Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A so nori – sladkajo kisle kumarice!?!

A so nori – sladkajo kisle kumarice!?!

Znamka kumaric Garten krone vsebuje sladila, med drugim tudi aspartam. Pa a so nori, zakaj je treba še kisle kumarice sladkat?

Sladkor je konzervans.

Ko vlagam kumarice in paprike, dam vedno kakšno žlico sladkorja …

Jaz sem to zdaj prvič opazila pri kumaricah. In te so res izrazito sladkega okusa.

Jaz sem tudi vedno dala majhno žličko sladkorja,pa še včasih malo vrtnega janeža.Meni je takšen okus všeč

V enem intrevjuju z Etini tehnologinjo je povedala, da morajo biti za avstrijski trg opazno bolj sladke kot za pri nas. Od sladkorja do “zdravega in neredilnega” aspartama je nato le korak….

Bos tezko nasla nesladkane kumarice, ker so ljudje vsekani na sweet and sour, sladko in kislo, kjer sladkor tlacijo v vso hrano, tudi v kruh. Da dobis normalne kumarice, moras kupiti Polskie Ogorki.

avstrijci in nemci pač radi jejo pocukrane kisle kumarce in sladko solato.
očitno so nabavili nekaj, kar je bilo namenjeno njihovemu trgu

Bolje malo sladke kot pa grozno kisle.

Torej so ti Anglezi ze cisto pokvarili.

Pri nas kumaric ne sladkajo vsaj tiste, ki sem jih jaz jedel so bile kisle…

škoda,da se lahko toliko hrane z raznimi dodatki prodaja ljudem ,pa kurh je tudi nenavadno črno sivkaste barve…kdo bi vedel kaj je vse zmešano notri.

Že vsaj 100 let stari recept pravi: liter kisa, 2 litra vode, 2 žlici sladkorja, 2 žlici soli (in potem začimbe: celi poper, gorčično seme, koper, čebula lovor). Po tem receptu smo vlagale vsaj 3 generacije in nikoli se nikomur niso zdele kumare sladke.

Sladkor v kumarah ali v paradižnikovi juhi/omaki ni namenjen konzerviranju, ampak da nevtralizira (pre)kisel okus. V primeru kumar je konzervans kis in če ga daš premalo, se vsebina pokvari. Če ga daš toliko, da konzervira, je pa dobro malo zmehčati okus. Da se namesto sladkorja v kumarah znajde aspartam, ste pa krive izključno potrošnice s svojo (pretirano) gonjo proti “strupenemu” belemu sladkorju.

ne razumeš zadeve.
kumarce po avstrijskem receptu so sladke tudi po okusu. dodan sladkor se okusi. in zato tudi aspartam.

New Report

Close