Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Abstinenca

Abstinenca

Kako je težko nehat kadit, živci kar pokajo in se derejo – aaaaaaaaaaaa!!!

In kaj je najhuje; šele ta prvi dan abstience je, kaj šele prihaja? Baje da je prvih 5 dni najhujših. A ima katera kakšno idejo, kako to lažje premagat. Men se bo snel tuki v službi.

,….EVO, EN PREDLOG…
na faxu nam smo se pogovarjali o nadomestnih vedenjih i profesor je začel…tudi kajenje je nadomestno vedenje….sam je kadil 20 let in najhujši so bili prvi dnevi, tedni, meseci,to pa zato, ker si možgane navadil na poteg zraka vase…..dejstvo je, da te bo zvijalo..ampak se zaposli s čim drugim- športaj…..ne smeš pa si ne vem po 3 mesecih abstinence dovolit niti enkrat potegnat, ker to možgani sprejmejo tako, kot da sploh ne bi nehal, ker so možganske mreže tako ponovno vzburjene..in če začneš potem po treh mesecih, letih, je za možgane enako, kot da sploh ne bi nehal in boš čutil popolnoma enako potrebo po kajenju, kot da sploh nikoli ne bi nehal…..sam je po 20 letih potegnil, ko je študentom kazal poskus potovanja dima…3 dni po tem potegu ga je še mučilo, da bi spet kadil…pa je rekle, da bo dovolj močan in prebrodil te 3 dni…če je prej zdržal 20 let brez…ja, kadio je 20 let, zdaj pa že 20 let ne kadi….
…ne smeš dovolit, da te premaga skušnjava…na ta način boš tudi samemu sebi bokazal, da si močan…
sama ne kadim, ne pijem alkohola, ne uživam drog—in se počutim prav vesela in močna, da mi je v takem življenju to uspelo…
čau

Poskusi z nikoret čigumiji, ki se jih dobi v lekarni in se uporabljajo kot pomoč pri odvajanju. Morda ti bo pomagalo.

Joj, kje ste tisti lepi ljudje, ki ne kadite in ne pijete alkota.Okoli mene so samo taki in bo zaradi tega še toliko težje. Kar se pa tiče niccorette – sem že enkrat poizkusil pa sem po dveh minutah bruhal – tako da to odpade.

Nasvet:

razlomi cigareto in začni “čikat” oz. žvečit majhno količino. Se ti bo postopoma uprlo……

Jaz se tudi odvajam! 🙂
Sej sem ful pridna, glede na to, kolko sem prej “zrauhala”, zdaj pa samo kakšnega enega ali dva v soboto, ko smo zunaj. Čez teden komot vzdržim. Pa mi je potem tako žal, da sem še tistega skadila.
Jaz sem prišla do spoznanja, da se dosti, dosti boljše počutim, ko ne kadim, moja boga mlada pljuča so tako vesela zraka, da ne znam povedat. 🙂 Pa moja koža, pa lasje, pa nohti, pa zobki, da ne govorim o srcu, ker me je že prav pikalo not od cigaretov. Te stvari so mi motivacija, se pravi dobro počutje, ker sem se tak daleč prepričala, da kak bom zdaj lepo zdrava. 🙂

Je pa res prekleto težko, ko imaš tako družbo okrog sebe. Pri meni tudi vsi kadijo in potem sem tiste prve dni kot nek obsedenec gledala prav vsak poteg dima, pa vse. :)))
Tako, da se zdaj ful trudim hodit okrog s tistimi kolegi, ki ne kadijo, ker mi je zraven njih lažje. Ko sem pa z onimi, ki kadijo, pa “žvekam” slamico (v lokalih seveda, ki jo dobim v kozarcu, ne da si jo s sabo nosim!:)), da imam vsaj nekaj v ustih. :)))

Držim pesti, Abisal!

Joj, sem pozabla povedat, kaj mi je enkrat en rekel. Način, da ziher nehaš kadit, samo moraš bit dovolj pogumen, da to izvedeš, ker je precej ogabno.

Torej; da si s ščipalcem porežeš nohte, jih nadrobiš, potem pa jih nafilaš not k tobaku v cigaret in potem ta cigaret skadiš. To baje tak smrdi in je tak nagnusno, da se ti gor postavi in si sigurno več ne zaželiš cigareta.
Bi kar verjela, ker se že sliši grozno. 🙂

To je tak, če se spomnim, ko si se kdaj pri kakih 15-ih ful napil kake vodke al pa pač česa druga alkoholnega, pa ti je bila ful kriza, si bruhal, ti je bilo slabo, si mislil, da boš umrl, pa se ti je vse gor postavilo in še zdaj ne piješ tiste vodke. Primer samo. 🙂

Oj abisal! Najprej pozdravljam tvojo odločitev. Jaz sem po 20 letih strastnega kajenja prekinila čez noč. Bilo je “simple” , saj sem to zadevo poštimala v glavi! Moja močna volja ( predvsem, da ne želim imeti več siv kadilski ten, zadah po čikih , kadilskih gubic nad zgornjo ustnico, kadilskega glasu…) je največ pripomogla k temu.
Sedaj ko sem že 2 leti nekadilka, mi je super! Ne iščem več mrzlično prostorčkov kjer se lahko kadi, na letališčih nimam več problemov…..
Pa še nekaj! Ogabno, ful ogabno se mi je poljubljati z nekom ,ki kadi !!
Štala….kok sem mogla jest včasih smrdet !
Poštimaj zadevo najprej v glavi in za “prišparan” denar si privošči kakšno kozmetiko, masažo…. A veš kok dobro dene 🙂
Srečno!

Ampak res bi moral iti na kako masažo 🙂 Sej drugače sem tole s športom res ni problem, sej na teden nardim 500 km z biciklo, sam to je premal. Mene prime cigaret v službi, tuki bi kr skoz kadil. Zdej namesto da grem na cigaret, tuki raj kej napišem – mislim da je bl zdravo. Definitivno sem pa ugotovil da je bila cigareta največja napaka v življenju. Od 13 leta pa do sedaj – 23 leta sem skadil preveč. Pa sedaj gledam v preteklost – sej sm bil še otrok, pa s tisto bedno stvarjo me ustnicami – ogabno!!! Sam ko jaz nočem več, telo pa hoče še. Ugotovil sem, da ne smem jamrat!!!

Tudi jaz sem kar čez noč nehala (po 10 letih), ampak prej pošlihtala stvari v glavi. normalno, da je telo zahtevalo še, ampak sem ga ukrotila (tudi s pomočjo nicorette – do 3 na dan prvih nekaj dni). potem je vse čedalje laže in boljše. in cigareti ti začnejo smrdeti. bljak! res ne smeš preveč razmišljat o tem, ampak se trdno odločiti in vztrajati.

… me glava boli pa ne vem a od cigaret al kr tko 🙁 Po mojem bo tole prvo online : opuščam kajenje 🙂

Jaz sem tud v fazi odvajanja.Dons je 5 dan brez cigaret.
Po šestnajstih letih močnega kajenja.
Mislim da kar drži tisto da moraš najprej v glavi pošlihtati.
Drugač pa pomaga kak žvečilni (pa ne nikotinski).
Predvsem pa ne nosi cigaret zraven,ne jih imeti kje kot rezervo.
Pridejo trenutki ko bi ubijal za dim,samo si rečem da enostavno ne bom več kadil pa naj se zgodi karkoli.
V glavnem vse je v glavi.Raznorazni pripomočki in razne druge metode
so samo sranje.Če nimaš poštimano pri sebi ti nič ne bo pomagalo.

Pa veliko sreče vsem skupaj pri odvajanju.
Mislim da smo se vsi pravilno odločli in moramo vztrajati pri tem.
LP

Kolega, jaz sem nehala kaditi, ko sem dobila prvo plačo v sedanji službi… 18.08.2003… 73 jurjev neto je bila dovolj velika motivacija, da sem praktično v trenutku “odrezala”! Pa sem prej skadila škatlo in pol na dan… Sploh ponoči v službi. Od takrat pa niti ene več. Denar oz. preživetje je največji motivator, trust me!!!

Pa veliko sreče pri odvajanju 😉

čao

Ja, nedolžen ima prav. doma ne smeš imeti cigaret, ker jaz bi tud nekajkrat “ubijala” za čik, ampak še sreča, da sem tako lena, da se mi jih takrat ni dalo iti iskat v trgovino. obema želim, da bi vama uselo doseči cilj, ki sta si ga zastavila!

vse je v glavi,tudi tvoja volja in moč da si toliko sposobna in močna in ne išči razlogov …..kot sem živčna…..nisi….verjemi da nisi….pa veliko sreče

🙂

Tudi jaz sem bivša kadilka. Danes je točno 5 mesecev kar ne kadim. Točno je to kar pravite, da so prvi dnevi ( 14 dni) najhujši.Prvi mesec abstinence, sem se izogibala zaprtih prostorov kjer se je kadilo, pri sebi sem vedno imela navadne žvečilne gumije ali bonbone brez sladkorja ( za tiste trenutke, ko te zagrabi da bi eno prižgal). Vendar se trud SPLAČA. Vztrajaj.

lep pozdrav

Preživel sem prvi vikend, dvakrat sem se prekršil – ampak sem ponosen nase! Full!!! Iz 30 cigaret na dan, samo na dva 🙂 Sam je težko tole. In prav včeraj sem ugotavljal – ni toliko problema fizčno zdržat kakor psihično. Ful me je motil, k nisem imel cigareta v roki, še bolj pa to da potem nisem vedel kam z rokami. Ampak potem sem lepo pogruntal, uporabi roke za kaj drugega. Ampak danes spet v službi – tole bo pa spet težko.

Ni bližnjic, so pa nekateri triki.
Eden, ki ste ga že omenili, je, da nimate cigaret nikoli doma.
Drugi trik – ko ste zunaj, v lokalu na kavici ali pivu, si naročite še vodo z nekaj slamicami. Te potem grizljajte namesto cigaret in zaposlili boste roke in usta. Slamice imejte tudi doma. meni so zelo pomagale.
pa srečno!

Jest sem pogruntal še en boljši trik – doma itak ne kadim, toda ko me prime si dam kazen 20 sklec, če me še vedno mika, grem pa peš v klet in nazaj (8.nadstropje). AAAAAAA – zdej bi si ga prižgal. :((((((((((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close