Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika A še kdo skriva hrano?

A še kdo skriva hrano?

Pred domačimi bom skrivala hrano!

Skuham enolončnico (noter je meso, zelenjava…) , nobenega v hiši, ko je skuhano.
Nič hudega, vsak po svoje izkoristi dan. Ko pa zvečer (ponoči) pride domov, si ne bo pogrel zajemalke enolončnice in kos kruha……… temveč šiba salama, sir, jajca…… ! 🙁

In spraznijo hladilnik, na štedilniku pa topel obrok! Vsa kuhinja zjutraj v razsulu – mama pomivaj in pucaj za zajtrk. Pa še poln pralni stroj cot za oprat.

Sreča, da je mraz in bom dala vse te ‘dobrote’ na okensko polico in jej to, kar je pripravljeno.

Da o sadju in sladkarijah ne govorim. Jabolka se sušijo, vsak plane po mandarinah.
In nič ne pomaga, če zmerjam cel dan!

Jabolk ne kupuješ.

Zmerjati res ni treba. Če prihajajo pozno domov, so odrasli. Zaposliti bi jih morala že zdavnaj – naj kuhajo, pomivajo, perejo, pospravljajo … Pa bi danes cenili tvoj trud, ker bi vedeli, kaj to pomeni.

Kupi majhne lonce in skuhaj samo zase in toliko, kolikor poješ v enem obroku. In ne hodi ti v trgovino in vlači polnih vrečk domov. Naj si kupujejo sami. In ne pucaj te kuhne in pripravljaj zajtrka ti, a drugj jimajo rok?
Drugač pa saj veš, točno tako se obnašajo do tebe, kot si jim dovolila …

Pač ne kupuj toliko hrane, preveč se ti valja doma. Salame in sladkarije lahko mirno črtaš z repertoarja. Pa pač manj mandarin da bodo tudi jabolka jedli. Pa nauči jih da pospravijo za sabo.

Seveda nič ne pomaga zmerjati pri odraslih razvajencih.

Seveda nič ne pomaga zmerjati pri odraslih razvajencih.
[/quote]

Ja verjamem in kdo bi si mislil, da bom jaz izpadla kot Cankarjeva mati. 🙁
Ko jih pa nekaj prosim (nabrusi nože…) pa traja in traja.

O, kako te razumem!
Jaz po novem ne skuham nove hrane, dokler se ne poje prejšnje. Za vsakega je ena porcija v hladilniku. Za salame, sir in ostale prigrizke ni več prostora.
Na vprašanje: A ni nič za jesti? odgovorim: Kosilo je še vedno v hladilniku.
Pa vsakič, preden začnem kuhati, vprašam, če bodo danes jedli to in to.
In vedno zamrmrajo: Mhm. Po mojem niti ne registrirajo vprašanja.

Te razumem
Jz sem jabolka ko so bli doma..nakrhljala pa jih dala na mizo..pa smo jih pri tv hrustal.
Mandarine res ne kupuj.
Napis na list belga papirja
Jej enoloncnico.pomij za seboj.
Salamo itd res skrij.
Nimas se kaj vec slepit
Nimajo odnosa do tebe.malo jim je mar.
3dni ce bos drugac se nosila se bojo zacel spreminjat.
Cez dan ko gre kdo jest. Ne pozab da posprav za sabo. Ti pa stoj z rokami na prsih in sam opazuj. Potem pa sam das komando ce vids da ne gre tak k si si zamisla.
To so odrasli otroc tak da bojo prej pokapiral ko tisti tamali.
Ceprav ti tu nabijajo kva vse si narobe nardila.
Lepo se zmen z njimi .

Ja verjamem in kdo bi si mislil, da bom jaz izpadla kot Cankarjeva mati. 🙁
Ko jih pa nekaj prosim (nabrusi nože…) pa traja in traja.
[/quote]
Dokler jim boš še naprej vse prinašala in odnašala od riti, ne bo sprememb.

Hvala vam za razumevanje.
Bom jaz to zaostrila.
Saj že zdaj…. zdržim par ur, par dni…… potem pa vse po starem.

Pijan folk, ki se ponoči primaje domov, ne bo jedel enolončnice, ampak junk food. Si že kdaj videla pijanega jesti joto, župo? To se je sendviče, pizze, bureke,…. skratka nič tekočega (imajo že dovolj tekočine v želodcu).

Pišeš o sebi? Priti domov ob polnoči, ne pomeni, da si pijan. Ti mogoče že.

Pišeš o sebi? Priti domov ob polnoči, ne pomeni, da si pijan. Ti mogoče že.
[/quote]

No, pa je nek psiček zabevskal 🙂

Tako pač je, avtorica že ve, na čem je…..

Za katerega vraga pa kuhaš, če ne jedo? Da opravičiš lasten obstoj? Nimaš česa drugega za počet?

Ne skrivam. Pri nas smo uredili tako da skuham več vrst kosil vsak zbere sam kaj bo jedel in mi vsaj dan prej pove, če se je premislil da bi mogoče kaj drugega. Večerje imamo zelo lahke. Vmesnih obrokov ni. Če je kdo lačen vzame sadje ali pest oresckov. Po 7 uri ne dovolim da se je razen izjemoma.

To je pa še hujše. In kaj – zakleneš vrata v kuhinjo? 🙂

To je pa še hujše. In kaj – zakleneš vrata v kuhinjo? 🙂
[/quote]
Ne
ampak ne vidim razloga da bi se zvečer nazirali
Mož in sin po treningu zvečer spijeta tiste svoje whatever že, midve s hčerko pa se ne rabiva basat s hrano zvečer. Smo tako navajeni in nič nam ne manka
Drugo je kadar imamo obiske pozno v noči in pač jemo in pijemo vendar to je poredko

Sam človek se tle gor res lahko nasmeje do solz.
:-)))
Upam, da se samo zaj….ate.

Ne moreš skrivat hrane po bajti no. Meni so skrivali sladkarije, sem vse našla.

Kje ti to živiš, da vem na kateri okenski polici bodo vse te dobrote? 🙂

Kurc kr dej na ostro.kaj se pa grejo.
To je grdo da se basejo ssalamo ce ima kuhan.
Naj ne bojo leni pa si naj pogrejejo.
Ce si greje v mikrovalovki..mu pust na krozniku. Pa nej sam porine v mikro za 3min. Pokrito
Z drugim kroznikom

Tega sploh ne razumem, ko nekdo v odgovoru piše “mandarin pa le ne kupuj”, a avtorica piše, da jih raje pojejo kot jabolka. Mogoče so jim samo bolj všeč kot pa jabolka?? Se spomnim pri nas doma, 30 let nazaj, ko sem bila majhna … vsaaak jeb.ni dan jabolka, nobenih banan, pomaranč, mandarin, ananasa … eno in isto skoz, valda se ti že gabi jest to. Očitno so to odrasli … pusti, naj jejo, kar hočejo. Moja mami še dandanes skuha svojemu sinu vsak dan topel obrok, pa ji POVE, da ga ne bo doma, naj NE KUHA, ker bo hrana stala: ne, ona “mora” skuhat neki za na žlico. Seveda hrana ostane nedotaknjena na štedilniku (kar mami VE, da bo, ker ji brat PREDHODNO reče, da ne bo jedel), ampak je potihem vesela, da se to res zgodi, da lahko potem pizd.ka čez brata (star 45 (!!) let). O B U P. Potem se dela žrtev … kako nikamor ne gre zaradi njega, da ima le skuhano doma … ga čaka, da pride po službi in mu takoj mizo pripravi, a njega v kuhinjo ni … in potem meni po telefonu govori o tem, meni je pa to toliko dosadno poslušat vsaka dva dneva isto. Brat živi s punco, a mami mu kuha in ga čaka s kosilom, čeprav mami ve, da brat je v službi in seveda ne bo še enkrat jedel obilno doma. Sama sebi komplicira lajf, da ji ga kao mi ostali krojimo in nismo za nič hvaležni, kar naredi. Noben je pa ničesar ne prosi.
Avtorica … pusti jih po svoje.

Ocitno slabo kuhas,da se hrana ne poje..,da bi pa se hrano skrivala je pa absurd v 21 stoletju.

Skrivanje hrane bi mi bilo razumljivo samo takrat, ce je nekdo pozresen, ne pusti za druge, ni pa dovolj denarja, da bi se hladilnik znova napolnil. Na zalost se da slisat tudi take zgodbe in takrat je skrivanje verjetno edina resitev.

Ampak ce ni taka situacija, potem skrivanje hrane nima smisla. Ocitno imas ti neko nujo, da skuhas in imas nujo, da skuhas stvari, ki ne grejo v promet. Ce ves, da neka vrsta hrane “ne gre”, pa jo se kar tiscis naprej, je problem v tebi, ne v ostalih. Ce nekdo npr ne mara cvetace, menda ni smiselno jo postaviti vsak dan na mizo in potem jamrati, da je ostala.

Skuhaj manj ali samo. za sebe.
Pripravi nekaj, kar se bo pojedlo.
Ce si znajo sami postreci ponoci, si bodo znali tudi zjutraj. Zakaj potem ti cistis in pospravljas in pripravljas zajtrk?

Zakaj se mi zdi, da je pri vas hrana samo slika odnosov in sredstvo za iskanje premoci? V taki “vojni” nihce ne zmaga. Ce se lahko zmenite, se zmenite. S tem, da tudi ti malo popustis. Ce se ne morete zmenit, najdite drugo resitev. Samo ne se preko hrane rangirat, ker to pa res ne vodi nikamor.

New Report

Close