Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek A že ubešate perilo zunaj?

A že ubešate perilo zunaj?

Men se zdi še premraz pa vi?

ja, ravno danes prvič, in so bile cunje suhe…ravno prav je pihalo, pa sonček…zakon. Ampak ne bo to še stalna praksa pomoje

UUUUUUUbešam ga ne, OOOOOObešam pa ves čas, tudi pozimi.

Kako premraz? Jaz že zelo dolgo obešam zunaj.

Najprej obešam okoli poldneva, ko je najtopleje, zdaj pa že prej.Že zdavnaj je toliko sonca in vetra, da se vse posuši.Tudi ta topla posteljnina.

Vedno, če je le primerno vreme – suho in nad nulo. Perila sicer ne zebe, ampak na minusu se kaj pametno ne suši. Vedno pa gledam, da poberem pred mrakom, ker se drugače navlaži nazaj. Če se ne posuši do konca, ga dam pač na kratko dosušit v sušilec. To mi je bolj smiselno, kot da mi sušilec v sončnem vremenu laufa na polno.

Kako premraz? Jaz že zelo dolgo obešam zunaj.

Najprej obešam okoli poldneva, ko je najtopleje, zdaj pa že prej.Že zdavnaj je toliko sonca in vetra, da se vse posuši.Tudi ta topla posteljnina.[/quote]

Točno tako.
Premraz? Koliko pa mora biti stopinj po tvoje? 30 bo dovolj? Čez celo leto ga dajem ven vsakič ko je lepo vreme in nad 0 stopinj – tudi pozimi, ko je sonce. Danes je bilo vse suho v 4 urah pa sem prala tudi posteljnino. Kaj ti počneš z svojim perilom, da se v takšnem vremenu ne posuši, pa pojma nimam.

Zunaj je bilo danes +12, v hiši pa +26. Sonce gor ali dol, kje se hitreje suši?

Ni treba nekaj ekstra početi. Je dovolj, da imaš kaki starejši pralni stroj z malo obrati. Ampak tudi v tem primeru je fajn, če se perilo zunaj posuši vsaj s tavelikega.

Jaz sem ga pa zdaj obesila zunaj, a naj ga dam raje not?

Mnja. V takem ga jaz ne puščam zunaj. Se malo spusti megla/vlaga, pobere ves smrad iz zraka in ga naloži na perilo. Če nimaš v bližini kake prometne ceste in če nihče ne kuri na drva, pa ni problema, se mu ne bo čez noč nič zgodilo.

Tudi pozimi. Zadnje dni se res takoj posuši.

Jaz imam obešeno tudi, ko je pod nulo. Se precej hitro suši takrat. Veliko boljše, kot preteklo poletje, ko je ves čas deževalo. Edino je zoprno obešat na mrazu.

Obešam in danes se mi je kompletno posušilo na balkonu, tdui kavbojke in brisače. Obešam na balkonu tudi takrat ko je minus, če le ni zunaj dežja. Perilo sicer zamrzne ampak ko je odmrznjeno je ravno pravo za likat. Če so pa stavri, ki jih ne likam pa takrat ko je odmrznjeno obesim notri, da se mi posuši do konca znotrej. Ampak danes je ravno prav pihalo, da se mi je kompletno posušilo

OOOOOOOOOOObešamo ga samo v stanovanju, se mi posuši v nekaj urah:)

Zunaj! V vetru so bile brisace danes suhe v uri in pol.

Sicer pa tudi pozimi susim zunaj, tudi ko je pod nulo – takrat je sploh ponavadi tudi suh zrak.

Verjemi da perila ne zebe!

kje zunaj? stojalo prevrne veter. vrvi pa nimam kje napeljat. okolice pa tudi nebi kalili z betonskimi stebri za perilo. Kam bi lahko še obešala?

Ja če se nč ne da potem pa zalaufi sušilec ali pa suši v stanovanju ob odprtih oknih.

sigurno zunaj, ker je pihalo. Postelnina zunaj je bila suha v par urah. V hisi nastojalu pa susum cel dan

Kot prvo, reče se obešanje ne pa ubešanje. Ok? Kot drugo, jaz cunj zunaj sploh ne sušim. Zadnjih 5 let nekje imam sušilca in ni šans, da še kdaj zunaj sušim. Cunje so bile vedno trde pa umazane pa mehčalec se hitro razduši. Nikoli več.

Ja, praktično zunaj obešam celo leto, razen v najhujši zimi.

Zunaj sušim vse leto, če je suho. Če pa je še vetrovno, pa toliko raje:) Temperatura pri sušenju ne igra tolikšne vloge kot jo vlažnost in gibanje zraka.
Ali si vedela, da zelišča “sušijo” z zmrzovanjem, ne z vročim zrakom?

Umazane? Živim ob Lj obvoznici, zunaj susim celo leto, razen v zelo vlažnih dneh. Perilo lepo disi po pralnem prašku, mehcalec uporabljam redko.

Ne živim ob cesti, sem znotraj naselja, pa si ne predstavljam, da bi pozimi sušila perilo zunaj, ko je itak vlaga vsak dan, pa naj bo + ali – in je zrak težak in smrdljiv. Če je sonce, je pa itak samo kako urico in še to v času, ko so ljudje v službah. A greste iz službe domov prestavit perilo ven in potem nazaj noter?
Ni čudno, kako vam vse cunje smrdijo po vlagi in postanem, če sredi zime sušite zunaj.

pri nas so delali kanalizacijo in so razkopali cesto – po novem imamo makadam namesto asfalta in je katastrofa, zunaj je toliko praha, da dobesedno škripa med zobmi, ko greš na sprehod. perilo zunaj?
ne hvala
sicer pa itak v vsakem vremenu raje vržem v sušilec. manj dela imam

New Report

Close