Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Adaptirano mleko – organiziranje

Adaptirano mleko – organiziranje

Sama sem počasi začela dojenčku dodajati adaptirano mleko, ker mi mojega zmanjkuje. Zanima me, kako ste se organizirale glede prenašanje tople vode. Ali imate termovke ali ste si nabavile torbe, ki bi ohranjale vodo toplo? Zadnjič sem videla mamico, ki ima v tej torbi že kar pripravljeno mleko in ga ponudi malčku, čeprav jaz ne vem, ali je to dobro, saj povsod piše, da je potrebno mleko sproti pripraviti in da se ne uporablja že pripravljeno mleko.
Skratka rabim vaše nasvete kaj se splača kupiti, da ne bom po nepotrebnem zapravljala denarja. Lep dan!

Živjo!

Že pripravljeno mleko je dobro največ 1 uro, se pa ne sme tega delat, da se nardi toplega in se ga pol v termo torbici prenaša naokol … No, vsaj jst sem tako razumela in tega nisem delala. Lahko narediš mleko, ga ohladiš in ga imaš v hladilni torbi pa ga pogreješ po potrebi. Vendar se mi zdi to dosti težje kot toplo vodo vzeti s sabo … Lahko si kupiš manjšo termosko pa pazi kakšen pokrovček ima, tisti, ki ga ni treba odvijat ampak samo na en gumb pritisneš, rade začnejo hitro puščat. Jst sem imela tudi Aventovo torbico pa je ne bi ravno hvalila, sem jo sicer dobila za darilo. Voda ni nikoli ostala topla štiri ure, kvečjemu, če sem dala zelo toplo (čisto vrele ne smeš dat), je ostala topla ene dve uri. Če greste recimo v kako restavraciji, ti lahko vodo pogrejejo kar v mikrovalovni.

Mi smo za izlete in sprehode prakticirali tako, da smo v termoski imeli toplo vodo, zraven pa v ta malih polivinilastih vrečkicah merice mleka – ko je prišel napad lakote, smo stresli mleko v flaško in prilili vodo, pa je bilo. Če so bile naše poti daljše, smo nalili v termosko vrelo vodo in imeli s sabo še eno poliltrsko plastenko z mrzlo vodo, da smo namešali ta pravo temperaturo.

Ko smo bili doma, smo pripravljali vse sproti. Za ponoči pa smo pripravili dve steklenički, za prvi obrok (okoli polnoči) je bilo mleko navadno še dovolj toplo, za drugega pa sva fleško z mlekom dala v lonček z vodo in tega na plin, v nekaj minutkah se je segrelo na enih 37 stopinj.

Vaja dela mojstra!

Jaz sem imela vodo v termoski, zraven pa vrečico Aptamila za 180 ml vode. Kupiš jih lahko kjerkoli prodajajo Aptamil.

Še nekaj o termoskah – če želite, da ohrani toplo vodo res dolgo, morate najprej vanjo natočiti krop, da jo segrejete, potem ga odlijete in vlijete npr. krop prekuhano vodo. Tako ostane prave temperature dolgo časa.

Pa ne komplicirat in kupovat Avent termosk – navadna pol litrska je veliko cenejša.

zmer termoske,doma,na izletu….

Jst mam tud že od začetka termosko ( kupila sm jo v Mercatorju 2.600 sit za 0,7l) . Zdrži mi tud dva dni če dam not vrelo vodo. Vodo prekuhavam 10 min. Kar pa se tiče predpripravljanja mleka, pa ti ga ne priporočam, ker tud proizvajalci odsvetujejo( preberi si na strani od mleka Novalac, piše tud o tem). Čao

Zmeraj smo imeli termosko, kupila sem si pa tako plastično posodico za otroško mleko v prahu ( zdi se mi, da od aventa), no tam sem tri merice naštimala (ma tri ločene prostore)… pa zmešaš pa je.
LP

New Report

Close