Najdi forum

Adobe Akrobat Reader

Znancu bi rad po E-mailu poslal notni zapis nekega komada. Ker pa on nima glasbenega programa,kakršnega imam jaz, razmišljam ,da bi mu poslal v Pdf formatu, vendar pa priznam, da nimam pojma kako se to naredi. Torej prosil bi vas, da mi pomagate s kratkim opisom,kako spraviti neko datoteko v Pdf obliko in s tem v Acrobat Reader !
Za odgovore najlepša hvala.
lp
Bogdan

Za to potrebuješ program Adobe acrobat (ne samo reader), ki pa je malce dražji kot reader, ki ga lahko prosto pobereš 🙂 Samo kot mi je znano obstaja že vrsta manjših, poskusnih ali celo zastonjskih programov s katerimi se tudi da to početi. Pojdni na in v iskalnik vtipkaj PDF, nekaj bo zagotovo našlo, morda ti bo lahko pa kdo drug na tem forumu vec povedal.

Posavec,

za tako opravilo potrebuješ Acrobat Distiler. Mislim, da se ga da samostojno dobiti (kupiti :)), sicer pa je priložen v paketu Adobe PageMaker.

Drugače pa nisem prepričan, da obstajajo še kakšni drugi shareware programi za te zadeve, saj je Adobe PDF format pač Adobe-ov in ne vem, ali je ta format javen ali tajen. No, za to pa res ne vem, morda mi na pomoč tukaj priskoči še kdo 🙂

Lp,
Jaka

Kot izgleda na tucows, je kar nekaj programov ki naredijo PDF datoteke. Ne vem pa kako uspešno in ali se da uporabljati za datoteke vseh aplikacij. Najbolje da res sam pogleda tisti ki ga to zanima.

Pozdravljen Posavec,

obstaja kar nekaj aplikacij za izdelavo PDF datotek, Adobe Acrobat je obsežna zadeva, ki je najbrž ne boš uspel sneti z neta.
Distiller je malce krajši, pa ga tudi ni kar tako dobiti.

Luškan je tudi 5D Creator.

Ostala solata, ki je na voljo na netu, pa ni najbolj uporabna.

Kaj pa če bi poskusil notni zapis sneti kar z ekrana in kolegu poslati sliko?

Jaz uporabljam tega, ki ga dobiš na :

http://www.fineprint.com/

Dawnlodaš lahko brezplačno verzijo, ki deluje, le pusti ti njihovo reklamo na vsaki strani.

Vsi ti programi sicer delajo pdf-je, ampak ne vem če sploh znajo prebrati vhodno datoteko ki je v bog ve kakšnem formatu. Razne doc in rtf datoteke ok, ampak .mus in podobno pa ne vem. Mislim da bi bila najboljša rešitev res kar fotka.

Uporabi 5D PDF Creator (niknaken.exe ).

Je enostaven, zanesljiv in hiter. Podpira že Adobe 1.3 (tudi hiperlinke, ipd.)

Uporablja se kot tiskalnik. Ko tiskaš stran preko File/Print – izbereš tiskalnik PDF Creator – in to je to.

http://www.pdfstore.com/pdfstore/vendors/5d/niknaken.exe

Dolžina je cca 5 Mb.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close