Najdi forum

Splash Forum Koronavirus A zato vlada noče več testiranj, kljub pozivu WHO?

A zato vlada noče več testiranj, kljub pozivu WHO?

Pa kaj si ti bukova, ali kako? Norca se boš zdaj še delala?

Študentski dom, kjer biva npr, 300 stanujočih na dnevni ravni. Pa misliš, da bi ostali notri cele dneve ? Ja, če bi jim ketno z žabo dali na zunanji strani, kot so to delali Kitajci..Ne poelmiziraj brezveze. Prav je, da so doma. Saj študirajo in delajo na “daljavo” – enako, kot dijaki, ko imajo pouk preko spletnih učilnic. Ne brcaj tam, kjer ni potebe.
[/quote]

Saj po eni strani se strinjam, ampak po drugi – v LJ je žarišče korona virusa. Zdaj so vse dijake in študente iz LJ poslali po vsej Sloveniji, kjer do zdaj korone recimo sploh ni bilo. Pametna poteza? Bomo videli čez 14 dni.

Kako si pa ti zabita, oprosti. Kot vojno stanje je, kaj ti ni jasno?
[/quote]

Ne, TI bi rad, da je vojno stanje. Normalno, da bi. :-S

Ne, TI bi rad, da je vojno stanje. Normalno, da bi. :-S
[/quote]

Ne, ne bi rada vojnega stanja; ampak če je ustanovljen v v državi “krizni štab”, aktivirana civilna zaščita, da skrbi po predelih države, da se ljudje držijo navodil, da ne zahahajo na igrišča, se ne zadržujejo v javnosti v skupinah, po lokalih , ipd; verjetno lahko vklopiš tisto svojo živo celico v možganih, kaj to pomeni. Naravna katastrofa, ki zahteva postopke, kot v vojnem stanju. Tudi zaradi takih provokatorjev in kontrašev, kot si ti, celo po javnem forumu. Zresni se in se obnašaj letom primerno. Ali pa zgolj le uživaš in se polniš s tem, ko trolaš po forumu s takimi?

In celo jaz, večno optimistična Tara, ugotavljam, da s podatki o okuženosti pri nas nekaj ni v redu.

Ne, ne bi rada vojnega stanja; ampak če je ustanovljen v v državi “krizni štab”, aktivirana civilna zaščita, da skrbi po predelih države, da se ljudje držijo navodil, da ne zahahajo na igrišča, se ne zadržujejo v javnosti v skupinah, po lokalih , ipd; verjetno lahko vklopiš tisto svojo živo celico v možganih, kaj to pomeni. Naravna katastrofa, ki zahteva postopke, kot v vojnem stanju. Tudi zaradi takih provokatorjev in kontrašev, kot si ti, celo po javnem forumu. Zresni se in se obnašaj letom primerno. Ali pa zgolj le uživaš in se polniš s tem, ko trolaš po forumu s takimi?
[/quote]

Kakšen provokator? Naj vlada sprejema smiselne ukrepe, pa bom tiho. Ne pa da se ji gre le za kazanje mišic na račun tistih, ki imajo omejene možnosti delovanja in življenja.

Saj po eni strani se strinjam, ampak po drugi – v LJ je žarišče korona virusa. Zdaj so vse dijake in študente iz LJ poslali po vsej Sloveniji, kjer do zdaj korone recimo sploh ni bilo. Pametna poteza? Bomo videli čez 14 dni.
[/quote]

Prav je tako – ker ni bilo še prepozno, ko je bilo to uvedeno.

Od kod ti to? Teste delajo za sproti. Kakšno pomanjkanje? Država jih dobi toliko, kot jih naroči.
[/quote]

Od kje mi to? Iz prve roke, pustiva pri tem…
Zakaj sicer misliš, da bi se odločili delovati povsem kontra priporočilom WHO?

Res misliš da so se zdravstveni delavci kar sami odlocili,da jih ne bodo delali, ker so preobremenjeni medtem, ko se jih na tisoče svaljka po omari? Pomisli se enkrat

Kakšen provokator? Naj vlada sprejema smiselne ukrepe, pa bom tiho. Ne pa da se ji gre le za kazanje mišic na račun tistih, ki imajo omejene možnosti delovanja in življenja.
[/quote]
NE MOREM VERJET, da lahko v taki kritični situaciji ljudje, kot je tale TARA , tako res res nedoraslo in trapasto razmišljajo.
Če je več takih kot je ta oseba, potem pa Slovencem res ni pomoči.
Dečva, IZREDNO STANJE je. Če je to skoraj lahko rečemo, vojna z biološkim orožjem.
Trapa bi se pa še kar šetala po trgovinah in se vozila z avtobusi.
Ne moreš, da verjameš, stvarno. In ko ji nekateri želijo nekaj dopovedat, ona svoje dalje goni, wtf

NE MOREM VERJET, da lahko v taki kritični situaciji ljudje, kot je tale TARA , tako res res nedoraslo in trapasto razmišljajo.
Če je več takih kot je ta oseba, potem pa Slovencem res ni pomoči.
Dečva, IZREDNO STANJE je. Če je to skoraj lahko rečemo, vojna z biološkim orožjem.
Trapa bi se pa še kar šetala po trgovinah in se vozila z avtobusi.
Ne moreš, da verjameš, stvarno. In ko ji nekateri želijo nekaj dopovedat, ona svoje dalje goni, wtf
[/quote]

Pa a boš že enkrat dojel, da gvoorim, da se je vlada spravila z ukrepi LE na tiste, ki si ne morejo pomagati? Mater, si bukov. In verjetno občudovalec lika in dela tvojega firerja.

Pa a boš že enkrat dojel, da gvoorim, da se je vlada spravila z ukrepi LE na tiste, ki si ne morejo pomagati? Mater, si bukov. In verjetno občudovalec lika in dela tvojega firerja.
[/quote]

Pa kaj je s tabo?! Ukrepi so za VSE državljane enaki, samo marsikdo se jih pač ne drži, zato pa bo čez tri tedne se slabše kot v Italiji. In potem se boste vsi podobni kreteni na veliko čudili.

Tudi krivulja rasti je za nas zaenkrat bolj strma kot za Lombardijo po isti casovnici.

Če ti bo bolj jasno (dvomim) še tole https://www.delo.si/novice/svet/pacientom-moras-pogledati-v-oci-in-reci-da-je-vse-v-redu-laz-te-unici-289505.html

Pa kaj je s tabo?! Ukrepi so za VSE državljane enaki, samo marsikdo se jih pač ne drži, zato pa bo čez tri tedne se slabše kot v Italiji. In potem se boste vsi podobni kreteni na veliko čudili.

Tudi krivulja rasti je za nas zaenkrat bolj strma kot za Lombardijo po isti casovnici.

Če ti bo bolj jasno (dvomim) še tole https://www.delo.si/novice/svet/pacientom-moras-pogledati-v-oci-in-reci-da-je-vse-v-redu-laz-te-unici-289505.html
[/quote]

Ne, ukrepi v glavnem prizadenejo le določene. Se spomnim, kako premišljeno je prejšnja vlada postopala v zvezi z zaprtjem šol. Bilo jim je popolnoma jasno, kaj tak ukrep pomeni. Tile pa kar sprejemajo nekaj brez širšega razmisleka, kaj je smiselno in kaj ne. Pa saj mi je koneckoncev vseeno. Moti me le, da ne smemo niti opozoriti več na takšne neumnosti, medtem ko so politični provokatorji lahko neovirano srali po bivši vladi iz vseh svojih ritnih lukenj!

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sicer včeraj pozvala države po svetu, naj testirajo vsak morebitni primer okužbe z novim koronavirusom, saj se proti njemu ne moremo “boriti z zavezanimi očmi”. “Testirajte, testirajte, testirajte. Testirajte vsak morebitni primer,” besede predsednika WHO Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa povzema AFP.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/koronavirus-9.html

Kaj jim ni jasno?

Ne, ukrepi v glavnem prizadenejo le določene. Se spomnim, kako premišljeno zato ap smo tam , kjer smo… je prejšnja vlada postopala v zvezi z zaprtjem šol. Bilo jim je popolnoma jasno,hahahaha kaj tak ukrep pomeni. Tile pa kar sprejemajo nekaj brez širšega razmisleka, kaj je smiselno in kaj ne. Pa saj mi je koneckoncev vseeno. Moti me le, da ne smemo niti , opozoriti – ti, v svojih postih res kažeš visoko strokovnost in inteligenco medtem ko so politični provokatorji lahko neovirano srali po bivši vladi iz vseh svojih ritnih lukenj!
[/quote]
TEBI NI POMOČI.

TEBI NI POMOČI.
[/quote]

Kje pa smo? Kje drugje kot vse ostale države v Evropi?

Kje pa smo? Kje drugje kot vse ostale države v Evropi?
[/quote]

Pravzaprav nam do razmer v Švici še precej manjka. Ne pravim, da jih ne bomo dosegli (virus se pač izjemno hitro širi, kaj češ), a vendarle je očitno, da je tam z ukrepi šlo od vsega začetka nekaj zelo zelo narobe.

Podpisem takoj. Vse tiste umetnike ki so na sesku naterat in naj delujejo komercialno. Ce so sposobni.

Ne, ukrepi v glavnem prizadenejo le določene. Se spomnim, kako premišljeno je prejšnja vlada postopala v zvezi z zaprtjem šol. Bilo jim je popolnoma jasno, kaj tak ukrep pomeni. Tile pa kar sprejemajo nekaj brez širšega razmisleka, kaj je smiselno in kaj ne. Pa saj mi je koneckoncev vseeno. Moti me le, da ne smemo niti opozoriti več na takšne neumnosti, medtem ko so politični provokatorji lahko neovirano srali po bivši vladi iz vseh svojih ritnih lukenj!
[/quote]

No, saj zdaj je enako, samo ritne luknje so druge.
BTW, imaš dovolj wc papirja?

No, saj zdaj je enako, samo ritne luknje so druge.
BTW, imaš dovolj wc papirja?
[/quote]

Ritne luknje so še kar iste. Pa riti tudi.

Hvala bogu, sem predvčerajšnjim pobrala še zadnjih 25 zavitkov, ki so bile na polici. Moja sedemčlanska družina, ki je bila z mano v trgovini (mislim, kako da je toliko ljudi v trgovini; grozna gužva je bila) jih je komaj spravila na vozičke. In potem še dren pred blagajno… Kriza res. Dobro, da javni prevoz ne vozi, ker bi nas sedem bil poln avtobus.

Od kje mi to? Iz prve roke, pustiva pri tem…
Zakaj sicer misliš, da bi se odločili delovati povsem kontra priporočilom WHO?

Res misliš da so se zdravstveni delavci kar sami odlocili,da jih ne bodo delali, ker so preobremenjeni medtem, ko se jih na tisoče svaljka po omari? Pomisli se enkrat
[/quote]

Bejž, kar iz prve roke? Torej si prodajalec testa? Ker oni pravijo drugače. Še en teden je bila situacija čisto drugačna. Prejšnja vlada z dobavljanjem testov ni imela težav, zdaj je pa kar naenkrat nedobavljiv in ga je treba omejevat? Ja, saj se sprašujemo, v čem je razlog, da testov ne opravljajo. Sumim umazane razloge. Zelo umazane.

Tako so nam zagotovili tudi naši pristojni. “Trenutno je reagentov za testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 dovolj. Dobavitelji so jih v tem trenutku tudi sposobni tekoče tedensko dobavljati,” pravijo pri Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano.

[/quote]

Ni noben problem, da si kritična in opozarjaš, vse to je prav, ampak imej iste kriterije tudi za druge. Dejstvo je, da je prejšnja vlada zamudila vsaj za 14 dni. Racionalen človek pa ne more od vlade, ki še 1 fakin teden ni na oblasti, pričakovat čudežev.

Mi nimamo več časa, kaj tukaj ni jasno. Sedaj se lahko samo še pripravimo na naval kakršnega imajo v Italiji.

To za sestre bo kar držalo. Seveda ne po petih, ampak po 20 letih dela – in s primerno izobrazbo. In razumemo, da se pripravlja teren, ampak med tem časom bi se lahko naredilo vse za zajezitev, ergo MNOŽIČNO TESTIRANJE!!!. Denar je, testi so, zaščitna oprema je, kader je. V čem je problem??? Postavljeni kontejnerji pa prazni, ker odganjajo ljudi. Kakšne okužbe torej, če nekdo s sumom na korono do ustanove sploh ne pride, tam pa delajo ljudje v polni zaščitni opremi? Potem gre taista oseba domov in mogoče v službo, kjer čudežno ni več nevarnosti za širjenje okužbe? Nekdo z blagim potekom mogoče misli, da nima korone in se temu primerno tudi obnaša.
[/quote]

res je, ne razumem te logike..Ljudje imajo lažno sliko, da stvar ni resn,a ravno včeraj sem se pogovarjala z sosedo, okrog 60, da ona gre v trgovino, ker sploh ni tako veliko okuženih, da zakaj zganjamo paniko itd. Da kar počasi narašča ta stvar!? In tudi sin ji je baje tako rekel, on pa okrog 30-40, taka skupina, ki najbolj prenaša virus zaenkrat.
In je baje čist na easy.

Ni noben problem, da si kritična in opozarjaš, vse to je prav, ampak imej iste kriterije tudi za druge. Dejstvo je, da je prejšnja vlada zamudila vsaj za 14 dni. Racionalen človek pa ne more od vlade, ki še 1 fakin teden ni na oblasti, pričakovat čudežev.

Mi nimamo več časa, kaj tukaj ni jasno. Sedaj se lahko samo še pripravimo na naval kakršnega imajo v Italiji.
[/quote]

Na tole se nova vlada počasi ne bo več mogla izgovarjati, ker dela še veliko hujše napake. Če je stara vlada lahko rekla, da je ravnala enako kot ves svet, dela nova kontra kot celi svet. In vse skregano z zdravo pametjo.

Na tole se nova vlada počasi ne bo več mogla izgovarjati, ker dela še veliko hujše napake. Če je stara vlada lahko rekla, da je ravnala enako kot ves svet, dela nova kontra kot celi svet. In vse skregano z zdravo pametjo.
[/quote]

Kot na primer kaj, napiši konkretno:

Prej smo okuženi bolje je.

Kot na primer kaj, napiši konkretno:
[/quote]

Karanteno za vse prihajajoče iz Italije. To misliš? Ja, to so zamudili. Priznam. Hrvaška je uvedla karanteno. Ampak po okužbah gre za nami. Opravljajo minimalno testov, pa imajo čez 60 okuženih. Okužba se širi med zdravniki, torej se pričakuje v kratkem bum. Kaj točno so torej dosegli? Kaj bi dosegli mi? Samo malo poznejše širjenje virusa. Če ne bi prišlo iz Italije, bi pa od povsod drugod. PANDEMIJA, ljudje. Za konkretno zajezitev virusa bi bilo Italijo treba takoj hermetično zapreti. Z vseh strani. In pred tem Kitajsko. Samo s karanteno tistih, ki bi priznali, da so bili v Italiji, ne bi naredili dolgoročno čisto nič.

New Report

Close