a zberemo ideje za novoletna darila?
Najbrž ima večina izmed nas problem, ker ne vemo, kaj kupiti za novoletna darila. Predlagam, da vsak napiše, kaj bo podaril svojim najbližjim. Prepričana sem, da bomo med predlogi našli tudi kakšno darilo, za katerega še iščemo ideje.
No, da začnem:
mož: usnjene rokavice
tašča: bon za masažo
tast: še ne vem
frendice: tiste majhne paketke, ko posadiš semena zraste rožica (1001 dar)
starši: še ne vem
brat&svakinja: zimska deka (1001 dar)
otroci / nečaki: družabne igre
Pri nas smo se letos na srečo uspeli dogovoriti, da se med sabo odrasli ne obdarujemo, da dobijo samo otroci (tem bomo skušali izpolniti najbolj nore želje: npr. večji komplet hot wheels proge, večji komplet lego kocjk, itd.). Babi ima 4 vnuke in tako se bomo zbrali in bo pod jelko dovolj daril za vzdušje pričakovanja. Z možem se ne obdarujeva nikoli, nama obema ustreza tako, za rojstni dan si pa sama sebi privoščiva kaj dražjega (on npr. mobitel, jaz nov plašč), pa itak imava rd zelo skupaj po datumu. Tašča in tast dobita letos komplet postelnine iz Ikeje ali kaj podobnega oba skupaj, od moža mlajši brat (ki je star 18 let) pa že tradicionalno spodnje hlače in zraven nekaj 10 evrov. Drugo leto bom predlagala še tastu in tašči, da obdarujemo le otroke, bo verjetno tudi njima ustrezalo, saj imata tanke denarnice in potem tašča meni kupi kaj dragega, meni pa recimo ni preveč všeč. Bo tudi njej lažje kupit malo več za otroke, ki se bolj razveselijo in katerim je lažje uresničiti sanje. Bom pa pekla piškote z otroci, jih dala v lepe škatle za kakšne prijateljice, ali pa jih bom spekla na skrivaj in jih podtaknila pod jelko za ans odrasle…imejte lep december inn še lepše lčeto 2010!!
Mi smo se že obdarovali za Miklavža in sicer sem letos kupila komplete plastične posode, potem sem jih napolnila s čololadnimi blazinicami, majhnimi čokoladicami…
Dobili smo pa domače likerje, olivno in bučno olje, vložene sušene paradižnike,domače krhlje, piškote…- meni so taka darila super, ker so uporabna, ne pa neki praholovci.
zdaj za novo leto bom pa podarjala med, kavo, suho sadje, čaje- pač klasiko
prijateljicam dišeče svečke in magnete z verzom
družini s katero skupaj silvestrujemo košarico, noter pa razne začimbe
( ker se dobro poznamo tudi vem, kaj jim je všeč).
No tisti paketek ko poseješ semenčka in zraste (kar je bili za seme) iz 1001 dar- sem lansko leto to podarjala, pa ŽAL niti enemu ni zraslo nič. Ja, so bila notri semena, samo kakšne kakovosti pa ne vem :(.
Podarila sem jih 12, in predvidevam da vseh 12 obdarovank ni takih neumnic da ne bi znale posaditi in zaliti tiste bazilike, origana … tole odsvetujem.
Se podpišem. Sem imela namen nakupiti vsakemu po 5-10 evrov pa mi ni uspelo. Vsaj 15 pride, pa nič posebnega. Kakšna sladkarija, pa spominek, oz. nekaj kar veš da je osebi pisano na kožo…Če hočeš vsaj približno koga z darilom tudi razveseliti, da je bolj osebno ne pa kar nekaj brez zveze. Šele sedaj ugotavljam kako je vse drago…
Mogoče kakšen portret… Posamezen, skupinski…
Kolegica nariše ful lepo in praktično za đabe:
http://metkaonlinehallofart.blogspot.com/