Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a so vaši otroci v vrtcu kaj delali za dan mamic?

a so vaši otroci v vrtcu kaj delali za dan mamic?

Pri nas je vedno bolj vse po liniji najmanjšega odpora, pa me samo zanima, ne vem a sem jaz čudna, da se mi zdi to lepo, ali pa se to enostavno več ne počne….
Pri starejšemu so v šoli barvali svilen šal za mamico! kako lepo, to je res…solze sem imela v očeh, ko mi ga je dal… Pa kako je bil on ponosen…
Ne vem..meni so take stvari sila pomembne…

Hvala,
Barč

Hči je v vtcu nardila nek srček iz testa za mamico. Zelo lepo.
Je pa čisto odvisno od vrtca; od sodelavke hči hodi v drug vrtec in tam imajo jutri celo nek program za mamice plus tega, da so naredili darilca.

Ne da bi mi to kaj pomenilo, pa vndar se mi zdi najbolj prav, da se na to spomnijo v vrtcu/šoli. Tako naučijo vse otroke, kako lepo je z majhno pozornostjo presenetiti nekoga, ki kaj praznuje.

V primeru materinskega dneva pa otroci niso odvisni od takšnih ali drugačnih očetov, mame same pa jih vendar ja ne bomo učile, kako nas je potrebno obdariti.

Učiteljice in vzgojiteljice so glede tega čudovite in nenadomestljive.

Ja angažiranost razumem, da je odvisna od vzgojiteljice do vzgojiteljice, to sprejemam,da imajo nekje malenkost, drugje cel program, smo pač ljudje različno ustvarjalni.. Ampak da nič..to pa ne razumem

pri nas so naredili vazice ( 4 letniki)

Hči (jasli) je prinesla domov čestitko – na zelo trdem kartonu je nalepljena sličica rožice, pod njo nekaj verzov, spodaj pa napisano hčerino ime.

Sin (2. starostna skupina) je prinesel domov v kozarčku od Frutka pobarvano sol (to so morali pred tem prinesti v vrtec) in čestitko na kateri je nalepljena slikica, katero je narisal sin, notri pa lušten verz.

Sem presenečena in hkrati vesela teh pozornosti.

torej je to tema, ki paše na roditeljski sestanek.

mislim, da skoraj ni vrtca ali šole, kjer otroci ne bi ustvarjali za svoje mamice.

Pri nas v vrtcu (pri starejšem) so cel mesec posvetili družini. Pripravili so tudi nastop, pa naredili so lepo darilo za starše (na deščici so na žebljičke navijali barvno nitko in s tem naredili lep vzorček). Mlajši so pripravili samo nastop. Tudi prejšnja leta so vedno kaj delali.

Ne bom pa nikoli pozabila, kako me je ganilo, ko mi je komaj dobro 1-eno letnik prinesel domov v maso odtisnjeno svojo rokico. Solze so tekle v potokih. Lani so pa delali medenjake v obliki srca in jih pobarvali ter lepo zavili.

v sredo pripravljajo nek nastop (kot vsako leto). sin noče nič izdati:))

vsako leto naredijo tak nastop okoli materinskega dneva. pojejo, plešejo, deklamirajo, na koncu dajo mamicam drobceno darilo (odtis rokice, lani so naredili lutko,…)

Ja, ustvarjajo. Pa ne le za materinski dan. Tudi za očetovski dan, dan žena, prvi pomladni dan,…

Barč, izpostavi to temo na roditeljskem sestanku. Morda pa več staršev moti odsotnost tovrstnega ustvarjanja. Priznam, meni je zlo prijetno, ko sine iz vrtca prinese kakšno umetnijo “po posebnem namenu”. 🙂 P

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Za dan žena smo dobile mamice rožico iz gipsa na vrvico kot verižico in ker moja rada kaj prinese mamici, me je obdarila še s vodenimi kozami :). Drugače pa imajo mesec družine in smo morali prinesti slike družine. Pa v ponedeljek je pravljica za celo družino.

V glavnem pri nas zelo veliko delajo otroci v vrtcu (Muco Copatarico iz kartona, pustne maske, gnetejo iz testa, kolaže,….). So pa stari od dveh let in dveh pol. Sta zelo super vzgojiteljici.

Jaz res rada vidim ko mala ima pobarvane prstek, ali pa kako packo, ker vidim da nekaj delajo.

V petek ni hčerka nič prinesla iz vrtca za materinski dan, zgleda da nismo nič delali. Sem kar malce razočarana:(

lp,Corazon

Po čem merite kakovost vzgojiteljice. Ali po tem koliko likovno ustvarjajo z vašimi otroci? Mislim, da marsikaj naredijo za naše otroke, kar je dolgoročno delo in ne more otrok tisti dan prinesti domov. Lahko pa to opazimo nekoliko kasneje. Sicer pa mislim, da je smiselno izdelovati in se pogovarjati o materinskem dnevu, če je to v sklopu tematike, ki teče v skupini.

Pri nas letos tudi nič, niti za 8. niti za 25. marec. Razočarana 🙁

Pri nas so bili pridni za 8 marec in prejšnji teden.
Res pa je, da meni za materinski dan visi dol, ker se mi zdi da je za ženske veliko pomembnejši praznik 8.marec. Pa naj je kdaj rodila ali ne, ali kdaj bo ali ne.

jaz sem dobila slikico – uokvirjeno v lepenko z verzom zadaj.

ful lepo in sedaj visi na steni.

Tudi pri nas niso delali niti čestitk, nič (Andersenov vrtec) – zdi se mi prav,da bi jih že v vrtcu navajali na taka mala praznovanja,saj da bi jih očetje navajali na to,na to ne gre računati. Žal. Mislim, da se idelava čestitke ali malega darilca (pa naj bo karkoli, izdelek iz slanega testa, poslikan kozarček od kumaric…) se lahko vklopi v katerokoli tematiko. Sploh se pa to lahko že vnaprej načrtuje. V šoli, ki jo poznam, so vsi otroci na razredni stopnji izdelovali za mamice vsaj čestitke. Lepa pozornost.

vrtičkarji so nam naredili slikice iz lepenke (z motivom rožice), v šoli – prvi razred – pa nič 🙁

Pri nas tudi delajo za vse praznične priložnosti.
Hčerka je v starejši skupini pekla piškote. Po dva so z marmelado zlepili skupaj in dali v vrečice. To pa v darilno vrečko iz valovitega kartona in zraven vizitko z verzom.
Sinko pa je v jaslični skupini. Oni so delali iz slanega testa nekakšne slike za obesit. Zraven pa tudi vizitko z verzom o mamicah.

Prisrčno. Najbolj pa je bilo ganljivo, kako sta prinesla to iz vrtca, kako so se jima svetile učke. Jaz sem pa še bolj solzave sorte.

Lepo, jaz sem bila vsekakor prijetno presenečena.

nič :-(((

mogoče če bojo dons kej??!?! ampak dvomim!

:-(((

A ni zanimivo, kako je različno od vrtca do vrtca. No, jaz vsekakor menim, da je to del vzgoje, ki jo mora opraviti vrtec, del socializacije, tako kot praznujejo rojstni dan, omenijo druge praznike, naj tudi tega.
Ne zdi se mi prav, da ne naredijo nič, ne da merim kvaliteto vzgojiteljic po tem, njihovo angažiranost pa, če jim je popolnoma vseeno kako jih vidijo starši, potem pač ne naredijo naičesar.
bom pa sigurno to vprašala na roditeljskem sestanku.

Naši so delali takšne srčke iz nekega čudnega materiala (kao gips, al nekaj takege-no, ne vem), pa so ga pobarvali, pa majhno ogledalci gor prlepli, zadaj pa je bil takooooooo lep verz in tamali mi ga je prinesel v petek, ko sem šla po njega…Solz kar pred vzgojiteljico nisem mogla skrit… Mani se zdi to zelo lepo in pomembno.
Sem pa tudi mnenja, da bi lahko aktualizirali očetovski dan…

Ali kdo ve kaj naj naredim svoji mami? Stara sem že 35 let, a vseeno naredim vsako leto kaj za mamo.

Vsake ideje bom vesela!

Nuša

New Report

Close