Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a se zdaj sadi čebula?

a se zdaj sadi čebula?

A se zdaj posadi čebula? Je treba gredo s posajeno čebulo kaj zaščititi in če ja, kako?

Kaj pa tulipani, se tudi sadijo zdaj? Kakšen napotek glede nakupa čebulic (kje ugodno?), sajenja?

Mene tudi to zanima! Kaj lahko že letos posadim okoli naše hiške ( jo mamo šele kratek čas), da bo že naslednjo spomlad cvetelo?

Ne čebula, temveč česen. Tulipan pa se sadijo zdaj, vse čebulnice, tudi narcise, krokusi …

Čebula je enoletnica, mi čebulček sadimo spomladi. Lahko zmrzne.
Tulipani so čebulnice, ki prezimijo v zemlji, nekateri jih tudi izkopljejo in čez zimo shranijo izven zemlje (kot npr. gladiola).
Tudi tulipane bi jaz posadila zgodaj spomladi potem bi jih pa za naprej pustila v zemlji.
Nisem strokovnjak, le vrtičkar. LP

Jaz čebulo sadim vsako jesen in jo imamo nekje v aprilu,maju že za pobirat. Je pa to zimska čebula.Česen isto. Sedaj lahko sadiš vse čebulnice od rož, mačehe, kake okrasne grmičke…. vprašaj v vrtnariji, ti bodo najbolje svetovali glede na lego.

Obstajata dve vrsti čebule: taka, ki se sadi jeseni in taka, ki se sadi spomladi. Tudi prodajata se tako, torej je čebula, ki je na prodaj v jeseni, namenjena jesenski saditvi.

Tulipani, krokosi, irisi se načeloma sadijo jeseni (vse piše na embalaži), jeseni se sadijo tudi vsa drevesa, grmovnice in še posebej vrtnice. To pa zato, da imajo čez jesen čas se dobro ukoreniti in prezimiti, spomladi pa hitro pognati liste in cvetove.

Če to naredimo spomladi, veliko energije in hrane porabijo za ukoreninjenje, potem pa zmanjka za poganjke in cvetove.

HVALA vsem za odgovore.

Sem pa razmišljala, da bi nasadila malo večje število tulipanov pa narcis pa podobnih rožic, tako da me vseeno še zanima, kje kupite večje število (okrog 100) čebulic, da ne bankrotirate? Jaz sem jih gledala v Bauhausu in so bile not po 4 ali 6, cena pa okrog 5 eur, tako da prideš skoraj na 1 eur za eno čebulico. Preveč zame, ki imam veliko veselja do rožic pa bolj malo denarja v ta namen.

New Report

Close