AC Šimuni – Pag
Hej obedve. Smo pavšalista Šimunov že kar nekaj let. Sence na plaži NI. Že sam kamp ni ne vem kako senčen. Sicer so drevesa, ampak nizka, tako kot večina rastja na Pagu (če ne poznaš otoka). Okrog teh hišic sploh ni sence, niti pred njo, recimo za usest se. So šele dobro zasadili drevesa, tako, da so nekako 2m visoka. Hišice so luštne na zunaj, notri še nisem bila. Pred hišicami je prostor za avto in kao za mizo (malo in nič kaj urejeno, vsaj lani še ni bilo). Plaža mivka in kamenčki.
Če te še kaj zanima navali. Jaz komaj čakam julij.
Kako dolgo rastejo drevesa? Ne bi jim rekla glih drevesa. Ta kamp leži na odprto stran, torej gleda na morje in ne na celino. Glede na to, da tam skoz piha je tudi rastje temu primerno. Tako, da o pravem drevju govoriti in ga pričakovati je nesmisel. To so drevesca, ki dosežejo tam ene tri metre. Saj tam pa tam je tud kako drevo, recimo nad našo prikolo že. Sam pametnjakoviči od lastnikov so lani vsa drevesa oskubili do višine 1,5 – 2m (pri tistih višjih) od tal, zaradi nevarnosti požara. Tako, da mamo zdaj bolj bonsaje.
Sicer pa, da malo popravim vtis. Sicer je kamp mega (vsaj zame). Velik, čist, trgovina, pizzerija, restavracija, pekarna, ribarnica, sadje, tudi nekaj otroških igral in trampolin, v restavraciji vsak večer program za otroke in odrasle, aerobika vsako dopoldne na kopnem in v vodi. Tako, da je kar pestro. Luštni so večerni sprehodi v vas Šimuni, kjer je tudi marina in čudoviti apartmaji. nasproti avtokampa (čez glavno cesto) pelje tudi pot na najvišjo točko Paga (žal ne vem kako se imenuje, tudi gor šen isem bla :(((, mam vedno kak izgovor). Sicer pa z avtom do Novalje ali Paga približno 15 minut (vsak v drugo stran).
Na Pagu je tudi veliko lepih peščenih plaž, do katerih prideš z avtom ali s čolnom. OBVEZNA MARELA!!!!!!!
Sprašuješ kdaj lahko računaš na to varianto. Kar pridi, kljub malo manj sence ti ne bo žal. Če maš majhne otroke je to pesem. Peščena plaža je tik pred temi hišicami.
Če si se prebila do konca tega romana se javi in še kaj vprašaj. Rada pomagam, sploh v Pag temi, ker sem že tolkrat bla tam.
BJB, hvala. Saj vem, da Šimuni ne more biti slab kemp. Ga vsi pohvalijo. Ampak ravno senca me je ful skrbela. Ker mi kar radi posedamo pred “domovanjem”, nismo cele dneve na plaži. In zato RABIM senco :-). Hiške so sicer klimatizirane, tako da se ravno skuhali ne bi, samo mi je butasto, da grem na morje in sem potem pol dneva zabarikadirana v hiški. Saj, če bi bila cena tam ene 50 EUR, bi tudi reskirala, za denar, ki ga želijo, pa res hočem vsaj stol in mizo v senci :-). Vseeno hvala za trud!
mi4, hvala za predlog. Ampak na lokacijah, ki jih omenjaš, hočejo za mobil home po 100 EUR na dan. To pa se mi zdi odločno preveč. Pa še Istra ni ravno po mojem okusu. Vseeno hvala za trud!
BJB, hvala še enkrat za vse informacije. Zdaj obdelujem ponudbo apartmajev na Pagu. Pa se pridemo v Šimune vsaj enkrat okopat in preverit, koliko so drevesa ob mobilnih hišicah zrasla od lani ;-).
Ej, poglej apartmaje v Šimunih. So večina zelo zelo lepi. Plaža sicer ni pred nosom (pri nekaterih tudi, ker majo kar svoje plaže pred apartmaji), je ene par minutk za hodit, ma pa ta plaža celo nekaj sence. Do kampa Šimuni maš pa 10 minut peš al pa 2 minuti z avtom. Sicer Šimuni niso nek zabaviščni center, za to se moraš vseeno odpeljat na Pag ali v Novaljo. A avtokamp Straško si pogledala. Zgoraj je ena omenila, da majo tam tud Cassa mobille, tam maš pa ful sence v pravem pomenu besede (beri velika drevesa). Gužva je pa tu in tam. Pag je zadnja leta postal prava atrakcija. Ko takole berem razne forume sicer ne vem točno zakaj. Folk v glavnem išče senco, senco in še 1x senco. S senco na Pagu je približno tako kot s snegom tam dol, jo praktično ni. Ampak nam se tudi dopade. Mogoče stvar navade.
A še niste bili na Pagu?
Na Pagu sem bila samo enkrat, že davno, v Straškotu. Mi ni bilo prav všeč, ker je kemp tako ogromen.
Ja, je pa res hecno tole s Pagom. Tudi mene fascinirajo vse tiste slike golih planjav in sploh “natur” videz, ampak hočem pa svojo senčko :-).
Po dolgotrajnem iskanju (zelo zbirčna meta sem – do zdaj smo letovali praktično zastonj pri pavšalistu, zdaj, ko moram plačat, pa hočem perfekcijo) imam skoraj dokončno rezerviran apartma v Vidalićih. Ja, tak, da je hiša dobesedno na peščeni plaži. Če že ni sence, mora bit pa vsaj morje čisto zraven:-). V Šimunih česa takšnega na netu nisem uspela izbrskat. Vsekakor pa si bom prišla pogledat AC Šimuni. Če boste avgusta tam, te z veseljem peljem na kavico :-).
Hej spet jaz. Mam kar slabo vest s tem drevjem. Ne vem katero spletno stran kampa si sicer ti gledala ampak poglej si tole:
Poglej “poraščenost” pri teh Cassa Mobile. Na vseh drugih slikah, tam, kjer vidiš bujno drevje, je to dejansko samo prva vrsta nad plažo. Pa še to ne vem no, men se zdi, da v resnici ni tako zelo zeleno. Stare slike ???!!! Mi sicer mamo prikolo v tem A delu al kako se že reče, sam edina taprava senca je “arafat”.
Te poskušam prepričat, da se vseeno odločiš za Šimune. Samo cena je pa ubitačna. A to 79 eurov na dan? Pa še en dodatni stroški, … To je pa res hudo. Kolk pa ste dal vi za apartma, če ni skrivnost?
Če preveč težim ni treba odgovarjat. Čau.
Ma, kje, rada klepetam s tabo. Sicer ne bi iskala tele teme, na nevem kateri strani je že :-).
Nič ne imej slabe vesti. Tudi jaz sem gledala tole stran od AC Šimuni in videla, da sence ni. No, sem vseeno vprašala tukaj gor, ravno zato, ker so slike lahko stare, ali pa pač ni poslikano vse, kar je na razpolago. In sem ti hvaležna, da si mi pošteno povedala. Si predstavljaš, da dam toliko denarja in potem cel dopust preklinjam? Nikoli nisem mogla razumet vseh tistih Nemcev in Skandinavcev, ki se parkirajo pod golo nebo in se cvrejo cel dopust… Meni to ni OK. Sem pa imela veliko željo iti kam v kemp, samo sem preveč na komot za pravo kampiranje. Pa za en teden se mi sploh ne splača vlačit vse robe za kampiranje s seboj…
Za apartma za 4 osebe bom dala 55 EUR. Glede na to, da je oprema (no, vsaj na slikah, upam, da niso stare) precej nova in lepa ter da je hiša res prav na plaži, se mi ne zdi veliko. Zagotovo pa si bom šla pogledat Šimune in te mobil hišice, mogoče si zacahnam kakšno za drugo leto. Ma, zdaj sem jaz prav zadovoljna s tem, kar sem rezervirala, veš. Mi je zadeva zelo všeč. Bo pač dopust enkrat malo drugačen. Važno, da vidim Pag :-).
Me veseli, da si zadovoljna z izbiro in da te nisem preveč prestrašila s Šimuni. Pridi res pogledat, mogoče pa se tebi ne bo zdel otako “nezeleno”. Saj pravim, da so dreveščki (tisti veliki, ki so na sliki res samo v prvi vrsti) sam, če eden na dopustu išče senco, mu jaz vsekakor za Šimune tega ne bi priporočila. Mi kar gagamo. Tko od ene pol enih pa vse do zahoda nam špona na prikolico. edaj mamo tist “bonsai” nad njo, tko, da je še malo slabše. Temperature so v sezoni (če je sonce) res ubitačne, tam sicer skoz pihlja, sam je hudo, dobesedno. Pa v tahudi pripeki se tud ponoč ne shladi, zato večkrat spimo kar zunaj, mamo podeskano “kao za sončit”, pa ležalke gor pa spat.
Boš verjetno rekla da smo trapasti, ker vstrajamo. Samo če smo pa tak fajna družba tam okrog (že vsa leta isti), pa tako komot je. Nobene krame ni treba vlačit na plažo (ker smo dobesedno na plaži). Jaz pri prikolici kuham otroci se ob vodi igrajo, pridejo kaj iskat sami, grejo nazaj, WC bliz, ta velika (8 let) ma družbo iz drugih krajev Slovenije, skratka nam paše.
Veš kaj sem se pa spomnila, če si mogoče že pozabla. Na Pagu (saj drugod tudi, sm tle ekstra) je fula komarjev, zato ne pozabi na večkratno dozo raznih zaščitnih sredstev, sicer znajo otroci bit bogi. Vsaj naša dva sta, če slučajno pozabmo.
Ej pa bolj ko tuhtam, ne morem se spomnit kje so Vidaliči. A to tam k se gre proti Stari Novaliji, ali že tukaj kjer se zavije za Metajno, Kustiče in Zuboviče, kaj veš? Drugače kar poznam tele paške destinacije, sam tole pa ne vem. Cena je pa napram Cassa-m res ugodna. Ne pozabi marele, raje dveh.
lp
O, hvala da si me opozorila za komarje. Mi najbrž ne bi prišlo na misel, ker na Krku, kjer smo bili do sedaj, jih skoraj ni. Bi bil pa naš tamali res bogi. Se bomo opremili!
Ja, Vidalići so tam pri Zubovićih in ostalem. Kak komenta na makrolokacijo? Meni je všeč, ker je hiša res takoj na plaži in bom tudi jaz lahko malo dihala, ko bosta otroka čofotala. Tako kot ti, sem tudi jaz tega navajena. Prikolica, v kateri smo počitnikovali do sedaj, je prav tako skoraj ob plaži in sem lani že lahko pustila otroka tam, sama pa kaj postorila ali pa se enostavno senčila :-). Lani sta končno tudi navezala stike z okoliškimi pavšalisti in je bilo res super. Tako da te popolnoma razumem, da vztrajate. Je pa res, da ima “naša” prikolica tudi super senco vse naokrog in je v tem pogledu res krasno. No, letos je pač prišlo nekaj vmes in tja ne moremo. Smo bili vsi ful žalostni, ampak kaj češ. Ma, jaz mislim, da sem na Pagu OK izbrala (upam!) in da bomo zadovoljni. Itak pa imam željo, da smo dopoldne bolj v okolici apartmaja, po kosilu pa proučujemo ostale plaže na otoku. Že znanih je toliko, da nam bo zmanjkalo časa za vse… Zvečer pa do Novalje, če nam bo do “rive” :-). Daj, povej mi, ali se splača kak večer preživeti tudi v Šimunih? Da se gremo recimo popoldne tja okopat, zvečer pa “u grad”? Kakšna zabava za otroke, pa kakšna fajn slaščičarna?
Lp
Hojla spet. Kot prvo s Pagom ne morš falit dopusta. Mogoče mal pretiravam ampak men je zakon. Po pravici povedano v “vašem” koncu še nisem bila, vsakič, ko se pa peljemo iz Šimunov v Novaljo pa gledam tja čez proti celini kjer se z glavne ceste vidijo ta naselja Vidalići, Kustići, Zubovići in Metajna. Pa vsakič mojem rečem, glej tamle mora bit pa fajn. Se spomnim enkrat ena kolegica pravi zdej bomo pa tud mi šli na Pag ko tolk govoriš od njega. To je bilo pred cca 4-imi leti. Šli so v Kustiće. Od takrat se vsako leto vračajo. Tudi oni nimajo sence pred apartmajem, sam pravi, da je vseeno zakon in jaz ji verjamem. Vsakič mi reče, da mi je prav hvaležna, da sem ji tolk govorila od Paga, ker zdaj njen mož končno uživa na dopustu- Dopust si itak krojite sami, tko, da ne dvomim, da vam bo destinacija le še polepšala dopust.
Šimuni in zabava. Prav vasica in kamp kakšne velike fešte nimata. Čeprav v avgustu (kolikor se spomnim si rekla da greste avgusta) majo tam eno ful velko fešto, zakaj že??? Mogoče za Marijino vnebovzetje (15.8.)??? Takrat vem, da trume ljudi iz kampa gredo v marino in je tam res fešta. Sicer pa si v vasici – marini lahko paseš oči na najrazličnejših jahtah in jadrnicah, maš ene 3 fajne restavracije, čudovito pizzerijo, slastičarne pa ni :(((. Recimo, da se pa pridete kopat v kamp, greste pa zvečer lahko na večerjo kar v restavracijo v kampu (super ambient), živa glasba, program za otroke in odrasle. Samo to traja samo do 11h (pravila kampa). Sicer pa boljša odločitev glede zabave in nočnega dogajanja sta definitivno Novalja ali Pag. Tam pa vsega dovolj. Štanti, sladoled, slastičarne, lunaparki (adijo dinarčki), … Tudi sama zasedenost Paga je avgusta na špici, ker poleg ostalih navalijo tudi Italijani. Aja, pa da ne pozabim uvale Zrče. To je tudi mega znana plaža (več toboganov, sence NIČ – OBVEZNA MARELA), zvečer pa odprt disco, maš kar tako šanke v zaporedju pa vrtijo glasbo, folk pleše kar na plaži (v zgodnješih večernih urah primerno tudi za otroke, kasneje je pijanka).
Aja pa še to. Glede na to, da zadnja leta nisi bila na Pagu. Trgovin malo morje. Mislim teh hipermarketov, tako, da ti ni treba vsega vlačit s sabo. Recimo, ko boste šli kaj v Novaljo, takoj, ko s ceste, ki pelje iz Vidalićev proti Novalji zavijete desno imaš na desni strani 3 hipermarkete enega zraven drugega.
Ej ful sm se vživela. Škoda da ne greste v juliju bi te povabla k nam. A maš majhne otroke?
Ja, saj tako sem razmišljala tudi jaz. Da s Pagom res težko falim :-). Zrče so pa itak prve na spisku. Tam sem celo bila takrat pred leti, samo takrat tam ni bilo nič razen prekrasne plaže in narave. Vem pa, da so jih zdaj totalno skomercializirali. Ampak vseeno bomo en popoldan tam. In fajn, da si mi povedala, da se da tudi zvečer pozabavat. Z informacijo o lunaparku in štantih v Novalji si pa dokončno prepričala moja otroka, da bo tudi na Pagu OK (ma, saj nisem dvomila, da to obstaja, samo saj veš, ne moreš obljubit, če nisi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, otrokom že ne).
Aha, vi boste v Šimunih julija. Škoda. Najina starejša otroka bi se gotovo ujela – tudi mi imamo eno dečvo, ta mesec bo napolnila 7 let. Ta mali pa gre jeseni med prve črve. No, jaz sem zdaj rezervirala za 15. do 22. avgust. Če boste po kakšnem slučaju takrat zašli v Šimune, se obvezno javi!
Saj, mogoče bo pa tudi nas Pag začaral (zase ne dvomim :-)) in sploh ne bomo hoteli več nazaj na Krk :-). Potem se bova pa drugo leto uskladili, a prav?!
Lp