a še kdo ne hodi v trgovino
Za sadje in zelenjavo se pa res ne rabiš zdaj po trgovinah vlačit. Ravno sem kupila 10 kg jabolk, fižol v zrnju, česen, čebulo, krompir, por, motovilec, korenje, itd. Vse pri kmetih brez kontakta ali pa so mi pripeljali na dom po predplačilu.
Če je kdaj čas, da ne hodiš v trgovino za take stvari, je pa zdaj. Saj ne rabiš 10 vrst sadja in zelenjave, jabolka in osnovno zelenje so čisto dovolj. Jaz sem našo potrošnjo komplet preusmerila stran od trgovin. Meso v mesnici, mleko in mlečne izdelke pri kmetu. Edino wc papir, šampone, praške itd. pa kupujem po spletu. Ampak čiste osnove, brez preseravanja. Tako sem že dolgo želela, pa te v trgovini takoj sto stvari premami. In imaš v hipu sto brezveznih stvari doma in en kup odvečne embalaže. Odkar delam iz osnov, se je količina embalaže prepolovila. Res pa je, da moraš za to imeti čas, ki ga prej ni bilo.
Prosim, da napišeš v katerem kraju in katerih kmetih tako kupuješ. In v kateri spletni trgovini kupiš ostalo?
Spar in Mercator sta nedosegljiva in je nemogoče naročit, da ti pripeljejo na dom. Tudi ostale dobave, razni zabojčku so preobremenjeni in ne preostane drugega kot da gremo v trgovino. Saj ne moreš toaletnega papirja ali banan naročati po pošti…
Za sadje in zelenjavo se pa res ne rabiš zdaj po trgovinah vlačit. Ravno sem kupila 10 kg jabolk, fižol v zrnju, česen, čebulo, krompir, por, motovilec, korenje, itd. Vse pri kmetih brez kontakta ali pa so mi pripeljali na dom po predplačilu.
Če je kdaj čas, da ne hodiš v trgovino za take stvari, je pa zdaj. Saj ne rabiš 10 vrst sadja in zelenjave, jabolka in osnovno zelenje so čisto dovolj. Jaz sem našo potrošnjo komplet preusmerila stran od trgovin. Meso v mesnici, mleko in mlečne izdelke pri kmetu. Edino wc papir, šampone, praške itd. pa kupujem po spletu. Ampak čiste osnove, brez preseravanja. Tako sem že dolgo želela, pa te v trgovini takoj sto stvari premami. In imaš v hipu sto brezveznih stvari doma in en kup odvečne embalaže. Odkar delam iz osnov, se je količina embalaže prepolovila. Res pa je, da moraš za to imeti čas, ki ga prej ni bilo.
[/quote]
Ja naroči po spletu…
Razložite mi kako. Že en teden imam robo v košarici, vsak večer v nizkem štartu da se odpre okno, in ko naj bi se okno odprlo se stran sesuje. Ko stran zopet deluje je pa spet vse zasedeno. A ve kdo za kakšen trik? Kako folk uspe naročit če je stran sesuta?
Ja klinc, sem danes šla v lokalni market, zadekana ko nindja, kaj pa čem 🙁
Ja naroči po spletu…
Razložite mi kako. Že en teden imam robo v košarici, vsak večer v nizkem štartu da se odpre okno, in ko naj bi se okno odprlo se stran sesuje. Ko stran zopet deluje je pa spet vse zasedeno. A ve kdo za kakšen trik? Kako folk uspe naročit če je stran sesuta?
[/quote]
O kriščevegate, v času gugla znaš najti samo spletno dostavo velikih trgovcev? En kup malih trgovinic in kmetij ali dostavlja na dom ali pa je odprtih. Ampak boš morala sama raziskat, kaj jaz vem kje živiš. V našem kraju je občina objavila seznam vseh, ki bi morali biti na tržnici, pa zaradi zaprtja niso. Poguglala sem še vse kmetije v okolici, pa dostavljavce na dom iz drugih krajev, malo morje jih je.
O kriščevegate, v času gugla znaš najti samo spletno dostavo velikih trgovcev? En kup malih trgovinic in kmetij ali dostavlja na dom ali pa je odprtih. Ampak boš morala sama raziskat, kaj jaz vem kje živiš. V našem kraju je občina objavila seznam vseh, ki bi morali biti na tržnici, pa zaradi zaprtja niso. Poguglala sem še vse kmetije v okolici, pa dostavljavce na dom iz drugih krajev, malo morje jih je.
[/quote]
Najdem jaz majhne trgovinice in kmetije, ne skrbi, ampak so vse zabezecane z naročili 🙁
Ja naroči po spletu…
[/quote]
takoj po polnoči. Če pa gledaš proti večeru, pa ne boš nikoli prišla do konca.
Vsaj tako so moji mami rekli…
Najdem jaz majhne trgovinice in kmetije, ne skrbi, ampak so vse zabezecane z naročili 🙁
[/quote]
Lej, ti pomagam,. čeprav ne vem, odkod si, zato na splošno. Dostavo na dom sem v parih dneh bp dobila iz spletne trgovine Domači pridelki (jabolka, fižol, čebula, česen), wc papir in čistila na Redoljubu, Kvibo iz Tržiča ima dostavo živil na dom, sem jih kontaktirala, ampak potem nisem rabila, v lokalni mesnici sem dobila meso, kmetija Pustotnik razvaža mlečne izdelke na veliko koncev, tudi na Primorskega, krompir in motovilec sem dobila na kmetiji v okolici Lj, samo prišla in odpeljala. Za mleko so mlekomati, za med je v Lj celo medomat, za jajca v Komendi in morda še kje celo jajcomat, ampak jajca imajo pa res tudi na skoraj vsaki kmetiji. Če poveš, odkod si, ti še kaj izbrskam.
takoj po polnoči. Če pa gledaš proti večeru, pa ne boš nikoli prišla do konca.
Vsaj tako so moji mami rekli…
[/quote]
Zdaj so spremenili, se okno odpre ob 22h, jim je prišlo na uho da folk sredi noči čaka tisto okno. Ampak je ista štala. Točno ob uri vsi navalijo in stran dol pade. Ne pomaga niti viset na strani in klikat refresh, sploh ne prideš zraven (((
Isto mi. Pteko spleta ne gre. Mali zasedeni.
Potrebujem jajca, wc papir, šampon za lase, sveže sadje, zelenjavo, jogurte, maslo, sir, salame.
Živim sama z otroki.
Je kar problem. Oni ne morejo v trgovino, ja, ne utegnem.
V trgovini nisem bila od preteklega četrtka.
Problem je, ker delam do 20-ih in pretekli teden sploh nisem mogla v trgovino, ker so zaprte zvečer. V nedeljo prav tako. Upam, da bom v petek ali vsaj v soboto doma, da bom lahko šla.
Enkrat boste morali tudi fizično v trgovino ali lekarno. Sploh če bo tole dolgo trajalo. Jaz sem bila včeraj v Sparu in je bila vrsta, vsaj 6 ljudi zunaj, pol ure pred zaprtjem. Delajo pa do 18- ih. Ni se mi dalo čakat in sem šla v Leclerc, kjer je odprto do 21- ih. Tam ni bilo vrst, imajo pa vse zelo dobro organizirano. Ljudi ni bilo dosti, tam je blagajn ogromno. Varnostnik nas je razporejal, velika razdalja med vozički in šel si na prazno kaso. Blagajničarke sedijo za steklom. Jaz sem sicer imela masko in rokavice, čeprav ne vem, ali to kaj pomaga. Mogoče za svoj boljši občutek.
Kaj pa zjutraj, takoj ob 8 h? Res da sta prvi dve uri za starejse, za nosecnice in za invalide, ampak ce potem delas, bojo menda ja naredili izjemo in te spustili not.
[/quote]
odvisno. pri nas je toliko sivčkov zjutraj v trgovini, da ne spuščajo. pa še dokazat jim ne moreš, da potem delaš. vsekakor super ukrep, pisan na kožo tistim, ki lahko gredo (in tudi gredo) v trgovino kadarkoli v času obratovanja.