A se še komu zdi, da s to korono pretiravajo?
Zagotovo se problem Korone takoj in v celoti reši, če se odredi popolna breizjemna evtanazija za vse moške ob dopolnjenem 55 letu, in vse ženske ob 60 letu.
Logan’s Run
https://www.imdb.com/title/tt0074812/?ref_=fn_al_tt_1
Soylent Green
https://www.imdb.com/title/tt0070723/?ref_=fn_al_tt_1
Se ves cas sprasujem o smiselnosti in sorazmernosti ukrepov pri nas in zakaj se non stop primerjamo z Italijo, ce nimamo niti priblizno enake demografske slike. Italijani so starejsi od nas in bolj so poseljeni, vsaj na severu. Povprečna starost obolelih v Italiji je 63 let, povprecna starost umrlih pa 80 let. Clovesko zivljenje je neprecenljivo, ko se zagovarjajo zelo restriktivni ukrepi za boj proti koroni. Po drugi strani pa ni nic kaj vredno, ko se govori o socialni, stanovanjski, druzinski, migrantski in se kaksni politiki. Sprasujem se, ali boj proti koroni res opravičuje ukrepe, ki sesuvajo gospodarski sistem. Ali je zivljenje 80 letnika vredno vec kot nekaj deset ali sto sluzb, višjih cen hrane, nekaj deset ali sto stečajev, izgubljen čas v šolah in na faxih. In ce je, ali se zivljenja teh ljudi ne bi dalo zascititi kako drugace z manjsim vplivom na gospodarstvo. In seveda se sprasujem, ali so vprasanja o stroskih in posledicah boja proti koroni sploh moralna vprasanja, ali je to nekaj o cemer se ne sprasuje in ne dvomi.
Jaz pa razmišljam takole: zdaj že vemo da je v Lombardiji mesečno umrlo 300 ljudi v preteklosti brez korona virusa. Ker imajo starejšo populacijo je možno da so starejši ljudje umirali doma ali na navadnih oddelkih. Sedaj ko pa so okuženi jim to povzroči dihalno stisko in morajo na aparat. In so tam 3, 4 tedne. Mogoče bi nekateri brez aparata in virusa umrli v enem tednu, tu pa jih aparat še drži pri življenju.
V Italiji je v ENEM DNEVU umrlo skoraj 800 ljudi!!!
Se ti res zdi, da kdo pretirava?
[/quote]
V Italiji povprečno dnevno umre 1700 ljudi. V normalnih razmerah. Koliko več jih umre zaradi korone, bomo videli, ko bo konec epidemije. Ravno 800 dnevno več prav gotovo ne, ker Italijani vsem umrlim, okuženim s korono na lepijo etiketo smrti zaradi korone, čeprav nekateri umrejo zaradi infarkta, raka, zastoja srca,… in bi bilo tako tudi brez korone. Po nekaterih podatkih naj bi bilo v trenutnih razmerah okrog 250 smrti več kot ponavadi. Ampak dJmo počakat na statistiko.
Moje mnenje je, da s korono res pretiravajo. Ustvarjena je bila s namenom, da pobije šibke člene v naši civilizaciji in kaj delamo mi?! Ščitimo te šibke posameznike. Tisti, ki je umrl pri nas je hodil vsaki tretji dan na dializo. A to je vredno ščitit? Bijemo napačno bitko. A ni ravno v tem največji potencial koronevirusa, da če se imunski sistem preveč intenzivno bori proti njemu so posledice hujše. Ravno to je ugotavljal tisti kitajski virulog. Isto velja za države, ki sedaj bijejo bitko proti koronavirusu. Huje kot jo bojo bile slabše bo za njih in njihova gospodarstva. Pustimo, da tisto kar je fuč propade in ustvarimo pot mladim in močnim, da se speljejo ven iz tega sranja, ki so ga ustvarili naši politiki!
Enako razmišljam, pa tudi vsi ostali ki jih poznam, ne poznam enega, ki bi ga bilo kotone strah.
Sem mojim in moževim staršem rekla, da so oni rizična skupina, naj raje ostanejo doma, da jim midva vse prineseva. Pa tud slišat nočejo o tem, že tako so čist popizdili, ko so rekli, da naj bi penzionisti hodili v trgivini od 8 do 10ih. Šli bodo takrat ko bodo hoteli. In tako vsi ki jih poznam, vsi norijo zaradi tega pretiravanja, panike, k da smo brez ladtne pameti, točno tako se obnašajo do nas.
Seveda pretiravajo. Pravijo da ne poznajo tega virusa a po drugi strani trdijo, da se bodo kar vsi okužili, čeprav ne vsi zboleli. Po kakšni logiki to, sploh če niso vseh testirali, da bi kaj takega lahko trdili. So stvari, ki bi morale biti kazensko preganjane in to je tudi sejanje panike med ljudmi. Kdo pa bo ljudem pomagal, ker bodo tile ukrepi prinesli mnogo večje posledice.
Vam še ni jasno, da imunosti ni. Veliko primerov, ko so se okužili večkrat. Tako da, tudi tisti, ki bodo preboleli niso imuni.
[/quote]
Torej je rešitev da bomo ves lajf v izolaciji?
Če ni imunosti je pač ni, ni pa to razlog da bo svet zaradi tega obstal.
Imunosti tudi za neumnosti ni, neumnost pa je še škodljivejši “virus”, saj na cesti povzroča mnogo mnogo smrti, pri pobezljanih zaradi spolnega nagona mnogo mnogo bolezni in bolečin… itd itn….
Ne, imam starše in ne želim, da jih kakšni neodgovorni egoistični osebki testirajo, ali bodo okužbo s korono normalno prenesli.
In poznam sestro, ki dela v Lj v bolnici, tako, da ti lahko kar povem, da tisti, ki faše, ni tako fajn. In tam ležijo tudi ljudje, ki so še zaposleni, torej ne tako zelo stari.
“Torej pretiravajo in kar je fuč, naj propade? ” to je povzetek nekega bolnega uma, ki gleda le na svojo rit, spominja pa me na nekega Adolfa.
No, se boš držala tega recepta, ko bo šlo za tvoje starše, moža, otroke, vnuke? Saj veš, tudi kakšni mlajši bi bili brez zdravniške pomoči lahko kdaj fuč. Kdo ti garantira za njihovo večno dobro zdravstveno stanje? Torej, ti bi jih pustila, da pocrkajo?
Ali pa so tvoji vredni nekaj več?
Ti pa sploh, ko boš postala škart roba, prenehaj obiskovati zdravnika. Ne troši mojega denarja in daj prostor drugim.