A so ginekologi podkupljeni?
Ne vem več, kaj naj si mislim o naših ginekologih. Izkušnje imam s tremi. Vedno mi hočejo kaj predpisat.
Grem enkrat do G, povem, da sem se odločila prenehat s KT, na koncu me vpraša, če mi katere KT predpiše?! Vedno, ko sem pri tem G, vedno me to vpraša. Grrrr
Drugič grem k drugemu G, pogovarjava se o načrtovanju nosečnosti. In mi reče, da bo treba pred zanositvijo oz. v prvih mesecih jemat folno kislino. Vprašam, zakaj? Ne spadam v nobeno rizično skupino, zdravstvenih težav nimam. In začne svojo mantro o pravilnem razvoju ploda. Vprašam, kako zaboga so pa včasih ženske rojevale normalne otroke? Brez odgovora, sem obupala.
Ne želim metati vseh v en koš, ampak imam občutek, da G zelo radi predpisujejo vse sorte. Zakaj le?
niso jemale KT, le te pa precej izčrpajo zaloge folne kisline v telesu in ker je le ta pomemben za razvoj ploda, se ženskam, ki so jemale KT še posebej priporoča jemanje folne kisline pred zanositvijo.
pa mimogrede, folne kisline ti ne bo noben predpisal temveč ti jo bodo priporočali, kupila si jo boš pa sama. če boš hotela, seveda.
noro, priporoča folno kislino, ti ga pa obdolžiš, da je podkupljen…
je mogoče res samo nekaj odstotkov otrok z bolj ali manj hudimi razvojnimi oblikami nevralne cevi, AMPAK če bo ravno TVOJ otrok eden izmed njih, se boš tolkla po glavi…sploh ker je to neka zadeva, ki jo lahko preventivno na neškodljiv način rešiš…
Saj jih niso, mislim niso samo normalnih rojevale. Je pa zaradi toliko slabše zdravstvene oskrbe veliko bolehnih, slabotnih, prizadetih otrok umrlo in iz smrti otrok se nekoč ni delalo takih travm, kot se delajo danes. Nekaj najbolj normlanega pod soncem je bilo, če so npr. od 10 otrok umrli 3 ali 4. Pristaneš na to?
Jemanje folne kisline je res nekaj, kar je tako zelo omembe nevredno v primerjavi s tem, kaj lahko pomanjkanje folne kisline pomeni, da ni vredno niti besede o tem izgubljati. Še jemanje kalcija ali magnezija recimo, je bolj v zraku, kot pa jemanje folne. Vsi pregledi, od NS do AC so veliko bolj vprašljivi kot jemanje folne kisline. Očitno se ti sanja ne o tem, kaj pomeni nevidna napaka na nevralni cevi, ki jo lahko jemanje folne kisline omili ali celo odpravi. Čeprva se strinjam, da nas, ne samo G, tudi splošni zdravniki, pogosto posiljujejo z brezveznimi preparati ali celo AB, tokrat nimaš prav. FK ni brezvezna.
O KT – jaz sem svoji samo 1 x povedala, da KT ne želim in mi jih nikdar in nikoli niti omeni ne.
Jaz mislim, da so “podkupljeni” glih en tolko, kot vsi ostali zdravniki. Nekateri imajo cel kup reklam že v čakalnici, ob kakšnem problemu, pa (verjetno povsem dobronamerno) priporočajo kakšen konkreten izdelek iz lekarne. Ob tem pomolijo še reklamni listič, da človek ne bi pozabil, hehe. .. mi je pa v takšnih situacijahkar malo smešno, ker močno dvomim da take stvari delajo povsem zastonj, če me razumete.
Glede folne kisline je pa itak tako, da jo vsi raje priporočajo, kot ne. Tako da, če je to edina stvar, ki je povzročila porast tvojega pritiska, se po mojem obremenjuješ brezveze.
Imam sestro, ki se je rodila s spino bifido, tako da ti lahko rečem samo, da nimaš pojma, o čem govoriš.
Če obstaja možnost, da s poceni neškodljivimi tabletkami zmanjšaš možnost, da se ti otrok rodi s to težko, doživljenjsko zdravstveno hibo, res ne vem, katera odgovorna nosečnica – mati bi to zavrnila.
Tudi včasih so ženske rojevale “normalne” otroke, seveda, samo procent “nenormalnih” je bil večji kot danes, ko je vendarle medicina toliko napredovala, da se da določene okvare preprečiti ali zmanjšati možnost zanje.
Če prebereš prvi post, boš videla, da me tudi za KT non stop sprašujejo oziroma mi jih ponujajo, čeprav vedo, da jih ne želim.
Pozabila sem omeniti še tretji primer pri tretjem G, pravzaprav pri njegovi medicinski sestri. Mi je prav lepo vsilila v roke en reklamni listek o nekem preparatu, ki baje izredno izboljša stanje v nožnici! Grrrrr
nobena tabletka ni neškodljiva, sploh ne taka, kemijsko narejena. vse imajo stranske učinke, le da se jih ne zavedamo. sicerp a še dobr, da se msi saam upala rodit brez teh tabletk. meni noben niti omenil ni, da obstaja kaj takega, al pa kaki pregledi plodu, če je z njim vse ok, itd. se moram kar zahvalit svoji nevednosti, ki sem je bila v tistem času deležna.
tudi tabletk ne jemljem, ginekolog me niti vpraša ne če bi jih jemala, ker pozna moje stališče, pa v 20 letih aktivne spolnosti nisem nezaželjeno zanosila. poznam pa dve, tri, ki so kljub njim zanosile. kr neki res …… kje imate ženske lastno pamet? beee
Če prebereš prvi post, boš videla, da me tudi za KT non stop sprašujejo oziroma mi jih ponujajo, čeprav vedo, da jih ne želim.
Pozabila sem omeniti še tretji primer pri tretjem G, pravzaprav pri njegovi medicinski sestri. Mi je prav lepo vsilila v roke en reklamni listek o nekem preparatu, ki baje izredno izboljša stanje v nožnici! Grrrrr[/quote]
Sem prebrala, ne skrbi. In sem med vsemi odgovori dosedaj bila tudi edina, ki se je na nek način strinjala s tabo. Ah, pustmo…
Pozabila sem omeniti še tretji primer pri tretjem G, pravzaprav pri njegovi medicinski sestri. Mi je prav lepo vsilila v roke en reklamni listek o nekem preparatu, ki baje izredno izboljša stanje v nožnici! Grrrrr[/quote]
Sem prebrala, ne skrbi. In sem med vsemi odgovori dosedaj bila tudi edina, ki se je na nek način strinjala s tabo. Ah, pustmo…[/quote]
Sem te razumela čist dobro, tudi strinjam se s tabo, ko si omenjala reklamne zadeve v čakalnicah. Samo na odebeljeno besedo sem se obesila
http://www.youtube.com/watch?v=IYNKmZujbBc&feature=related
Slike nesrečnih otrok s spino bifido
In ta je še najmanj travmatičen za gledalca.
Zakaj izzivati,če se s preventivo in preprostim jemanjem folne kisline rodijo zdravi otroci?
Če imaš v mislih vse tiste biltene o zdravilih je pač tako, da je lažje človeku dat listek, kjer piše kako in kaj jemlje kot pa da mu kaj pozabiš razložiti. In nekateri zdravniki so podkupljeni, večina pa ni. Kot povsod drugod.
Kar se tiče folne, so delali raziskave, ki so potrdile učinkovitost. Ampak tega ne piše v Lady.
Kar se tiče KT… Ko boš enkrat zraven, ko bodo nekomu delali splav, ti bo jasno… Ker ogromno folka še vedno seksa ‘ne-varno’, kot da smo v srednjem veku… in če zanemarimo nevarnost posega, stranske učinke, itd. ostane dejstvo, da posledice takega početja plačujemo vsi tisti, ki vlagamo v zdravstveno blagajno. Ampak to ‘ni pomembno’, tega ne vidite, bolj vas motijo zdravniške plače.
Kako je lepo biti glup… je vse tako črno-belo in preprosto, a ne?
Štirikrat rodila, nikoli nasedala na te folne tablete, ker vso potrebno količino dobiš s primernim prehranjevanjem. Tudi kt niso tako nedolžne, kot si mislite. Vsak G vam bo povedal, da dolgoletno jemanje povzroča spremembe na sluznici. Potem se pa čudite, zakaj po desetih letih goltanja ne morete zanositi že kar naslednji dan. In roko na srce, za preprečevanje spine bifide je potrebno več folne, kot jo dobiš v tisti tabletki.
ojej, roko na srce, ne veš veliko o temi o kateri govoriš…količina fone v tabletah ne zadošča za preprečeitev spine bifide, a količina pridobljena v hrani pa zadošča? a res, z ustrezno prehrano jo je mogoče dobiti dovolj? v poletnih mesech, ko je zelenjave in sadja v izobilju je to res, kaj pa zimski meseci? nimajo vsi denarja za kupovanje zelenjave za vsakodnevni obrok, pa čeprav poskušajo živeti zdravo…
bodi vesela, da imaš štiri zdrave otroke. nikar pa tega ne posplošuj.
kot je že oseba zgoraj napisala…če ne piše v lady…
Si morda opazila, da ti nisi cel svet? Pa da en sam človek nikoli ni reprezentativen? Ne in še 100x ne – FK kisline NIKOLI ne dobiš dovolj s “primernim prehranjevanjem”. Never ever. Razen če požreš vsak dan sproti platoje solate, ohrovta in brokolija, svežega se razume, ker se FK s kuhanjem uniči. Za osnovo:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Folna_kislina
Tifol vsebuje 0,4 mg folicina in ob vsaj solidni prehrani zadostuje. ZA Femibion pa ne vem na pamet, naj poišče katera, če se ji da.
Če se ti zdi vredno tvegati tole:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Spina_bifida
ali pa tole:
http://www.dailymotion.com/video/x7im7a_spina-bifida-il-fait-encore-des-rav_webcam
tvegaj. Tvoja stvar. Jaz vem, da bi umrla od hudega, vedoč, da bi lahko preprečila grenko usodo svojega otroka, pa je zaradi neke puhle vzvišenosti in ignorance nisem.
Si morda opazila, da ti nisi cel svet? Pa da en sam človek nikoli ni reprezentativen? Ne in še 100x ne – FK kisline NIKOLI ne dobiš dovolj s “primernim prehranjevanjem”. Never ever. Razen če požreš vsak dan sproti platoje solate, ohrovta in brokolija, svežega se razume, ker se FK s kuhanjem uniči. Za osnovo:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Folna_kislina
Tifol vsebuje 0,4 mg folicina in ob vsaj solidni prehrani zadostuje. ZA Femibion pa ne vem na pamet, naj poišče katera, če se ji da.
Če se ti zdi vredno tvegati tole:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Spina_bifida
ali pa tole:
http://www.dailymotion.com/video/x7im7a_spina-bifida-il-fait-encore-des-rav_webcam
tvegaj. Tvoja stvar. Jaz vem, da bi umrla od hudega, vedoč, da bi lahko preprečila grenko usodo svojega otroka, pa je zaradi neke puhle vzvišenosti in ignorance nisem.[/quote]
se podpišem…
seveda so podkupljeni če lahko to tako definiramo. Vsak dan prejemajo darila, farmacevti jih vozijo po svetu na “izobraževanja” stimulirajo na takšen in drugače način da dosežejo njihovo svetovanje do nas!
Povem primer KRKE ki pridejo moji znanki. za 200 receptov gremo v Afriko, za 300 pa lahko zraven gre še vaš mož!!!!