abby fine reader – jezik dodat??
Ne ampak res: tisto zgoraj lepo deluje. Saj je OCR readerju vseeno ali bere v angleščini ali španščini, samo rad ve, katere znake naj pričakuje. Ko najde č bo tudi zapisal č, če ga pričakuje sicer bo menil da gre za c s packo. Pojdi v nastavitve in poišči edit language. Pojavilo se ti bo okno z vpisno vrstico kjer so notri že vsi znaki angleške abecede. Enostavno klikni tja nekam vmes in dodaj ŽĆČŠĐžćčšđ – ni važno kam in ni treba ločevati velikih in malih črk, pa bo delovalo. Ne bo sicer delal slovar ampak ta je pa itak v vsakem urejevalniku besedil.
Kam točno moram to it napisat?
Ker sem našla tri neke datoteke po imenu English, ampak nikjer se mi ni zdelo primerno dodajat karkoli … V programu samem pa ne najdem te možnosti.
Ne, Tajfun, skener je bil kupljen v Avstriji. In zelo me je presenetilo, ker imajo hrvaški jezik, slovenskega pa ne :((
Poleg tajvanskega in bolgarskega … :O
Ah, nikar ne bodi presenečena. M$ Autoroute kar nekaj let ni pokrival Slovenije. Očitno nismo pomembni zanje. No, v zadnji verziji se je Slovenija spet našla, a zgolj po zaslugi tega, da smo v EU.
Hrvaški jezik vsebuje vse naše znake, še kakšnega več. Torej bi ti moral OCR nemoteno prepoznavat slovenska besedila.
Forum je zaprt za komentiranje.