A v hribovskih kočah ne znajo drugega skuhat kot joto in ričet?
Danes smo šli po dolgem času v eno kočo, saj ni važno katero, vse so iste in spet celo razočaranje. Saj midva z možem lahko pojeva joto, ričet, golaž, pa tudi midva ne rabiva tako močne hrane, ker hodimo v lahko dostopne koče, ampak za otroke pa to res ni no.
Pa kaj se ne morejo malo modernizirat pa ponudit še kaj drugega? Še palačink niso imela, samo tiste brezvezne štruklje, ki jih vsi tako hvalijo nam so pa bljek.
Če kdo bere od koč naj se malo zamisli, saj tako izgubljate stranke!
tamar925, 01.05.2024 ob 20:56
Danes smo šli po dolgem času v eno kočo, saj ni važno katero, vse so iste in spet celo razočaranje. Saj midva z možem lahko pojeva joto, ričet, golaž, pa tudi midva ne rabiva tako močne hrane, ker hodimo v lahko dostopne koče, ampak za otroke pa to res ni no.
Pa kaj se ne morejo malo modernizirat pa ponudit še kaj drugega? Še palačink niso imela, samo tiste brezvezne štruklje, ki jih vsi tako hvalijo nam so pa bljek.
Če kdo bere od koč naj se malo zamisli, saj tako izgubljate stranke!
jim pokazat kako se špagete skuha! Brez tega v hribih ne gre! Ponavad majo za otroke pomfri.
Tamar
Se strinjam. Ti ljudje so ostali v socializmu in so samozadostni, brez kančka domišljije. Ne gre za nobeno preseravanje, naj gredo malo v sosednjo Italijo in Avstrijo, jim bo brada padla dol. Ni treba z veliko ponudbo, dovolj je malo izvirnosti, svet gre naprej. Na bruhanje mi gredo te po več dni stare dolite enolončnice, mesa pa itak ne jem. Dokler bodo koče last društev, bo vedno tako. Samo privatni lastnik lahko ustvari ime, če ni sposoben, pa barako zapre.
Pohodnica995, 01.05.2024 ob 21:14
Tamar
Se strinjam. Ti ljudje so ostali v socializmu in so samozadostni, brez kančka domišljije. Ne gre za nobeno preseravanje, naj gredo malo v sosednjo Italijo in Avstrijo, jim bo brada padla dol. Ni treba z veliko ponudbo, dovolj je malo izvirnosti, svet gre naprej. Na bruhanje mi gredo te po več dni stare dolite enolončnice, mesa pa itak ne jem. Dokler bodo koče last društev, bo vedno tako. Samo privatni lastnik lahko ustvari ime, če ni sposoben, pa barako zapre.
NE preseravaj se, na planinskuh kocah se strezejo enolocnice, zganci, struklji, gobova juha in pecenice….to je slo , kdo ti brani hodit po kocah v it ali avszriji….spizdite debili vsekani….ce ste lacni bosze jedlu ce niste se speljite….lakota je najboljsa kuharica….s polnimi riti pa vsm itak nic ni vsec ….velik odfuk takim
Niso sterotipi kar tako, nekaj kar bi iz neba padlo brez razloga, 01.05.2024 ob 21:27
V hribih so pač težki, zahojeni, od civilizacije odklopljeni…hribarji.
Saj vidiš kakšne odgovore si dobila. Imaš da vsak dan, kjerkoli ješ joto in ričet, za vikend morda štrukelje, drugače si ‘preserator’
SE en debil ki ne razume osnov…brezveze karkoli pojasnevati takemu tercu
Jaz pa se z avtorico do neke mere strinjam – mislim, da avtorica ne pričakuje mcdonaldsovega hamburgerja niti menija sestavljenega iz več hodov. Po moje je tudi prav, da koče ohranijo ta “tradicionalni del ponudbe”, ampak lahko bi pa dodali nekaj (2-3) jedi, ki bi bile hitro pripravljene in bi vseeno bile za prebavila nekoliko prijaznejša – npr. popečen piščančji zrezek z zelenjavo in rižem za prilogo ter za vegetarijance rižota z gobami in zelenjavo bi bili dve jedi, ki ne bi zahtevali preveč dodatnega dela in nešteto specialnih sestavin, bi ju pa marsikdo raje naročil kot težje prebavljive jedi na žlico.
JS Bi-Ke, 01.05.2024 ob 21:42
Jaz pa se z avtorico do neke mere strinjam – mislim, da avtorica ne pričakuje mcdonaldsovega hamburgerja niti menija sestavljenega iz več hodov. Po moje je tudi prav, da koče ohranijo ta “tradicionalni del ponudbe”, ampak lahko bi pa dodali nekaj (2-3) jedi, ki bi bile hitro pripravljene in bi vseeno bile za prebavila nekoliko prijaznejša – npr. popečen piščančji zrezek z zelenjavo in rižem za prilogo ter za vegetarijance rižota z gobami in zelenjavo bi bili dve jedi, ki ne bi zahtevali preveč dodatnega dela in nešteto specialnih sestavin, bi ju pa marsikdo raje naročil kot težje prebavljive jedi na žlico.
MA daj odjebi ti….niti osnov in funkcije planinskih koc ne poznas, niso planinske koce tam da se bos ti nszirala in preseravala, bistvo je da se po napornem vzponu okrepcas, osvezis in gres dalje po turi….ne pa zretje, fotkanje, fb itd….budale babje
Mogoče bi pa poskusili biti oskrbniki koče eno poletje, jih večno primanjkuje. Pa še poleg pospravljanje sob, streženja gostom spotoma vi ukvarjajte z visoko kulinariko in jedmi po naročilu.
V koči se je zato, da imaš moč priti nazaj do avta ali do naslednje koče. Tja pač ne greš na nedeljsko kosilo. Ok, lahko tudi, če ti je jasno, da npr. 2, 3 ljudje v neugodnih pogojih (štzdilnik na drva, pomivanje na roke z vodo, pogreto na štedilnukul… ) postrežejo z enolončnicami in kakim pecivom. Včasih 200, 300 ljudi, drugič 15 ali 3 (če je slabo vreme) . Logično, da je z enolončnicami in štruklji lažje kot s (sveže pečenim) pomfrijem ali pohančki.
Ker občasno delam delam v eni od planinskih koč, ki je na žalost prelahko dostopna tem finočam, zelo dobro vem, kako se obnaša tale avtorica.
“Jaz bi pa en kapučino, jaz bi pa machiato”
“Lahko dobite turško z mlekom ali brez mleka”
“Ohhh, a samo turško. Ne, potem pa ne bi.”
In potem pride npr. familja z otrokom (cca 10 let), ki si zaželi krvavico. In ga res vsi čudno gledamo 🙂
Zakaj pravim da se avtorica preserava, ce grem v mcdonalds ne bom spraseval za govejo juho, restan krompir in govedino, ce grem v spar jest ne bom spraseval za hamburger, ce grem na kmecki turizem ne bom naroceval morskih rib, a zadtpois koncept ponudnikov avtorica in vsi ostali ki bi ala carte na planinskih kocah…