Adijo Maximarket
Ena193, 16.06.2025 ob 12:20
Zjutraj so vozili ven pohištvo, lutke … del moje mladosti odhaja, kapitalizem zmaguje …
naslednja bo Nama. Vse so zjebal. Vse. Pogoltnost je greh na katerem smo padli. Kraje, plenjenje, načrtno negospodarno ravnanje, provizije. Delavcev pa povsod že manj ne bi mogli plačati. Pogoltnost/pozrešnost. Smrtni greh.
Ja.., 16.06.2025 ob 12:45
naslednja bo Nama. Vse so zjebal. Vse. Pogoltnost je greh na katerem smo padli. Kraje, plenjenje, načrtno negospodarno ravnanje, provizije. Delavcev pa povsod že manj ne bi mogli plačati. Pogoltnost/pozrešnost. Smrtni greh.
Ja, res je! Sem kar pozabila na Namo, mi je prodajalka povedala, da bodo nekatere odpustili, nekatere ostanejo, ampak da nimajo pojma, kaj se bo prodajalo.
Ena193, 16.06.2025 ob 12:47
Ja, res je! Sem kar pozabila na Namo, mi je prodajalka povedala, da bodo nekatere odpustili, nekatere ostanejo, ampak da nimajo pojma, kaj se bo prodajalo.
Modiana, Mercator, pa tudi javno zdravstvo, šolstvo..pa komaj začenja se. Izvirni greh pa je/bo povsod enak. Template za ta izvirni amoralni, brezsramni greh pa je egoizem. Vsak naj pri sebi razmisli, če sprejema marketinško sicer žal uspešno lifestyle kulturo EGOIZMA. Vsak, ki v tem sodeluje je sokriv propada družbe. Ki ima veliko žrtev in posledic. Vsak dan se vsak odloča, večkrat, ali da svojo glas (misel,dejanje,besede) Dobremu ali zlu. Potrebno je sprejeti individualno odgovornost za kolektivno zavest.
LUC1FER, 16.06.2025 ob 13:01
tu se ne da nič pomagati, tipi zastrupijo vodo, inšpekcija prepove obratovanje… restavracija, trgovina ne zdrži tako dolge zapore, delavci gredo delat drugam, cena objekta pade…. kaj bi radi še več informacij- tako dela mafija
Trgovine so bile ves čas odprte, le slaščičarna in restavracija zaprti.
S periferije, 16.06.2025 ob 13:00
Nekaj propade, vse se obrne in nekaj se na novo rodi.Tako je že stoletja.Na Miklošičevi je bila trgovina Urbanc, potem doooolga leta nekaj drugega, zdaj je spet nekaj tretjega.In svet se vrti naprej….
Pred vsemi DMji in Millerji je bila v Maxiju najboljša drogerija. Prodajalke v vseh nadstropjih pa so bile druga liga. Bile so gospe, ki so obvladale svoj posel. Prav za vsako od njih bi se morale trgovine grebsti, da se jih zaposli. Če primerjam z Namo, so bile še veliko boljše, kot tam.
Zaposlitev v Maxiju je bila nekaj posebnega, zdaj bi morala biti referenca.
Kolikor sem spremljala v medijih, naj bi se sedanji oblačilni program iz Maxija vsaj delno preselil v Namo, v Maxiju pa lastnik (Mercator) išče novega najemnika za neživilski program. Prodajalk naj bi nekaj ostalo tako Maxijevih kot Naminih, za večino se pa ne obeta nič dobrega. Žal. Tak ali drugačen trgovski program naj bi še naprej ostajal na obeh lokacijah. Tako je vsaj pisalo, kaj se bo pa na koncu izcimilo, bomo pa videli. Za tiste, ki glasno tulite o balkanski mafiji (ki je nikakor ne zagovarjam) pa samo opomnik – Nama je v lasti nemškega sklada in ne bi me čudilo, če bi jo na koncu doletela podobna usoda kot Adrio Airways (po sistemu – take the money and run).
A ste res tako omejeni na to ubogo Slovenijo? Ste res slepi? Res ne vidite, kaj se dogaja? Gre za uničenje Evrope. Mislite, da so res po naključju začeli prihajat stotisoči in miljoni ilegalnih Azijcev in Afričanov, spet čisto po naključju islamisti, čisto po naključju se po celi Evropi ustavlja vsa industrija, vsa proizvodnja, dela za Evropejce ni, denarja zanje tudi ne, Afro Azijci pa še kar prihajajo in vedno več jih je, denarja zanje neomejeno, mi pa zapiramo vse, kar nas je vezalo na preteklost. Postali smo nezaželeni na naši celini, v maxiju npr bodo v kratkem odprli kašen islamski center. Vi pa še kar blodite o Janši, o grdem kapitalizmu, o ubogih (zavednih) Slovencih..
A blagovnice na Ajdovscini se noben od vas ne spomni? Bila je tam, kjer je zdaj knjiznica Otona Zupancica v pasazi. V 60ih so v pasazi predvajali risanke, v trgovino je pa prisel prvi robot, ki je odgovarjal na vprasanja otrok.
In skripanje parketa pri Urbancu. In prava volna v vseh barvah, blago, siviljske drobnarije in zgoraj posoda in oblacila. Center mesta bo pocasi izumrl, tako kot na zahodu, ker so trgovine preselili na rob mesta.
takrat, 16.06.2025 ob 17:21
A blagovnice na Ajdovscini se noben od vas ne spomni? Bila je tam, kjer je zdaj knjiznica Otona Zupancica v pasazi. V 60ih so v pasazi predvajali risanke, v trgovino je pa prisel prvi robot, ki je odgovarjal na vprasanja otrok.
In skripanje parketa pri Urbancu. In prava volna v vseh barvah, blago, siviljske drobnarije in zgoraj posoda in oblacila. Center mesta bo pocasi izumrl, tako kot na zahodu, ker so trgovine preselili na rob mesta.
Ne, ne spomnim se. Stare generacije bodo pomrle, potem bo pa vse na novo. Slovenci se na splošno bojijo sprememb. Ampak kakşno življenje je to, da je skos eno in isto? Človek rabi malo spremembe, saj vidite, kako hodijo ljudje v druge države, mesta, na potovanja. Da je malo drugače, da se odklopijo. Človek to potrebuje. Ostalo bo pisalo v zgodovinskih revijah in časopisih. Saj itak ne cenite zgodovine, ker je to domena filozofske fakultete, “levičarjev”. Kaj se sekiraš?
Zgodovina, 16.06.2025 ob 17:36
Ne, ne spomnim se. Stare generacije bodo pomrle, potem bo pa vse na novo. Slovenci se na splošno bojijo sprememb. Ampak kakşno življenje je to, da je skos eno in isto? Človek rabi malo spremembe, saj vidite, kako hodijo ljudje v druge države, mesta, na potovanja. Da je malo drugače, da se odklopijo. Človek to potrebuje. Ostalo bo pisalo v zgodovinskih revijah in časopisih. Saj itak ne cenite zgodovine, ker je to domena filozofske fakultete, “levičarjev”. Kaj se sekiraš?
Imaš prav propad je tudi sprememba.
Kot Ljubljančanka bom pa rekla takole: to, da v centru propadajo trgovine z dušo in zgodovino, zraven se pa npr. na Trubarjevi odpre največja Souvenir trgovina v okolici, polna kiča, preprosto ni prav. Ljubljančani tega nočemo. Kot je bil burek na Miklošičevi legendaren, so zdaj z vsem čevapčarnami in in kebabčarnami na radiju 2km presegli mero dobrega okusa.
Če je cilij, da bomo šli Ljubljančani iz Ljubljane, bo ta dosežen. Ampak brez nas tudi Ljubljana ne bo več Ljubljana.
Nekaj nas je verjetno še, ki se spomnimo. Menda se je imenovala Supermarket, nisem pa sigurna. Imeli so veliko igrač, v kleti pa je bila nekakšna samopostrežna restavracija. Spomnim se obloženih kruhkov in francoske solate. V slaščičarno Evropo smo hodili na torte in sladoled, kavarna pa je bila družabno središče v slogu dunajskih kavarn. Imeli so časopise, tudi tuje, v tistih posebnih držalih. Moj dedek je rad zahajal na klepet s prijatelji. Lepi spomini. Če grem zdaj v mesto, kot smo rekli centru, se mi zdi čisto tuje, brez duše.
Ob aferi MM sem pa takoj pomislila, da je v ozadju kaj drugega, saj so cene zemljišč tam visoke.