A zdaj pa ljudje na sprehod ne smejo vec
Lej, nisem brala odgovorov, mogoče ke kdo to že napisal. Ni problem bit malo na zraku, ampam to, da se ljudje grejo turiste in hodijo na izlete iz žarišča okužbe, torej Ljubljane v kraje, kjer ni (še) okužb. Pridejo malo na zrak, ok, ampak potem sejejo okužbo na bencinskih in v trgovinah. Zato bi bilo najbolj prav, da se gibanje omeji na domači kraj oz. prepovedati gibanje izven svoje občine. V goriški regiji smo se že teko z Italijani borili, ker so prihajali k nam. Sedaj imamo v celi regiji potrjenih samo 8 okužb, kar je super. Se držimo ukrepov. Potem pa te pogreje, ko ce cel kup ljubljančanov svaljka med nami. Saj smo prej in potem vsi čudni, kmetavzarji iz Vukojebin in po gnoju smrdimo, Ljubljana je pa tooooook super ejga. Zakaj zdaj naenkrat ni več? A zdaj pa dišijo Vukojebine? Doma naj ostanejo in po svoji regiji naj se šetajo.
[/quote]
Ja pa zablokirajte tissti dve cesti pa dajte mir. Namesto da zaradi par mandeljcev celo državo zaklenejo v stanovanja.
Lej, nisem brala odgovorov, mogoče ke kdo to že napisal. Ni problem bit malo na zraku, ampam to, da se ljudje grejo turiste in hodijo na izlete iz žarišča okužbe, torej Ljubljane v kraje, kjer ni (še) okužb. Pridejo malo na zrak, ok, ampak potem sejejo okužbo na bencinskih in v trgovinah. Zato bi bilo najbolj prav, da se gibanje omeji na domači kraj oz. prepovedati gibanje izven svoje občine. V goriški regiji smo se že teko z Italijani borili, ker so prihajali k nam. Sedaj imamo v celi regiji potrjenih samo 8 okužb, kar je super. Se držimo ukrepov. Potem pa te pogreje, ko ce cel kup ljubljančanov svaljka med nami. Saj smo prej in potem vsi čudni, kmetavzarji iz Vukojebin in po gnoju smrdimo, Ljubljana je pa tooooook super ejga. Zakaj zdaj naenkrat ni več? A zdaj pa dišijo Vukojebine? Doma naj ostanejo in po svoji regiji naj se šetajo.
[/quote]
Virus je tu in nobena karantena ga ne bo zaustavila. Ko si živ, se uživa. To je meni pokojni stric rekel in se držim tega. Ko si mrtev si mrtev. To ne pomeni, da škodujem drugim in ti ljudje, ki so bili na morju, nobenemu niso škodovali. Kot, da je zdaj cela Slovenija okužena. Če tudi je, je super, bo vsaj mir te medijske propagande.
Jebemosveca,si spet začela napadat upokojence!
Vsi,ki so rinili na morje ali pa na bled,kaznovat.Naj se držijo svoje občine!Naj župani dajo pooblastila redarjem in civilni družbi in kaznovat.Vsi primorci se držijo doma,ta drhal jih pa rajca s sprehodi.Kaj,če bi še primorci šli mal na sončka.Bi bla pa že velika gužva.
Ja pa zablokirajte tissti dve cesti pa dajte mir. Namesto da zaradi par mandeljcev celo državo zaklenejo v stanovanja.
[/quote]
Do primorske pripelje avtocesta. Naj jo zablokiram? Stranske ceste se da preskočit peš, kot so počeli Italijani. Parim mandeljcem se zahvali, ki jih mimogrede po videnem in slišanem sodeč ni samo par.
Blesava karantena.. Italijani kampirali pri Cerknem in na obali. Carjiiiiiiii. 😁😁 Jebe se njim. Tko kt men 😂 uzivat treba dokler si ziv, kolk bo smrti zarad gospodarstva pa “nenujnih” pregledov trenutno pa nobenga ne zanima..
Evropa bo nenaseljena ni kej, tisti ki boste preživeli boste imel veliko neokrnjene narave🤩
Moj sin ni bil cel teden zuni, mi meče pod nos, da sem ga zaprla v hišo….
Mu naročim, da nese smeti, ker dolžnosti stojijo že dva dni in mi reče, da mu ne dovolim ven…hahahahaaaa.
Pol je reku, da gre zvečer skozi gozd, me je skor kap, tile pamži od najstnikov se hitri s kero ljubico dobijo.
Skratka mi se namejemo, da je joj..zadnjič smo se ob enajstih ponoči pa skregali, ker ni blo nič sladkega ….:))))
jaz pa pravim, da problem niso ti, ki jih čez dan vidimo zunaj, ampak na domovih, ljudje se dobivajo, jaz vidim pri sosedih, na terasi zvečer, ko jih “nihče ne vidi”.. zunaj sedijo, pijejo, čvekajo, če sprva sedijo malce bolj narazen, so po parih pijačkah kar konkretno blizu..
Tudi za ograjami se dogaja marsikaj, obiskujejo se na skrivaj, otroci se družijo, pa tudi, če gre samo za dve različni družini, to se ne dela!!!
Teli, ki se čez dan sprehajajo, so bolj kot ne družine, in ja, v čem je problem, če si brat in sestra podajata frizbi na travi?? Tudi mi smo bili včeraj zunaj, samo naša družina, drugih smo se izogibali v velikem loku..
Problemi so tam, kamor ne pridete zraven, folk se dobiva doma, pre hišami, za ograjami itd….Tu pa nimate kaj za narediti.
[/quote]
Kako da ne. Priaviš, pride policija, naredi zapisnik in vsakega kaznuje z 400 € kazni. Pa bo počasi zaleglo.
Posledice so že vidne:
– pridobila 4 kg
– zaprtje (bobki)
– brez kondicije
– narastek 2 cm
– vedno bolj lena in apatična
[/quote]
Vse to se da preprečit, če imaš voljo in željo. Vsak dan telovadiš. Makar delaš sklece, trebušnjake, poskoke, z utežmi in podobno. Pa kile ne bodo šle gor in bo tudi veliko kondicije. Posledično bo izginil lenoritis in apatičnost. Za zaprtje imaš dosti naravnih sredstev (laneno seme, razne sirupe, jej veliko vlaknin).
Do primorske pripelje avtocesta. Naj jo zablokiram? Stranske ceste se da preskočit peš, kot so počeli Italijani. Parim mandeljcem se zahvali, ki jih mimogrede po videnem in slišanem sodeč ni samo par.
[/quote]
Tako mimogrede, Kacin je omenil tudi možnost zaprtja avtocest v Sloveniji. Da se preprečijo migracije ljudi na Obalo, Bled in podobne destinacije
Virus je tu in nobena karantena ga ne bo zaustavila. Ko si živ, se uživa. To je meni pokojni stric rekel in se držim tega. Ko si mrtev si mrtev. To ne pomeni, da škodujem drugim in ti ljudje, ki so bili na morju, nobenemu niso škodovali. Kot, da je zdaj cela Slovenija okužena. Če tudi je, je super, bo vsaj mir te medijske propagande.
[/quote]
Problem je, da bo zaradi takih mrhovinarjev umrlo veliko več ljudi, kot smo jih sposobni pokopati. Imejte se lepo v Lj na sprehodih in pomagajte en drugemu pokopavat sosede. Drugod po Sloveniji ljudje drugače razmišljamo in želimo še kakšno leto več preživeti z najbližjimi sosedi, sorodniki, sodelavci itd.
Glede na zelo kritična žarišča v domovih, kdaj bodo prioritetno poskrbeli za zaščito ostarelih in tistih, ki tam delajo? A so slepi in gluhi, da morajo javno tehtati za donacije? Če so delavci v stiku z okuženih oz. so bili, predno so postali okuženi, a so šli v karanteno? Verjetno ne in še naprej lepo delajo brez osnovne zaščitne opreme. Torej, skoz se trajna o najranljivejših, pa niso v osnovi prioritetno zaščiteni. Tudi, ko grem 1x na teden v štacuno, do sedaj ene tovrstne starejše nisem videla s kakršnokoli zaščito.
Če država ne bi zagotovila pomoči za premostitev nastale situacije, se tudi t.i. dopustniki ne bi šli turizma in bi lepo doma okrog bajte ene pet krogov prelaufali in preštevali, koliko loncev bo še polnih. Ampak sedaj imajo še to srečo, ker se je benz pocenil in ga je treba pač nujno ponucat.
Kitajska naj bi t.i. zajezila virus, a prihajajo ponovno podatki, da zbolevajo spet tisti, ki so virus preboleli.
Glavni iz Centra za nadzor nad boleznimi na Kitajski je povedal, da Eu in Zda delata ključno napako pri zajezitvi širjenja virusa, da ni socialnega distanciranja, da so še vedno javna zbiranja, da gibanje ni omejeno in da ni nošenja mask. Mi nekaj od tega imamo, nekaj ne. Očitno bo pa tudi v to smer šlo bolj drastično in boste potem ven hodili le s prstom po zemljevidu.
Maske naj država zagotovi vsem, ampak ne take po 20 in več evrov. Če si jo moram pa sama sešiti, ja saj pol pa ne bomo rabili še za vse ostalo nobenega. Še kupljene maske niso vse s konkretno zaščito, pa bodo doma sešite ja.
SPET!!!!
Ne razumeš pointa mask! Maske so za to da si ne podajamo virusa drug drugemu kot pingpong, in ja, za to precej pomaga tudi zimprovizirana doma narejena. NE zato da bo samo tebe ščitila, za druge se ti pa gladko hebe!
[/quote]
Mislim, da je zdaj že jasno, da Slovenci nismo ne Kitajci ne Španci ne Italijani. Virus se med nami širi počasneje, ker že sicer vzdržujemo socialno distanco, zdaj pa sploh. Kjer maske krvavo potrebujejo, je zdravstvo in domovi za ostarele, kjer prihaja do tesnih stikov zaradi narave dela. Če boš ti stala 2 metra od okuženega, verjemi, da se ne boš okužila. Drugače je v milijonskih mestih a la Wuhan in Milano, kjer se ljudje že po defoultu drenjajo in dihajo drug v drugega.
Mislim, da je zdaj že jasno, da Slovenci nismo ne Kitajci ne Španci ne Italijani. Virus se med nami širi počasneje, ker že sicer vzdržujemo socialno distanco, zdaj pa sploh. Kjer maske krvavo potrebujejo, je zdravstvo in domovi za ostarele, kjer prihaja do tesnih stikov zaradi narave dela. Če boš ti stala 2 metra od okuženega, verjemi, da se ne boš okužila. Drugače je v milijonskih mestih a la Wuhan in Milano, kjer se ljudje že po defoultu drenjajo in dihajo drug v drugega.
[/quote]
V bistvu sploh ne vemo koliko nas je že okuženih ker testirajo samo tiste ki jih je treba hospitalizirat. Pojma nimamo.
Države ki so bile uspešne pri zajezitvi širjenja virusa, so pa aktivno iskale okužene. Iskali in testirali so vse stike in okužene izolirali, ne pa pošiljali domov. To so tudi priporočila WHO, ki pa se pri nas ne izvajajo.
V bistvu sploh ne vemo koliko nas je že okuženih ker testirajo samo tiste ki jih je treba hospitalizirat. Pojma nimamo.
Države ki so bile uspešne pri zajezitvi širjenja virusa, so pa aktivno iskale okužene. Iskali in testirali so vse stike in okužene izolirali, ne pa pošiljali domov. To so tudi priporočila WHO, ki pa se pri nas ne izvajajo.
[/quote]
Res je. Redno bi morali testirati vsak vse medicinsko osebje in osebje v domovih za ostarele. Če se jaz okužim, bom okužila še tri svoje člane družine in okužba se bo ustavila. Če se okuži medicinska sestra, je lahko okuženih več sto! Ti troti pa čakajo, da se pojavijo simptomi, preden testirajo.