A ste že odpotovali na prvomajski dopust?
Matr mate dnarja, sam nehite, včer bil za 1 dan v toplicah, nabito polne, tolk naroda jaz še v lajfu nism vidu.
Moj predlog vladi:
14 plač, s tem, da je ena izmed teh obvezen ta višji regres, 14. pa obvezna minimalna plača z vsemi prispevki
davek na dobiček na 15%
malica obvezno od 8-10 evrov, prevoz 0,25€ na km
otroški dodatki samo za zaposlene, s tem da sta obadva zaposlena, potem pa na lestvico….razen seveda, če je v igri bolezen in nezmožnost dela
dodatek za velike družine isto !
priseljevanje: obadva delata, nema da dec dela, baba pa doma.
penzion: pred 67 letom nobeden, pol pa lestvica, če si bilo priden in delal več kot 40 let, 100% penzija na najboljših 10 let. Penzije tud 13x v letu…
Profiti so narasli nenormalno, ta zadn cajt je tud, da delavci nekaj dobijo, ne samo bogati !
Štrom: povprečje 12 mesecev, deljeno z 12 in to se vrne lai pa da dobropis !
Anonimno 1680, 26.04.2025 ob 16:58
Kdor se pa zdele gužva kjerkoli je mal čez les. Mi si dopuse jemljemo ko je prosto na cestah in v nastanitvah.
Ovce dopustujejo, praznujejo, žalujejo, so prestrašene in se cepijo tako kot jim narekuje Sistem.
Tisti, ki svoje glave ne uporabljajo samo za okras in dresuro, tisti gredo, ko jim “zapaše”.
Daj prosim pokaži mi, kje piše, da je pol Slovenije pod pragom revščine.
Jaz je res ne vidim. Pa delam z veliko populacijo ljudi. Mogoče bi ocenila, da je 10% ljudi, ki si ne morejo privoščiti sladoleda. No, to še ni revščina, če imajo streho nad glavo in en topel obrok. Ne vem, no. Mogoče pa ne poznam definicije, kaj revščina je.
Osebno mislim, da je včasih oddih že bližnji hrib, ni treba ravno na morje riniti. Pa tam nabereš malo gozdne zelenjave in je dogodivščina. Nekomu drugemu pa revščina.