Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika A sem izzumu novo jed?

A sem izzumu novo jed?

Pohu sm sir in k ga je zmankal mi je ostal se neki zmiksanga jajca moke pa drobtin. Natrosu sm moko v posodo z jajcem in z vilco umesu to skp, tko da je takoj nastal gost in vlazen testo. Ker je bil lepljiv sem ga vrgu v drobtine in so se lepo prijel na njega ko prej na sir. Narezal sem ga v velikost nuggetsov in dal pohat v olje. Vizualno je ven prislo kot da sem spohal nuggetse, okus pa…. kot da jem nuggetse. Tipicen okus pohane skorje dunajca in vseskupi je deloval kot da jes pohanje – brez mesa. Clovk bi si mislu, da ce kdo nima denarja za meso, da jo tole odlocin in okusen nadomestek mesa. Zdj upam da ni bil dobr okus sam zto k sm prej sir pohu notr.

Zdaj pa ne rect da so to ze izzumil in da ima to kako kulinaricno ime?

preostalo jajce z moko , ki ostane pri paniranju, zmešamo skupaj in spečemo. Edino drobtin ne damo zraven. Temu rečemo šmornček. je odlično za pojesti.

HVALA! Evo takega posta nisem prebral že nekaj časa nikjer, pa preberem več ali manj vse hecne in manj hecne na netu. Običajno samo resno bulim v ekran. Zdaj pa sem se tako smejal, da me je žena prosila, če ji lahko prevedem kaj se gre.
In sva se smejala pet minut oba.
Tako prisrčno in prikupno si napisal, da kapo dol, ampak res! Moka in jajca so pravzaprav masa za testenine, ti si pa pač to še spohal. Nč narobe. Bom pa probal enkrat, ampak bom res. Ti se pa hitro izmisli kakšno ime, ker ne vem če bi to že obstajalo, najbrž je pa to že kdo naredu… Loh jim rečeš namest nagci kar kuharčki… Pa rečeš kolegom – dons sem pa kuharčke jedu in če ne bodo vedl kaj je to jim reci da so eni vosli, da tako preproste jedi ne poznajo. 😉

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

IZZUMU? Pri kuhanju si domiseln in duhovit, samo slovnica ti pa ne gre.

izúm -a m (ȃ) kar je na novo odkrito, ustvarjeno, zlasti na tehničnem področju: proizvodnja dobro izkorišča novi izum; patentirati, prijaviti izum; tehnični izum; registracija izumov / ekspr. njegov pesniški izum // odkritje, ustvaritev česa novega, zlasti na tehničnem področju: izum tiska je imel daljnosežne posledice

Pri nas temu rečemo ocvrtki… Pa od bivšega mama jim je tudi tako rekla.

S tem, da jaz za popestritev dodam nariban sir, parmezan, dodam začimbe…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...


Ne, nisi izumil nove jedi.

Pri nas temu rečemo miške.

Pridn si,kr tko naprej.

Mi temu pravmo jajc od pohana. Zmerj nardimo tko,če kj jajca ostane. Gurenci nč stran ne vržemo,vse porabmo. Pa dobr je tud.

Pridn si,kr tko naprej.

Mi temu pravmo jajc od pohana. Zmerj nardimo tko,če kj jajca ostane. Gurenci nč stran ne vržemo,vse porabmo. Pa dobr je tud.
[/quote]

Hahah, ejga mi tega nkol nismo jedl. Ne vem alpa se jest ne spomnim. Mogoč… Vem pa da smo zmer kr je blo jajca moke droptin pa kšnih solat, to smo zmer kuram dajal. Mi smo mel cel živlene na vrtu kurico pa ene tri kure. Ne vem mrbit s ti iz druzga konca gorenjske ž;(

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Hahah, ejga mi tega nkol nismo jedl. Ne vem alpa se jest ne spomnim. Mogoč… Vem pa da smo zmer kr je blo jajca moke droptin pa kšnih solat, to smo zmer kuram dajal. Mi smo mel cel živlene na vrtu kurico pa ene tri kure. Ne vem mrbit s ti iz druzga konca gorenjske ž;(
[/quote]

Mrbit se ne spomnš. Pr ns nismo mel kur.Smo nosil susedovm,kdr je bvo kj tacga,pol je pa suseda včash dava nekj dumačh jajčk.

A ti s tud gurenc?

Mrbit se ne spomnš. Pr ns nismo mel kur.Smo nosil susedovm,kdr je bvo kj tacga,pol je pa suseda včash dava nekj dumačh jajčk.

A ti s tud gurenc?
[/quote]

Tut 😉

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University


Ko je mama pohala piščanca, je vedo iz ostankov zamesila in spohala hlebček, ki smo mu rekli kar hlebček. Verjetno nima nič proti, če si izum pripišeš!
Po meni pa se plazi dvom, da mama ni bila prva, ki je to počela.


Tvoj oddziv je korekten:)

To jed najbrž naredimo vsi, ko nam ostanejo drobtine in jajca. Pri nas temu rečemo “uno ta zadnje brez mesa” in ponavadi mora pojesti tisti, ki je kuhal, he he.


Ja, tudi pri nas se temu reče ocvrtki. Splošno poznana zadeva.


Ne, nisi izumil nove jedi.

Pri nas temu rečemo miške.
[/quote]
Miške so malo drugačne, ker tam ni drobtin, ampak samo moka, poleg tega se običajno testu doda sladkor ali še kak drug dodatek. Testo mora biti bolj rahlo, ne zbito. Glavna razlika je pa v tem, da so ocvrtki del glavne jedi (priloga), miške pa sladica.
Tule so recepti za miške:
Vaš link

Če jih šteješ ene 12, čestitam dečko, si na poti, da se naučiš kuhat.
Če jih imaš pa več kot 15… QQ-lele…

Pri nas pa temu rečemo kruhek in jaz ga imam zelo rada.
Ne sicer toliko, da bi naredila samo to, toliko pa, da vsi vedo, da to pripada meni.


Ne, nisi izumil nove jedi.

Pri nas temu rečemo miške.
[/quote]
pri nas je obvezna sestavina mišk jogurt.
Delamo sladke, pa tudi mesne (z mletim mesom).

V totih (danes čudovitih s soncem razvajenih) koncih pa temu rečemo “flecke”… 🙂
Zraven pa Orleki in Six pack čukur… na pohanega pišeka… in na špricer ali dva… 🙂😉🙂

Pri nas je to že stara praksa, ki sem se je že kot otrok naučila od mame. Kar ostane od pohanja zmešamo skupaj v maso in spohamo.

Mi temu recemo kar “tazadnji”.

Love Never Fails! 💞

New Report

Close