A sem izzumu novo jed?
Pohu sm sir in k ga je zmankal mi je ostal se neki zmiksanga jajca moke pa drobtin. Natrosu sm moko v posodo z jajcem in z vilco umesu to skp, tko da je takoj nastal gost in vlazen testo. Ker je bil lepljiv sem ga vrgu v drobtine in so se lepo prijel na njega ko prej na sir. Narezal sem ga v velikost nuggetsov in dal pohat v olje. Vizualno je ven prislo kot da sem spohal nuggetse, okus pa…. kot da jem nuggetse. Tipicen okus pohane skorje dunajca in vseskupi je deloval kot da jes pohanje – brez mesa. Clovk bi si mislu, da ce kdo nima denarja za meso, da jo tole odlocin in okusen nadomestek mesa. Zdj upam da ni bil dobr okus sam zto k sm prej sir pohu notr.
Zdaj pa ne rect da so to ze izzumil in da ima to kako kulinaricno ime?
HVALA! Evo takega posta nisem prebral že nekaj časa nikjer, pa preberem več ali manj vse hecne in manj hecne na netu. Običajno samo resno bulim v ekran. Zdaj pa sem se tako smejal, da me je žena prosila, če ji lahko prevedem kaj se gre.
In sva se smejala pet minut oba.
Tako prisrčno in prikupno si napisal, da kapo dol, ampak res! Moka in jajca so pravzaprav masa za testenine, ti si pa pač to še spohal. Nč narobe. Bom pa probal enkrat, ampak bom res. Ti se pa hitro izmisli kakšno ime, ker ne vem če bi to že obstajalo, najbrž je pa to že kdo naredu… Loh jim rečeš namest nagci kar kuharčki… Pa rečeš kolegom – dons sem pa kuharčke jedu in če ne bodo vedl kaj je to jim reci da so eni vosli, da tako preproste jedi ne poznajo. 😉
IZZUMU? Pri kuhanju si domiseln in duhovit, samo slovnica ti pa ne gre.
izúm -a m (ȃ) kar je na novo odkrito, ustvarjeno, zlasti na tehničnem področju: proizvodnja dobro izkorišča novi izum; patentirati, prijaviti izum; tehnični izum; registracija izumov / ekspr. njegov pesniški izum // odkritje, ustvaritev česa novega, zlasti na tehničnem področju: izum tiska je imel daljnosežne posledice
Pri nas temu rečemo ocvrtki… Pa od bivšega mama jim je tudi tako rekla.
S tem, da jaz za popestritev dodam nariban sir, parmezan, dodam začimbe…
Pridn si,kr tko naprej.
Mi temu pravmo jajc od pohana. Zmerj nardimo tko,če kj jajca ostane. Gurenci nč stran ne vržemo,vse porabmo. Pa dobr je tud.
[/quote]
Hahah, ejga mi tega nkol nismo jedl. Ne vem alpa se jest ne spomnim. Mogoč… Vem pa da smo zmer kr je blo jajca moke droptin pa kšnih solat, to smo zmer kuram dajal. Mi smo mel cel živlene na vrtu kurico pa ene tri kure. Ne vem mrbit s ti iz druzga konca gorenjske ž;(
Hahah, ejga mi tega nkol nismo jedl. Ne vem alpa se jest ne spomnim. Mogoč… Vem pa da smo zmer kr je blo jajca moke droptin pa kšnih solat, to smo zmer kuram dajal. Mi smo mel cel živlene na vrtu kurico pa ene tri kure. Ne vem mrbit s ti iz druzga konca gorenjske ž;(
[/quote]
Mrbit se ne spomnš. Pr ns nismo mel kur.Smo nosil susedovm,kdr je bvo kj tacga,pol je pa suseda včash dava nekj dumačh jajčk.
A ti s tud gurenc?
Mrbit se ne spomnš. Pr ns nismo mel kur.Smo nosil susedovm,kdr je bvo kj tacga,pol je pa suseda včash dava nekj dumačh jajčk.
A ti s tud gurenc?
[/quote]
Tut 😉
Ja, tudi pri nas se temu reče ocvrtki. Splošno poznana zadeva.
Ne, nisi izumil nove jedi.
Pri nas temu rečemo miške.
[/quote]
Miške so malo drugačne, ker tam ni drobtin, ampak samo moka, poleg tega se običajno testu doda sladkor ali še kak drug dodatek. Testo mora biti bolj rahlo, ne zbito. Glavna razlika je pa v tem, da so ocvrtki del glavne jedi (priloga), miške pa sladica.
Tule so recepti za miške:
Vaš link