Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A vam “praznovanje” česarkoli pomeni še kaj drugega od basanja svhrano?

A vam “praznovanje” česarkoli pomeni še kaj drugega od basanja svhrano?

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 20.04.2025 ob 22:46

Koliko se eni obremenujete s tem kaj jemo drugi?!? A res nimate lastnega življenja? Zdaj pa še pričakujete da vam bomo račune polagali zakaj smo drugačni od vas?

Celo leto jemo dokaj zdravo in raznovrstno, ob praznikih in rojstnih dnevih si pa brez slabe vesti privoščimo tudi kaj manj zdravega. Mi življenje živimo na naš način.  In če nam paše poustvarjat tradicijo in običaje naših prednikov, je to naša stvar, ne vaša.

Pa še nekaj, če pojem en kos potice vsak dan 3 dni zaporedoma za zajtrk me ne bo konec, tudi zredila se ne bom.  Kosila so običajna, večerja pa kakor komu paše. Jaz osebno šunke ne jem, jajca pa. Kuhana so fantastična na motovilcu. Imam najstnike ki pojejo kar dosti jajc tudi ko ni praznikov. Raje ne napišem koliko, ker bo še kakšno Mono kap zadela zaradi tega.

Pojem veliko zelenjave in sadja, jem seveda tudi meso, krompir in sladkarije, a moja prehrana je večinoma lahka in ob praznikih ne spravim več vase vse te hrane.

Včasih sem, sem pojedla vse, pa me je bolel želodec in mi je bilo slabo. Zdaj sem se naučila, da se izognem tej hrani ali pa pojem res samo mali košček.

Če si navajen zdrave in lahke hrane, ti te praznične pojedine ne sedejo.

New Report

Close