Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija abby fine reader – jezik dodat??

abby fine reader – jezik dodat??

Imam ABBYY Fine Reader 6.0. Sprint Plus, brez slo jezika. A se ga da kako dodat not, ker če grem tekst v angl. skenirat bo sranje.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Če si program kupila pri nas, bi skorajda moral podpirati tudi slovenski jezik. Če je piratska verzija… potem pa oh potem :))) A na njihovi strani ni kakšnih info o jezikovni podpori?

Še najlažje je, da greš pod edit angleškega jezika in enostavno not dodaš ŠČĆŽĐščćđž, pa imaš poleg slovenskega še srbohrvaškega…

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Nisem ga sploh kupila, bil je zraven skenerja. Ampak brez slovenščine :((

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Ne ampak res: tisto zgoraj lepo deluje. Saj je OCR readerju vseeno ali bere v angleščini ali španščini, samo rad ve, katere znake naj pričakuje. Ko najde č bo tudi zapisal č, če ga pričakuje sicer bo menil da gre za c s packo. Pojdi v nastavitve in poišči edit language. Pojavilo se ti bo okno z vpisno vrstico kjer so notri že vsi znaki angleške abecede. Enostavno klikni tja nekam vmes in dodaj ŽĆČŠĐžćčšđ – ni važno kam in ni treba ločevati velikih in malih črk, pa bo delovalo. Ne bo sicer delal slovar ampak ta je pa itak v vsakem urejevalniku besedil.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Pametno, Polde 🙂

Kam točno moram to it napisat?
Ker sem našla tri neke datoteke po imenu English, ampak nikjer se mi ni zdelo primerno dodajat karkoli … 🙂 V programu samem pa ne najdem te možnosti.

Softver, ki ga prilagajo skenerjem, običajno podpira tudi naše znake. Res pa je, da so to običajno le light verzije, polne pa je potrebno dokupiti.

Ne, Tajfun, skener je bil kupljen v Avstriji. In zelo me je presenetilo, ker imajo hrvaški jezik, slovenskega pa ne :((
Poleg tajvanskega in bolgarskega … :O

Ah, nikar ne bodi presenečena. M$ Autoroute kar nekaj let ni pokrival Slovenije. Očitno nismo pomembni zanje. No, v zadnji verziji se je Slovenija spet našla, a zgolj po zaslugi tega, da smo v EU.
Hrvaški jezik vsebuje vse naše znake, še kakšnega več. Torej bi ti moral OCR nemoteno prepoznavat slovenska besedila.

Ja, saj jih (sem že poskenirala ves tekst). Đ v D in Ć v Č pa itak lahko spremenim kar vse naenkrat 🙂

jaz imam najnovejšega z slovenščino

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close