A se to še kateri dogaja??
Upam da se še kateri to dogaja ali pa vsaj da ima katera kakšen predlog. Sem v 27 letu in imam občutek, da se je začel vidno nabirati celulit. No ni tako grozno, ampak vseeno. Res je, da sem bila kakšno leto nazaj malo bolj aktivna, fitnes pa podobne stvari, ampak tudi sedaj imam vsak dan vsaj pol ure aktivnega sprehoda s psom… Delo imam sedeče 8 ur, ne vem ali je tudi to razlog. Včasih sem lahko shujšala npr. v enem mesecu 2 kg, pa sem samo pri hrani pazila, danes mi to ne uspe več. Pazim pri prehrani pa vseeno imam občutek (tudi ko oblečem, sedaj malo preozke kavbojke), da imam na stegnih, zadnjici in okrog trebuha več celulita oz. je bolj opazen.
Kakšne so vaše izkušnje z raznimi preparati za celulit, npr. Loreal…
Vem da je potrebno predvsem gibanje, ampak čas vedno to ne dopušča.
Hvala vam za vse predloge.
Andreja
Sem v podobni situaciji kot ti – sedeče delo je strup za postavico, sploh če je cel dan tako in prideš šele zvečer domov. Jaz sem tudi dobila celulit odkar hodim v službo. Kremice so bolj tak tak – nič ne hasni (oz. bolj malo), nič ne škodi. Občutek imaš bolj vredu, da si nekaj naredil zase … Po moje je prehrana ključ, jaz zase vem, da me sladkarije “ubijajo”, pa malo telovadbe. Pri meni znese to kake trikrat tedensko po uro do uro in pol (kombinacija aerobika in trening z utežmi).
Živjo,
kam pa hodite na aerobiko (če je v LJ)? Meni je navadno prvič težko in imam muskelfieber, tretjič pa niti zmatrana nisem več in se mi jasno ne da več hodit. Andreja (jaz sem tudi v 27 letu in vem, o čem govoriš), jaz zadevo uspešno obvladujem s tem, da se vsako jutro med tuširanjem zmasiram po problematičnih predelih (z nekim masažerjem od Body shopa, plastičnim, z za mezinec debelimi izboklinami), kaki dve minutki vse skupaj. Me pa res zanima, če Cellesse (ali kako se zadevi že reče) deluje (ker to bi bilo pa krasno, da sediš in ti ni treba nič garat). Pri kremah nisem opazila kakih specialnih učinkov, še najbolj delujejo redni peelingi s pravimi izdelki ali sicer karkoli, kar malo vzpodbudi cirkulacijo.
LP
No upam da ti bo ta stvar res delovala. Koliko časa pa jo že uporabljaš in kje si jo kupila? Tudi jaz mislim da je potrebno tista kritična mesta več ali manj masirati pa naj si bo to z navadnim mlekom od Niveje ali pa anticelulitnimi kremami od Loreala. No pa saj veš, da nas vedno premamijo reklame s takimi izdelki in lepimi telesi. Jaz se sploh ne morem sprijazniti da poleti ne bom več mogla nositi kratkih majic in nizkega pasu na hlačah in se dobro počutiti v kopalkah. No ali pa?
Oglasi se še kaj,
pozdravček Andreja
Živjo, zadevščino sem kupila lani enkrat (za približno jurja našega denarja v Londonu, imajo pa sigurno v vsakem body-shopu, tudi v Trstu, pa tudi pri nas (Nature shop, DM) sem že zasledila podobne izdelke, samo so povečini leseni (pa ne vem, kako bi se obnesli v mokrem okolju). Uporabljam pa kakšna dva meseca. Sem bila pa predlani pri kozmetičarki na enotedenskem tretmaju (vsak dan po tri ure in pol z limfno drenažo, masažami, aromaterapevtskimi povoji ipd., kar je bilo kar fino, blagodejno, prijetno, samo si ne morem privoščiti 35 tisoč na teden kar tako), in je zadeva kar delovala, samo ne zelo dolgoročno. Saj kakega katastrofalnega celulita nimam, se ga niti ne opazi, če kože ne stisnem, ampak zadeva se sama od sebe že ne bo izboljšala. Razmišljam, da bi kupila Philipsov Celesse.
Kar se pa kopalk tiče, je pa vse v glavi (jaz sem se nekako uspela prepričat). Včasih me je bilo groza kopalk, pa sem imela 46 kg (na 166 cm). Sama kost in koža me je bila, pa še nisem se dobro počutila (vsa oslabela), poleg tega, ne vem, komu so všeč okostnjaki v kopalkah (moškim sigurno ne :).
Ampak, ker je treba preprečiti morebitno napredovanje, je vseeno fino kaj narediti v tej smeri, pa še zbudi me zjutraj med tuširanjem.
Kar se krem tiče, me zelo moti, da je večino potrebno temeljito vmasirati v kožo (npr. D-stock od Vichyja), edini učinek, ki ga ta krema potem ima (če sploh ima kakšnega), je potem posledica tega masiranja in ne kreme same.
Pozdravček tudi tebi Andreja
Lep pozdrav vsem,
ja tko je ja,leta(moja 27) prinesejo svoje.imam podobne probleme.Moram pa priznat,da mi zelo pomaga body milk od afrodite,pa ni ga treba masirat,uporabljam ga pa kar po celem telesu,in je manj celulita :).
Vcasih se je res dalo shujsati po 3 kile na teden,zdaj 3 kile komaj komaj zgubis v mesecu 🙁
trenutno mam hude tezave,ker sm se enormno zredila v parih mesecih,in ce mene vprasate je velik razlog v tem,da sedim 8 ur v pisarni!!!
Upam da bo kmalu bolje.
lp,lara
Živjo (spet), tudi mene zanima, katero mleko od Afrodite je to (moramo tudi slo. kozmetiko podpirat).
Sicer pa update: kupila sem Philips Cellesse in ga tudi jadrno odnesla nazaj zamenjat. Ne, samo, da je občutek skrajno neprijeten, če hočeš, da deluje (da zagrabi in vsesa kožo), moraš dati na stopnjo 3 ali 4 (od 6), stvar je precej glasna (v rangu mikserja), pa še vlačit moraš potem zadevo gor po nogah, da po moje že samo od tega napora shujšaš. To je bila moja izkušnja (kratka, na srečo).
LP