Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika A ZDAJ PA NITI ISKALNIK NE DELUJE VEC???

A ZDAJ PA NITI ISKALNIK NE DELUJE VEC???

A mi kdo zna to pojasnit? Da ne morem poiskat niti recepta za orehovo torto/rulado od Babi? Iskalnik ni preobremenjen, ampka kljub temu ne deluje – nastavila sem vse potrebno, rezultati pa se “ne ujemajo z mojim iskanjem”! Kaj res ne deluje vec?? Upam da se motim….!!!

LP

Sem tudi jaz to ugotovila kaksno urco nazaj. Bo treba zgleda malo počakat da se stvari uredijo.

Zala, je to recept, ki ga iščeš :

6 rumenjakov, 140 g sladkorja, 140 g mletih orehov, sol, 50 g krušnih drobtin, malo ruma, 6 beljakov
Pečemo pri 180°C 50 minut.

Lp, Maja

Tudi jaz že ves dan zaman poskušam z iskalnikom. :(((((

Tudi meni ni šlo.
Sem potem poiskala temo po spominu:/

Hja, po mojih knjigah pa Najdi/Zamenjaj k sreči vedno deluje (mislim knjige s prepisanimi recepti iz foruma). Še vedno jih obnavljam, tako da lahko tudi “tastarim” na željo pošljem nove/iste datoteke.
LP Mimi

aha, hvala!
LP

Ja, Mimina zbirka receptov je čez vse ;-))

Mimi lahko samo pojasniš tole delovanje funkcije najdi zamenjaj? Namreč v wordu sem bosa, tako da vedno listam sem pa tja po tvoji zbirki receptov….

Ni problema, malo tečaja Worda. Tisti, ki kuhate, glejte stran.

Kurzor postaviš na začetek datoteke (ali pa tudi ne, ni važno). Meni Urejanje, izbira Najdi… Odpre se okno Najdi in zamenjaj. V polje Najdi vpišeš besedo ali del besede, ki jo iščeš (podobno v vseh iskalcih, saj vsi poznate). Klikaš na gumb Nadaljuj iskanje, kurzor skače od ene take besede ali besedne zveze do druge.

To je osnova. Izboljšave:

– Okno zapreš, saj samo zastira zaslon, klikaš pa po gumbku v desnem spodnjem kotu, tisti na dnu navpičnega drsnika, dvojna puščica navzdol (išče naprej po dokumentu) ali dvojna puščica navzgor (išče navzgor po dokumentu).

– V oknu Najdi in zamenjaj klikneš gumb Več, okno se podaljša z več izbirami. Spodaj lahko postaviš kljukice, da razlikuje velike in male črke, najde samo cele besede ipd. Saj piše.

Druga varianta iskanja je preko kazala, kjer so sicer samo naslovi 4. nivoja. Če postaviš kurzor na naslov v kazalu, bi se naj kurzor spremenil v rokico, to pomeni, da te klik prestavi na pravo mesto v dokumentu in lahko potem tam prebrskaš naprej.

Toliko na kratko (če sem sploh prav razumela vprašanje :-)). LP Mimi

Sedi pet! ;-))

Seveda si prav razumela vprašanje, zadeva je sprobana in deluje – juhej!

Hvala ti 100x.

LP
d.

New Report

Close