Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek A se vam to zdi normalno?

A se vam to zdi normalno?

Da mama kliče mojega partnerja če bo prišel kaj domovo in odpeljal otroka svoje sestre nazaj v LJ, da ga njej ne bo potrebno vozit?

Sem že doživela podobne bedarije, in se jih nikakor ne morem navadit.

Ja, mama kliče svojega sina, če pride kaj domov, da bi potem odpeljal svoje nečake v LJ.

V dobrih družinskih odnosih to ni nič čudnega. Enostavno sin naredi uslugo mami in sestri.

Ne vem, zakaj je vedno problem, če mora sin kaj narediti staršem ali sestri.

Jaz tudi naredim kdaj uslugo mami, bratu in svojemu nečaku, ki ga imam rada kot svojega otroka, pa mi moj mož nič ne tečnari.

Ali bi moral tvoj mož tebe vprašati, če lahko naredi svojim (družinskim članom) ljudem kaj dobrega?

nova
Uredništvo priporoča

Lenoba ne pozna meja.
p.s. če uspe, uspe

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Marina, vedno sem za usluge in pomoč bližnjim. Ampak če mene vprašaš, bi ga v tem primeru morala prositi sestra, saj gre za njenega otroka. Predvsem pa zato ne bi smel zanemarjati naju / mene.

Pa pejta zraven v LJ na sadno kupo, da ne bosta zanemarjena doma.

Seveda se mi zdi normalno, ker ga potem njej ni potrebno vozit – kot si napisala.
Saj verjetno vam tudi ona kdaj pomaga, kajne?

Sicer pa tudi je prav, da ostanemo v dobrih odnosih s sestrami in brati vse življenje. To je veliko, ogromno vredno.

Seveda se mi zdi normalno, ker ga potem njej ni potrebno vozit – kot si napisala.
Saj verjetno vam tudi ona kdaj pomaga, kajne?

Sicer pa tudi je prav, da ostanemo v dobrih odnosih s sestrami in brati vse življenje. To je veliko, ogromno vredno.

Pa še to. Zdi se mi, da si na njegovo žlahto kar malo ljubosumna. Razmisli.

Glej, saj je vprašanje, ali je sestra sploh vedela za taščino prošnjo. Mogoče pa naj bi otroka peljala tašča v Lj, pa se je tašča sama izmislila, da bi to opravil tvoj mož.

Vsekakor ni konec sveta in nenormalno, če se to zgodi. Pri nas tudi mi zapeljemo kam svakinjine otroke, pa je tudi velikokrat samo tašča prišla na to idejo.

Kaj pa pomeni, da če bo prišel kaj domov? Ali stanujete skupaj? Potem je toliko bolj normalno, da je vprašala tvojega moža, ker se njej ali ne ljubi voziti ali težko vozi, ker je že stara ali kaj drugega. ali se je že zmenila s svojo hčerko, da bo ona pripeljala, sedaj pa je noče še enkrat klicati in vprašati, če lahko pride ona sama, ali pa tvoja svakinja ne more, ker dela.

Tako kot pravijo zgoraj. Najbrž je vse skupaj zraslo na taščinem zelniku. Če se tašči ne da voziti, čeprav je obljubila, tvoja svakinja pa je prosta in bi lahko prišla po otroka, naj tvoj mož kliče svojo sestro in ji pove, naj pride po otroka sama. Če pa svakinja ni prosta, pa naj pač naredi uslugo. Razen če imate do Ljubljane 150 km, potem je res malo too much.

Meni, ki sem prejle tudi moževi nečakinji dala kosilo, ko se je igrala pri nas (pa vse dopoldne sem jo pazila), ravnokar je pa svak šel zame 20 km daleč po gradbeni material, ker on kot moški lažje dviguje bremena – se zdi to čisto normalno. V mlajših letih, ko sem prišla sem živet, sem dlakocepila za vsako malenkost, tako kot mnogokrat beremo tule. Potem sem se pa naučila, da če hočem preživet v okolju, kjer se zelo opirajo drug na drugega in sorodstvo veliko pomeni, sem se temu privadila. Ko daješ je naporno, ko pa potrebuješ in dobiš, pa malo manj:)

A pri lastnih starših in sestrah/bratih tudi tako dlakocepite za vsako stvar? Samo vprašam, ker so vedno tašče na tapeti in vedno se snahe počutijo takoooooooo zapostavljene.

Komplicirašššššššš!!!!!!
Nič ti ni po godu!!!!!!!!!!!! Z tabo je verjetno težko živeti???????? Predvidevam in to 100000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…

Ja, se mi zdi normalno, ker tud sama do večkrat prakticira, če grem k staršem in nevem zakaj bi bil problem nečaka / nečakinjo zraven pobrat. Drugo pa je, kot je že ena rekla, če je kilometrina res takšna, ampak …..Ne….nikoli ne veš, kdaj boš pa ti potrebovala kontra uslugo.

Lahko potem pričakuješ enako negativen odgovor.

Sorry, kar seješ, to žanješ….

Jaz mislim takole: mama bi sama peljala vnuke v Lj, vendar tvoj partner večkrat pride k njej, pa ga je pač vprašala, če bo danes tudi, da se ne bi zastonj prevažala do Lj. Meni ni tukaj prav nič spornega, sem tudi jaz že kdaj kaj podobnega naredila. Pa mislim, da ne pričakuje od njega, da mora zdaj prav posebej zaradi otrok priti k njej, ampak če je že imel namen, ji bo pot prihranjena.

**************************************** (__/) (='.'=) (")_(")

Mislim, da bi moral biti podnaslov te teme A smo ženske sploh normalne???!!

Saj to berem pa kar ne morem verjeti.

Sem mati, žena, edinka in VEDNO “dovolim”, da moj mož naredi moji tašči kar si pač zaželi, še posebaj, če gre za njegove nečake.

Ma, ljudje pardon ženske smo pa res preklete!! Sam prosim, da nisem taka!!!

Normalno je, če je to občasno. Če pa je to vsakdanja zgodba, pa diši po izkoriščanju.

Jaz imam tud podobno cvetko za taščo, s tem da ona mojega moža kliče, da bi jo kam peljal, ob tem, da imamo mi dobrih 40 km do nje, ona pa ima doma še dva sina in prevoz doma. Sva se v desetih letih zelo distancirala od nje, ker ko bi midva rabila pomoč pri varstvu( saj imamo vrtec), pa ona že ne bo otrok merkala, ker jih njej tudi tašča ni. Samo pri moji tašči ni samo ona cvetka, so tudi ostali za en lep šopek, saj bi bilo najbolje, da bi denar vlagali k njim v kmetijo, namesto da zapravljamo denar in ga povrhu še na Hrvaško nosimo.

Taksno obnasanje ni in ne more biti normalno. Da ne bomo dvoumni; ciljam nate.

Ocka

Zakaj eni povsod vidite probleme in delate zgago?

ni čudno. Če pride pride, če pa ne, pa ne. Če seveda obe strani tako vzameta. Brez zamere, ne glede na odgovor. Najbrž je mama mislila: ali imaš ti kakšen namen v bljižnji prihodnosti priti na obisk. Če imaš, bi bilo fino sedaj, ker bi lahko še otroke odpeljal v LJ.

Pomembnejše Vprašanje, ki pa se meni poraja: ali ima primerne avtosedeže za otroke.

saj ga je vprašala, “ČE” bo kaj prihajal domov?. Jaz sem sla po moje sosede 140 km stran,da sem jih pripeljala domov -brez plačila,seveda. Ti pa gledaš na take stvari,ej

New Report

Close