Adobe Flash Player – prosim za pomoč !!!!!!!!
Priznam, nimam pojma o računalnikih in sem že čisto obupana….že 2 dni se poglabljam v te zadeve!
Zakaj mi na nekaterih video posnetkih, ko jih želim pogledati ….pokaže siv ekran in piše ….” adobe flah player lahko ogrozi vašo varnost” (npr.na 24 ur)?
Kakšno varnost?
Sem ga poiskusila odstraniti, kot so mi svetovali – orodja-dodatki….ampak, ko pridem notri v dodatke tam ni nobenega Adobe Flash Playerja….
Če pustim, tako kot je in nič ne odstranim ali posodabljam….. kako lahko A.F.P. ogrozi varnost mojega računalnika?
Na You Tube lahko normalno gledam video posnetke, zakaj mi potem teži s tem zastarelim vtičnikom?
Resnično sem čisto obupana, ker nimam pojma.
Vem, da se vam, ko te zadeve obvladate to zdi čisto enostavno …. meni pa ne gre in ne gre….pa še vroče je, da komaj razmišljam.
Najraje bi vse pustila…tako kot je …. saj ne more biti nič narobe …. pač mi na vrhu napiše , da je zastarel vtičnik… so what?
Bom pa zelooooooo hvaležna, če mi kdo poiskusi odgovoriti v smislu:
Adobe Flash Player za telebane !
nimaš ga inštaliranega, v tem je problem
filmčki pa laufajo prek flash playerja.
zinštaliraj si najnovejšega
https://get.adobe.com/flashplayer/
ali pa si zinštaliraj google chrome namesto explorerja
Kako nimam inštaliranega, saj imam nov računalnik že eno leto?
Prej me na to ni nič opozarjalo?
Ali moram obvezno najnovejšega inštalirati … ali kar pustim tako kot je?
Pa še to me najbolj skrbi….kaj pomeni da “ogroža varnost”? Česa?
Sori, če neumno sprašujem …. ampak imam možgane že čisto na off….od vročine!
Kako nimam inštaliranega, saj imam nov računalnik že eno leto?
Prej me na to ni nič opozarjalo?
Ali moram obvezno najnovejšega inštalirati … ali kar pustim tako kot je?
Pa še to me najbolj skrbi….kaj pomeni da “ogroža varnost”? Česa?
Sori, če neumno sprašujem …. ampak imam možgane že čisto na off….od vročine![/quote]
Stvar je v tem, da je Flash player privzeto onemogočen, zato ga je treba omogočiti v brskalniku.
Vtičnik Adobe Flash ne deluje
Če testna stran pri Adobe ne pokaže, da Flash deluje kljub temu, da ste ga posodobili, je morda vtičnik Flash onemogočen. Da se prepričate, da je Flash omogočen,
Kliknite gumb menija New Fx Menu in izberite Dodatki. Odpre se Upravitelj dodatkov.
Na zavihku Upravitelja dodatkov izberite pano Vtičniki.
Če je vtičnik Flash onemogočen, izberite Vedno omogoči v njegovem spustnem meniju.
Flash deluje v Internet Explorerju in Chromu, v Firefoxu pa ne
Obstajajo tri različne vrste Flash Playerja: različica ActiveX za Internet Explorer, v Chrome vgrajena različica in vtičnik za Firefox ter druge brskalnike. Če želite, da Flash dela v Firefoxu, morate namestiti različico v obliki vtičnika, kot je opisano zgoraj.
https://support.mozilla.org/sl/kb/vticnik-flash-imejte-posodobljenega-odpravite-tezave