AC Šimuni – Pag
Ej, zdaj pa tale post že komaj najdem, ampak se potrudim ;))) Ja sadje in zelenjava sta res ubitačno draga, pa to je itak na Hrvaškem standard. Druge stvari (špecerija) niti ne. Recimo tko kot pri nas Mercator. Samo, če zaupaš njihovim znamkam. Mi kar kupujemo njihovo mleko in mlečne izdelke. Tudi meso kupujemo v mestu Pag. Ribe maš itak v Novalji. Zjutraj bolj zgodaj prideš pa jih kar sam nabereš direkt iz barke, ki pride z ribolova.
Zabave za otroke je ful, tako, da komot obljubiš dobro zabavo. Se mi zdi, da je turistični utrip na Pagu res me boljšimi, kar se pozna tudi po gužvi, ki je iz leta v leto večja.
Aja pa še pot? A boste šli na trajekt al kar po avtocesti do Posedarjev in nato nazaj po otoku do Vidalićev? Tukaj ti ne upam svetovat. Če začnete dopust v soboto je kar kriza. Se ti splača it tam ob ene treh zjutraj najkasneje, če ne misliš ene 2-3 ure čakat na trajekt oziroma na cestninskih postajah. Za nazaj ti pa raje ne povem. No pa bom. Šli smo v soboto ob 10-ih dopoldan iz kampa, na Posedarje in avtocesto, takoj, ko smo se priklopili na avtocesto se je začela kolona in se je vlekla vse do zloglasnega predora Sveti Rok. Za 40 km poti smo porabili 2 uri in 40 minut, nato še gužve naprej vse do slovenske meje, tako, da smo za pot porabili 10 minut manj kot 9 ur. Sicer si 4 ure dol.
Pa saj se še kaj beremo pred poletjem.