Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek A se da dobit stanovanje za mamo in otroka

A se da dobit stanovanje za mamo in otroka

S fantom živim pri njegovi mami in njegovi babici. Imava 9 mesecnega otroka. Sem že leto in pol tukaj ampak že od začetka me niso imeli preveč radi.
Useeno sem vztrajala in ostala pri njih saj me ima fant zelo rad in je hotel da ostanem pri njem. Vendar zdaj pa mi je prekipelo in sinfanja cele žlahte njegove do mene ne prenesem več. Mama me hoče komandirat čeprav sva zgoraj za sebe babica pa ji nonstop narekuje da naj me spodi. S fantom se imava ful rada in bi želela da sva skupaj le da jas tu pri njih ne želim več biti. Dolgo sem vztrajala zdaj pa res ne gre več saj v hiši nekoga ki želi da grem vstran in me sovraži nočem več biti.
Problem je pa tu saj jas nimam z otrokom kam ker pri moji mami ni pogojev da bi lahko bila z otrokom, tam pri očetu pa prav tako ne, pa se v stiku nismo več zaradi sporov. Tako da nimam kam. Partner se ne želi odseliti v blok na primer ker nebi zdržal, je navajen na podeželju bit pa se pisano bo dobil vse in noče zmano na svoje. Pa še financno ga skrbi da nebi šlo skozi.
Zato me zanima če bi socialna meni in otroku lahko v kratkem času pomagala do stanovanja ali kako drugače?

Če te ima fant zelo rad, kot praviš, se bo zate in otroka potrudil in postavil mejo babici in mami, da njuno obnašanje ni sprejemljivo.
Bo moral odrast in jasno pokazat obema, kje so tudi meje osebnega prostora.
Torej vajin prostor z otrokom zgoraj, je prostor, kjer se mama in babica ne moreta sami vabit.
Ostalo poskušaj ignorirat, ne jemlji njunih žaljivk osebno.
Kljubvsemu, pa bi jaz na tvojem mestu razmišljala o čimprejšnji selitvi na svoje, torej finančni samostojnosti, ker živeti v takšnem okolju na dolgi rok, lahko škodi tako fizično kot psihično.

Fant bo moral odrast in se postavit za svojo novo družinico.

Ali te ima “tako rad”, da mu je vseeno, kako ravnata s tabo in da je zate nevzdržno in razmišljaš od selitvi na svoje?

Še vedno ne razumem, zakaj mama pričakuje, da zato, ker ima otroka, da ima neke večje pravice kot ostali.
Zakaj ne stanovanje za nekoga, ki dela in ga je sposoben odplačevat. Po mojem je to edino merilo.
Če je nekdo tako neumen, da se ODLOČI, da bo imel otroka, kljub temu, da si tega ne more privoščit ga pomojem ni potrebno nagradit.

Za vse ostale imamo namreč kondome!

Glej ti imaš problem že v genih, tvoja familija je razbita, najbrž tudi že prej niso tvoji predniki imeli vse pošlihtano, tako da si upam trditi da tudi ti nisi idealna, sedaj ali se boš prilagodila ali pa boš nadaljevala tradicijo svoje familije, sama se odloči. To da te ne marajo si najbrž sama povzročila, blokarica na kmetih, ko so ti rekli gremo delat si bila zmatrana, se ti ni dalo ali pa kaj tretjega, verjemi sem videl tak primer, ta mlada dva sta delala na polju, doma v mansardi pa sta živela še en sin in njegova štajerka, ta ta domač je res redko šel pomagat delati, štajerka pa mislim da samo enkrat, raje je sedela doma pred hišo v senci….
Če si to naredila da si raje sedela v senci kot bi šla pomagat potem si naredila vse !

Iz česa razbereš, da živijo na kmetiji? Lahko je navadna hiša na podeželju, brez obdelovalne zemlje in hleva.
Pa tudi, če je kmetija … pogosto je tako, da si ne želita oba selitve na kmete, ampak samo tisti, ki je rojen tam. In ta za živo glavo ne bi šel živet v mesto (in se prilagodil drugemu). Tisti drugi pa ne le, da se mora prilagodit in preselit, še delat bi moral, poleg redne službe, čeprav si nikoli ni želel selitve na podeželje? Zelo si krivična.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close