Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A vsi otroci obožujejo gosto hrano?

A vsi otroci obožujejo gosto hrano?

No, tako. Danes smo imeli sistematski pri dobrih 6 mesecih in cepljenje. Btw. včerajšnja debata o cepljenju in stranskih učinkih me je tako prestrašila, da sem danes med njegovim popoldanskim spancem ves čas pogledovala, če še diha. Brez heca…

Mali je dolg 70 cm in tehta 8500 g. Od prejšnjega tehtanja pri 4,5 mesecih je pridobil 450g. KO sem jo vprašala, če je to v redu, je rekla da seveda, da je mali ornk dečko, glavno je da teža napreduje in da sedaj ni več takih poskokov po 1 kg kot prej. V redu, pa da bo dobro počasi začeti dodajati.

Povedala sem ji, da sva že poskusila…Pretlačeno jabolko in sok jabolka, korenček, krompir, pa kašice rižolina, ja tudi frutek sem poskusila… , od njegovega petega meseca dalje. Ampak res samo poskusila… in res majhne količine, npr. rižolino pripravim iz 30 ml mleka, pa tudi polovica ne gre… Namreč, naš ni navdušen jedec…Po dveh žličkah (ampak polne so le za tretjino žličke) on zapre gobček in žličke ne spravim v usta (ima tudi že vse štiri enke, tako da je barikada popolna :)). Ne, pa ne. Saj sem potrpežljiva, če noče, preneham, se podojiva in je zadovoljen. Joška je še vedno zakon. Ampak se počasi bojim ali sploh kdaj bo… Menda ni v redu, če prepozno začneš uvajati gosto hrano…

Drug problem je, da sploh ne mara flaše. Prej je cucelj samo valjal po ustih, zdaj pa cuclja tudi v usta ne spravim več… Ne, zopet barikada… Do sedaj sem bila res vedno na voljo za dojenje, ampak že v bližnji prihodnosti bom odsotna vsaj dva dopoldneva… Kako bo jedel? Pa pil več tekočine?

Kako ga naluštati za flašo? Je kakšen cucelj ki natančno posnema bradavico?

Katero taktiko naj uberem pri uvajanju goste hrane? Kaj delam narobe?

Hvala vam za nasvete!

Hmmm, ne bi ti znala čist točno povedati… Mogoče pa še vseeno ni pripravljen… če imaš velikoooo mleka… Ker po moje, ko mu ne zadostuje več (in je bolj lačen) začne odpirati usta… Pa počakaj še kakšen mesec… Ker po moje, če ga siliš vzbudiš kvečemu odpor…

Jaz imam zgleda srečo… Naš je bil na začetku samo za dojenje (dojenje uber alles)… Zdaj pri 4,5 mes porajtamo tako flaško (na začetku še 10 ml čaja ni šlo, sedaj pa po 90 ml adaptiranega mleka), dudo (prej je ven padala) kot tudi žličko s rižolinom…

Večkrat probaj (ne na silo)…. Mogoče bo pa šlo… Veliko sreče!!!

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Hec je v tem, da on odpira usta… Ko gleda naju kako jeva, pa grabi po najinih krožnikih… Zadnjič mu je mož probal dati malo kropirja iz porove juhe in je tako odpiral usta in požiral, da mu sploh ni mogel dovolj hitro v usta nesti… Ampak to je samo ena svetla izjema… Pa danes sem mu dala skorjico kruha v roko (sestra v ZD me je vprašala, če jo nosi k ustom, pa sem si mislila, saj potem mu lahko dam) in jo je tudi več ali manj zmazal (cca 10 cm dolgo), kolikor se ni podrobila po njem…

Pa s pediatrinjo sva se danes pogovarjali o njegovem nočnem (ne) spanju – zbujanje na dve-tri ure – pa je komentirala, da se verjetno zvečer ne naje… Tako da ne vem, mislim da pri njegovih 8,5 kg mu mleko verjetno res ne zadošča več…

A porajta flašo… Poskusi adaptirano mleko (mi imamo npr.: Novalac, naštimam 90 ml) in boš videla če bo povlekel… Naš ni dude in flaške še povohal ne… In pol sem enkrat za tri ure mogla na faks… Mami sem rekla, da bo verjetno kriza in naj se pripravi…

Sem pa naštimala flaško z mlekom (čeprav sem itak ”vedla” da ne bo hotel povleči in spiti)… Mulo je popal vseh 90 ml… Sedaj pa zvečer takoj vidim kdaj se že pri meni naje in kdaj ne… Včasih v šusu spije 90 in pol hoče še… Včasih še 30 ne spravi vase…

Ko smo spoznali flaško je bil najmanjši problem začeti z žličko… Ampak se sicer še vedno dojimo do 5-6 dnevno (včasih manj včasih več)….

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Pri nas je podobno kar se tiče flaše. Ne zna in se mi zdi da se kar noče naučit piti po flaši. Do 6. meseca sva se čisto samo dojili, potem sva začeli s sokom od malin (stisnila sem maline, zalila s kameličnim čajem in dodala malo sladkorja) in ji po žlički dajala. pa je rada jedla, potem sva korenjčkov sok par dni, … Daj poskusi najprej s sokovi, da se privadi okusa in da samo dol popije, pa kompot skuhaj. potem pa počasi še kaj drugega. Pri nas ima najraje bolj tekoče stvari juho. Sem naredila iz telečje kosti, pa krompir in korenje sem dala noter kuhat in malo solila. Dodaj malo soli ali sladkorja, tako da bo okusno. Jaz dam med zelenjavni pire tudi malo putra, res malo, ampak za okus. Res pa je, da včasih rada je pire iz korenja in krompirja, ki je zelo gost, včasih pa sploh ne mara in drži odprta usta cel čas, zadnjič si je z rokico postrgala hrano z jezika.
Po flaški pa nič ne pije. Nikoli ni marala dudke. Sinoči, ko se je zbudila, sem ji hotela dati dudko, ker je bila še tako zaspana. In to sploh ne mara! Se mi zdi, da ji prav smrdi tista gumijasta duda. Ne vem, a se bo flaške kdaj navadila, a bomo vedno na žlički. Zdaj se je pa zbudila…

New Report

Close