Addiko banka
Njihov komitent sem cca 15 let, odkar so v Slo. Včasih je bilo zelo enostavno do kredita. Pri njih še mnogo bolj, kot drugje. Zdaj pa addiko ful komplicira. Meni pred enim letom niti niso hoteli dati kredita, češ da nisem kreditno sposobna, oz sem rizična, ker delam v majhnem d.o.o. Pa čeprav je bil moj delodajalec tudi njihov komitent. Pa še en stanovanjski kredit so mi dali tako, da je mož porok in plačnik kar pomeni, da imava oba obremenjeno plačo z istim kreditom. Dejansko mož ne odplačuje nobenega kredita, pa ga niti vzeti ne more. Ja, sick, vem.
Meni niso ok, takoj, ko bom imela malo dopusta, grem menjat.
Včasih so bili ok, sem pri njih že več kot desetletje, zdaj ful komplicirajo. Ko sem hotela vzeti kredit, da bi poplačala starega (vzetega pri njih) zato, da bi si podaljšala dobo odplačevanja, so zahtevali, da sem najmanj 3 leta zaposlena (za določen čas) pri istem delodajalcu. Kar je, zakonsko gledano, nezakonito. Na opozorilo, da to zakonsko ni dopustno, so rekli, da pri njih je to tako. To je bil odgovor, res strokoven!
Moj bivši “osebni bančnik” je bil super, res je ve naredil namesto mene, mi svetoval, itd…zdaj imam enega prepotentnega mulca, ki se mu nič ne da…še ust odpret ne.
Skratka, ob prvi priliki grem stran.
Drugače redke banke sploh omogočajo kredit brez pogodbe za nedoločen čas. Je pa seveda od banke odvisno kakšne pogoje postavi, da ti omogoči dostop do denarja. Na žalost je tako.
Glede bančnika pa se strinjam, da se povsod razlikujejo. Lahko pa verjetno vseeno zaprosiš za drugega (trenutni pa bo verjetno dobil kaj hitro pogovor z nadrejenim).