Actimel! Lahko tudi otroci?
Ola ponočnjakinje! ;)))
Še tole vprašam, potem se grem pa tudi jaz stiskat k mojima dvema, ki že sladko drnjohata kakšno urco.
Upam, da ko se bom zjutraj zbudila, da bom pa že dobila kakšen odgovor!
Tako: Imamo poln hladilnik “Actimel-a” ( seveda pretiravam ;))! )
Danes sem res kupila tri zavitke in že v trgovini mi je Tia začela to puliti iz rok.
Brez, da bi sploh pomišljala, sem ji dala požirek, pa še enega, in še…dokler ni spila kar celega. Zraven je veselo pomljaskala še malo graham žemljico in bila potem vidno zadovoljna. ;))
Potem pa sem se začela malo spraševati, da glede na to, da nikjer ( niti v reklami ne ) nisem zasledila, da bi kdo omenjal, ali je izdelek primeren tudi za otroke. V reklami ga pijejo le odrasli ( ali pa sem zdaj sfalila? )
Mogoče katera od vas ve, če lahko Actimel pijejo tudi otroci in pa seveda nosečnice?
Saj načeloma mislim, da sigurno lahko in morda to vprašanje zveni res kar malo butasto, ampak res me zanima, če vi to ponujate svojim otrokom?
Ga tudi sami pijete? Verjamete v učinkovitost, ki jo obljubljajo??
Hvala, lepo nočko in seveda čimkrajši delovni dan!
Vallery!
assja, si pa brzinska! ;))
No, zdele sem šla še na njihovo stran in sem malo prebirala najpogosteje zastavljena vprašanja in samo v enem od odgovorov so bili omenjeni otroci in to v zvezi z pogosto dierejo. Baje pomaga tudi pri tovrstnih težavah?
Drugače pa sem tudi jaz mnenja, da to zdravilo vsekakor ni!
Ja, v reklami se spomnim otroka, ampak zdaj pa res ne vem ali ga on tudi pije?
V spominu imam le mamo in očeta!! ;))
Kakorkoli! Pretiravali ne bomo, vidim pa, da je naši mačkici okus ( naraven, polnomasten ) prav všeč. In meni tudi, a le omenjeni okus! Za vsake toliko za pocartat! ;))
Nočko in hvala še enkrat za res hiter odgovor!
Vallery!
Če kaj vem to krepi naravni imunski sistem – osebno na to dam bolj malo. Danes se prodaja vse – jogurt in napitki v takih in drugačnih oblikah. In velikokrat za dober denar. Zame osebno je krepitev imunskega sistema gibanje v naravi, uživanje svežega sadja in zelenjave, dovolj spanja in mirni živci. Če zadostim vsemu temu, mi sploh ni treba vedeti, da Actimel ali karkoliže sploh obstaja… sem pač bolj za luno, kar se teh reči tiče…
Lp in veliko sončka mladi družinici!
Ana
Oj!
Ja, pa veš, da res!
Danes ni čez dan nič kakala! Se mi je zdelo malo čudno, ampak saj ima že nekaj dni tak zmešan ritem ( ponoči se zbudi okoli dveh in ne zaspi nazaj kako uro in pol, potem vleče do devetih, ima pozen zajtrk-šele okoli pol desetih, potem gre okoli dvanajstih spat in spi tudi tri ure, kosilo, pri katerem največkrat štrajka in jo je treba prosit in zraven prebrat 15 knjig, tako, da ima največkrat le tri obroke na dan pa še takrat se moram včasih fino potrudi, da gre kaj v usta…) in tako se mi niti ni zdelo tako čudno, da ni kakala.
Ko pa sem jo že pripravila za spat, pa vidim, da pritiska, pride k meni, pokaže s prstom med nogice na pleničko in zaviha nos ( češ smrdi )!
Tudi sama sem potem pomislila, da je bil krivec ravno actimel in še prav fino se mi je zdelo, da je pomagalo! ;))
Ko že pišem! Prosim, obupujem, ker moja prej tako ješča punčka, zdaj kar večkrat rada štrajka pri hrani. Že tri dni ima samo po tri obroke, razmaki ( sploh med zajtrkom in kosilom ) so ogromni ( tudi 5.5 ure ) vmes seveda ne je nič. Pa še potem se moram kar matrat ( flaše ni govora ) še nejraje bi jedla samo krug, kakšne grisine…
Kaj naj še storim? Me mora skrbet? Težo drži na istem že kakšna dva meseca!
Je normalno, da mi spi enkrat na dan od 2.5 – 3 ure?
Evo malo vprašanj za izkušenejše! ;)) Bom zelo vesela, če me malo razsvetlite!
Nočko! In Hvala seveda!
Vallery!
Tisto o spanju – menda je normalno. Naš 14 mesečni nedonošenček spi od 2 – 3 ure čez dan. Otrok spi kolikor rabi.
Hrana – naš pediater pravi, da otrok poje toliko kot potrebuje. Ima obdobja in dneve, ko je manj ali pa več. In da ni nobene panike, dokler otrok pije. Malčki pač ‘gladovno ne štrajkajo’, ampak trenutno ne rabijo. Končno že od rojstva samo rastejo in se redijo – včasih morajo ob vsem tem malo počiti.
Teža pa po enem letu tudi ne gre hudo gor, velikokrat stagnira. In če pogledaš razpredelnice o predvidevani rasti otroka, lahko vidiš, da teža od otrokovega prvega do drugega leta ne naraste preveč – tam nekje od 2 – 3 kg.
Ne skrbi preveč. Bo že. Včasih je treba biti tudi malo flegma… za kakšne stvari…
LP, Ana
Punce, meni je pediater že pred leti dejal, da je to samo reklamna fora. Kajti v actimelu se tiste – bifidus (ne vem kako se jim reče), mlečne bakterije, enake kot tudi v vseh probiotičnih jogurtih. Če npr. tovarna določeno število let goji to kulturo bakterij ji je dovoljeno dati svoje ime (v tem primeru actimel). Po moje bo navaden, slovenski bifidus kar v redu.
Maš kar prav, eka. Sem se enkrat, ko sem imela čas, sprehajala med policami jogurtov in malo brala. Praktično vsi ti probiotični, LCA in kaj vem kaj še vse imajo ISTE bakterije. Zato smo se pri naši družini odločili za LCA napitek, ki ga dobiš 2x toliko kot Actimela za pol cene, če ne še manj (2dl lonček stane v Sparu ene 58 SIT).