa ne more delovat kot kakšen apaurin, lepo vas prosim. Da vzameš tabletko in čakaš … ni šans, ne deluje na tak način. Ok, malo že, a če vzameš par tablet hkrati (kar pa tud lahko, škodilo ne bo). Podobno deluje baldrijan oziroma pripravki iz baldrijana.
Aja, iz prve roke.
A ni baldrijan že od pamtiveka znan kot pomirjevalo? Ti torej trdiš, da baldrijan nima nobenega zdravilnega učinka?[/quote]
Malo le poglej sestavo Persena pa si odgovori.[/quote]
Sem pogledala sestavo. In kaj hočeš povedat? Da je vse tole, kar piše laž?
Persen forte:
Vsebuje izvlečke treh zdravilnih rastlin. Ena kapsula vsebuje:
87,5 mg suhega vodnoetanolnega ekstrakta korenine zdravilne špajke – Valeriana officinalis L., radix, extractum hydroalcoholicum siccum, (4–7 : 1); ekstrakcijsko topilo: 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (V/V) etanol;
17,5 mg suhega ekstrakta lista navadne melise – Melissa officinalis L., folium, extractum siccum (3–6 : 1); ekstrakcijsko topilo: 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (V/V) etanol;
17,5 mg suhega ekstrakta lista poprove mete – Mentha piperita L., folium, extractum siccum (3–6 : 1); ekstrakcijsko topilo: 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (V/V) etanol.
Je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora.
Korenina zdravilne špajke in listi melise delujejo pomirjevalno.
Listi melise in poprove mete imajo blagodejne učinke na blage želodčno-črevesne težave.
Persen forte:
87,5 mg suhega vodnoetanolnega ekstrakta korenine zdravilne špajke – Valeriana officinalis L., radix, extractum hydroalcoholicum siccum, (4–7 : 1); ekstrakcijsko topilo: 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (V/V) etanol;
17,5 mg suhega ekstrakta lista navadne melise – Melissa officinalis L., folium, extractum siccum (3–6 : 1); ekstrakcijsko topilo: 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (V/V) etanol;
17,5 mg suhega ekstrakta lista poprove mete – Mentha piperita L., folium, extractum siccum (3–6 : 1); ekstrakcijsko topilo: 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (V/V) etanol.
Listi melise in poprove mete imajo blagodejne učinke na blage želodčno-črevesne težave.[/quote]
Mogoče ne ve, da je zdravilna špajka enako kot baldrijan …
Nisi ga nikoli vzel pa vseeno veš, da je zanič in da ne deluje? Vprašanje je bilo: Kakšne so vaše izkušnje?[/quote]
Ti si pa res orng živčna, najbrž bo treba kaj bolj ostrega vzeti.
Meni persen pomaga, dosti pa tudi avtokontrola.[/quote]
A zato, ker sem napisala temu pametn jakoviču to, kar mu gre sem živčna? Sem napisala kaj, kar ne drži?
Vprašala sem, kakšne so vaše izkušnje glede peresena, ali deluje.
Tip, ki persena sploh ni probal odgovori, da je zanič in naj se rajši ukvarjam z jogo in meditacijo.
Torej podpiraš to, da se ne odgovarja na vprašanja, ampak pametuje in da se piše o zadevah neosnovano?
Vse je odvisno….. od tega, ali ješ tablete, kaj piješ, ješ, kilaža….in seveda psiha! Kako živiš!
Jaz nič ne konzumiram! V lajfu nisem pojedla 5 aspirinov in 5 lekadolov.
Zgodilo pa se mi je pred leti, da sem bila v ‘riti’. Šok sem doživela! Ko komaj dihaš in si želiš, da ni nič res!
Pogoltnila sem en persen……..čakam………. nič! Ma da umrem – pogoltnem še dva persena!!
In potem se megleno spomnim, da sem šla spat. In spala sem 2 dni!!
Povedali so mi drugi. Meni je pomagalo. Zbudila sem se tok močna, da sem zaživela naprej.
Če pa kdo ‘papca’ vse sorte, pa ziher ne bo prijelo tako, kot se oglašuje.
Probala persen forte, ko me je od psihe tiščalo v prsih, da sem komaj dihala. Odleglo v parih urah. Tako da ja, persen ni blažev žegen, je pomirjevalo, ki učinkuje. Skoraj takoj. Vzela sem mogoče tri tablete v roku treh dni, dokler ni akutna bolečina minila. In vsakič je odleglo.
Predozirat se pa seveda ne sme z nobenmo snovjo, naj se zdi še tako nedolžna.
Persen forte:
Listi melise in poprove mete imajo blagodejne učinke na blage želodčno-črevesne težave.
[/quote]
Ja seveda pomaga. vsa ta ” čudna zdravila”, nam zelo pomagajo. Aja pomagamo njihovi , beri, debeli denarnici, nam pa k zmanjšanju “casha” v denarnici. Odločitev je na strani vsakega posebej, torej odločitev tudi , kupiš ali ne kupiš. . Ali nam uradna medicina ne ponuja dovolj zdravil in rabimo še marketinške , beri dušebrižniške in še kaj firme , ki skrbijo za nas. Prosti trg itak to je zakon !!!! Očitno neeeeeeeee ! Da se razumemo, temu ne nasprotujem, toda tudi zdravje namesto da bi postalo ZAKON, uuupsa deluje samo za posvečene …….postaja in bo ostal velik posel. Zagovorniki kot je Loredan Bešić in še en dečko kirurg iz Lj, ki temu izčrpavanju nasprotujejo so pa trn v peti ve se komu, ja lobiju . Sprememb ne bo dokler………se ne bo nekaj zgodilo. A kaj se bo zgodilo niččččččččččččččččččč.