Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Abraham

Abraham

Ja, ampak vseeno gre tu za razcep dveh ver. Islama in krščanstva. Ker krščanstvo pozabi na Išmaela. Islam pa priznava oba.
Jaz v tej zgodbi še vedno vidim to, da hoče krščanstvo enega sina zatajiti, ker ni sin zakonite žene.

Še manj mi je pa jasno zakaj je hotel Abraham ubiti Izaka kot dar bogovom (sicer ga ni, ampak namen je pa imel)? Ta del mi pa res ni bil nikoli jasen? Razumem, da je Abraham narobe razumel in je mislil, da mora darovati ljubega sina bogu (torej ga ubiti). Ampak zakaj bi sploh poslušal boga, ki je zloben? Seveda ni šlo za to, da bi bog res to zahteval, šlo je za to, da je Abraham narobe razumel. Samo vseeno bi ubil sina.[/quote]

V drugem primeru se gre zato da je bog preverjal a bo naredu vse kar mu reče tudi če bo to nekaj nepredstavljivega kot je žrtvovanje sina. Ko je videl da ga Abraham slepo uboga je preprečil uboj. Kot vsemogočni bi seveda lahko oživil Izaka če bi ga Abraham fental ampak preizkus je bil za Abrahama in ne za izaka. Preizkusal je ali se bo Abraham odpovedal nečemu kar najbolj ljubi.
Mislim da se krščanstvo z ismailom ne ukvarja. Seveda ga priznava kot sina Abrahama ker je to nemogoče zatajiti. Ni pa sin postave ali sin zaveze. Jezus je pa bil ker je bil pač Jud. Poglej rodovnike očakov jih je ko Rusov. Biblija omenja samo pomembne. Če si tam omenjen si pomemben.[/quote]

Kako to misliš rodovnike očakov in da so pomembni. Misliš tudi v današnjem času………če si njihov prednik si bog i batina ………..

Hvala.
Mogoče veš kaj je tora? A je to notri zapisana stara zaveza ali judovske molitve?
Naj bi bila judovska sveta knjiga oz. zavitek ali kako naj rečem. Samo ne vem pa kaka je vsebina.[/quote]
Tora ali petoknjizje ali po domač Lah tudi rečeš stara zaveza. Notri so zakoni, zgodbe itd.. u name it. Tanah po domač judovska biblija sestavlja več knjig npr. Preroki, tora itd..[/quote]

Hvala za razlago.
Imaš fajn preštudirane te zadeve.
Sem bila pred kratkim v nekaj sinagogah pa sem bila prav jezna sama nase, ker nisem si prej prebrala kaj na temo judovstva. Moram se enkrat malce bolj poglobiti v te zadeve.
Čeprav nikoli pa ne bom razumela, da ljudje vse to izkoristijo, preobrnejo v to smer, da preganjajo nekoga samo zato, ker je neke druge vere.

V drugem primeru se gre zato da je bog preverjal a bo naredu vse kar mu reče tudi če bo to nekaj nepredstavljivega kot je žrtvovanje sina. Ko je videl da ga Abraham slepo uboga je preprečil uboj. Kot vsemogočni bi seveda lahko oživil Izaka če bi ga Abraham fental ampak preizkus je bil za Abrahama in ne za izaka. Preizkusal je ali se bo Abraham odpovedal nečemu kar najbolj ljubi.
Mislim da se krščanstvo z ismailom ne ukvarja. Seveda ga priznava kot sina Abrahama ker je to nemogoče zatajiti. Ni pa sin postave ali sin zaveze. Jezus je pa bil ker je bil pač Jud. Poglej rodovnike očakov jih je ko Rusov. Biblija omenja samo pomembne. Če si tam omenjen si pomemben.[/quote]

Kako to misliš rodovnike očakov in da so pomembni. Misliš tudi v današnjem času………če si njihov prednik si bog i batina ………..[/quote]
Haha ne. Pomembni kot recimo knjižni junaki in njihove zgodbe. Za lažje razumevanje. Adam pa Eva sta imela velik otrok. Omenjajo ali prikazujejo pa zgodbo kajna abela in seta. Ostali so samo omenjeni kot sinovi in hčere. Torej ne zvemo kaj se je zgodilo z eno hčerko ali sestro, s kom se je poročila, kje živela recimo Adamova 39 hči.

Tora ali petoknjizje ali po domač Lah tudi rečeš stara zaveza. Notri so zakoni, zgodbe itd.. u name it. Tanah po domač judovska biblija sestavlja več knjig npr. Preroki, tora itd..[/quote]

Hvala za razlago.
Sem bila pred kratkim v nekaj sinagogah pa sem bila prav jezna sama nase, ker nisem si prej prebrala kaj na temo judovstva. Moram se enkrat malce bolj poglobiti v te zadeve.
Čeprav nikoli pa ne bom razumela, da ljudje vse to izkoristijo, preobrnejo v to smer, da preganjajo nekoga samo zato, ker je neke druge vere.[/quote]
Judje so super. Žal pa ljudje ne poznajo Judov in jih imajo za čudake. Pa sploh niso. So takšni in drugačni. Tako kot vsi.

Hvala za razlago.
Čeprav nikoli pa ne bom razumela, da ljudje vse to izkoristijo, preobrnejo v to smer, da preganjajo nekoga samo zato, ker je neke druge vere.[/quote]
Judje so super. Žal pa ljudje ne poznajo Judov in jih imajo za čudake. Pa sploh niso. So takšni in drugačni. Tako kot vsi.[/quote]

Meni ni jasno zakaj so ravno Jude hoteli iztrebiti med 2. sv. vojno? Ok, saj naslednji na vrsti bi bili Slovani. Ampak zakaj najbolj Jude?

Judje so super. Žal pa ljudje ne poznajo Judov in jih imajo za čudake. Pa sploh niso. So takšni in drugačni. Tako kot vsi.[/quote]

Meni ni jasno zakaj so ravno Jude hoteli iztrebiti med 2. sv. vojno? Ok, saj naslednji na vrsti bi bili Slovani. Ampak zakaj najbolj Jude?[/quote]
Zato ker so rabili krivca za vse kar si lahko zamisliš. Ker so majhen narod so bili zelo priročni.

Kako to misliš rodovnike očakov in da so pomembni. Misliš tudi v današnjem času………če si njihov prednik si bog i batina ………..[/quote]
Haha ne. Pomembni kot recimo knjižni junaki in njihove zgodbe. Za lažje razumevanje. Adam pa Eva sta imela velik otrok. Omenjajo ali prikazujejo pa zgodbo kajna abela in seta. Ostali so samo omenjeni kot sinovi in hčere. Torej ne zvemo kaj se je zgodilo z eno hčerko ali sestro, s kom se je poročila, kje živela recimo Adamova 39 hči.[/quote]

Hvala ti. Ja vem, da je smešno, samo sem res neveden glede sp. Je pa zanimivo brati, kar pišeš.

Haha ne. Pomembni kot recimo knjižni junaki in njihove zgodbe. Za lažje razumevanje. Adam pa Eva sta imela velik otrok. Omenjajo ali prikazujejo pa zgodbo kajna abela in seta. Ostali so samo omenjeni kot sinovi in hčere. Torej ne zvemo kaj se je zgodilo z eno hčerko ali sestro, s kom se je poročila, kje živela recimo Adamova 39 hči.[/quote]

Hvala ti. Ja vem, da je smešno, samo sem res neveden glede sp. Je pa zanimivo brati, kar pišeš.[/quote]
Ni za kaj..

Grda resnica, kapo dol.

Res ti hvala za vse odgovore in seveda ostalim za zanimiva vprašanja. Je prav zanimivo branje.

Za danes lahko mirno rečem, da sem se naučila nekaj novega.

Še enkrat, hvala.

Ameriški pridigar skandinavskega porekla, Anderson Steven, JE NAREDIL PRIDIGO DOLGO 2 uri, o židih ( judih ) antikristih, ki še danes pljuvajo po Jezusu Kristusu. Svoje ” rabine” antikriste, ki ne upoštevajo Jezusa, si lahko nekam vtaknejo. VREDNO OGLEDA! Naslov pridige : ” Judi in njihove laži”. Pridigar Anderson zelo jasno obelodani židovske antikriste. https://www.youtube.com/watch?v=ksoYR7dVyfM

judovske židovske laži tudi danes uničujejo krščanske vrednote, ŽIDI IZ IZRAELA PLJUVAJO PO KRŠČANSKIH TURISTIH, ki si želijo ogledati kraje kjer je učil Jezus. Židi Jezusa prezirajo, satanisti. Ameriški pridigar skandinavskega porekla ZABIJE do amena Z RESNICO. Kdor razume, naj ga posluša https://www.youtube.com/watch?v=ksoYR7dVyfM

judi so anti Kristusovski ( antikristi), častijo samega hudiča, celi svet to počasi razume http://www.reformation.org/synagogue-of-satan.html

Ameriški pridigar skandinavskega porekla, Anderson Steven, JE NAREDIL PRIDIGO DOLGO 2 uri, o židih ( judih ) antikristih, ki še danes pljuvajo po Jezusu Kristusu. Svoje ” rabine” antikriste, ki ne upoštevajo Jezusa, si lahko nekam vtaknejo. VREDNO OGLEDA! Naslov pridige : ” Judi in njihove laži”. Pridigar Anderson zelo jasno obelodani židovske antikriste. https://www.youtube.com/watch?v=ksoYR7dVyfM%5B/quote%5D
Judje niso sklenili zaveze z enim Jezusom. I by the way, teh Jezusov je bilo kar nekaj, ampak so sklenili zavezo z Bogom. Torej zakaj bi oni morali Jezusa častiti? A zato k to drugi od njih pričakujejo? Judje nikoli nikomur niso in ne vsiljujejo svoje vere. A lahko oni verujejo po svoje Al morajo po tvoje? To si en zagovedan idiot.

judi so anti Kristusovski ( antikristi), častijo samega hudiča, celi svet to počasi razume http://www.reformation.org/synagogue-of-satan.html%5B/quote%5D
Bla bla..

Ni kaj..

odličen pridigar Anderson pove resnico ki je “žido-oboževalci”pač ne sprejmejo. Bogi, pejte jokcat.

JEZUS JE BIL EDEN. IN ŠE VEDNO JE EDEN. Židi morilci, ki so ga na križ pribili, tega ne priznavajo, Izraelski židi vsaki dan ubijajo palestinske otroke, kar tudi amerika ki židom mora pošiljat keš, priznava, prekleti židovski satanisti morilci. Sodil jim bo Bog nekega dne.Zanimivo bo. http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+14{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2C+6&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

“Spet jim je Jezus spregovoril: »Jaz sem luč sveta. Kdor hodi za menoj, ne bo hodil v temi, temveč bo imel luč življenja.« Nova zaveza, http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2C12&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

judovski talmud je satanističen in uči grozljive stvari, tuje strani imajo več zapisanega o tem http://www.realzionistnews.com/?p=156

Zadrti majmun, križarskih pohodov je konec če se ne veš.. Bejz hitr na svojo vejo, da ti jo ne prevzame druga opica.

Curci zatucani dobro da vas zemlja nosi.

New Report

Close