ADRIALAB – izkušnje
zdravo.
zanima me, kakšne izkušnje imate z adrialabom in ali mogoče veste, koliko stane testiranje intolerance na hrano.
http://www.synlab.si/si/home/
Že dlje časa imam eno težjih avtoimunskih bolezni. Ko sem začela prebirat tudi tujo literaturo (in zadnje čase pri nas), sem dojela, da je dejansko največji problem v črevesju (imunski sistem). Že od kar pomnim, sem imela krče v želodcu, črevesju. Prebava obupna. Počasi sem začela ugotavljat, kaj mi ne ustreza, ampak še vedno sem imela občasne težave. Predvsem se pri meni kaže z zatekanjem in bolečinami v sklepih, utrujenostjo, napihnjenostjo. Iz prehrane sem morala izločiti vse mlečne izdelke, kvasovke in še nekaj živil, na katere nisem niti pomislila, da bi bila intolerantna. S tem, da moram povedati, da se že dlje časa trudim in se zdravo prehranjujem. testirajo na 176 živil … določena pač niso vmes, ampak malo po zdravi pameti, pa nekako uvrstiš in se odločiš, ali bi ali ne bi.
Meni se je začelo poznat nekako po enem mesecu. Prebava urejena, zdaj sem uvedla še probiotike, bolezen se umirja. jaz sem zadovoljna.
Mystica, najlepša hvala. Tudi jaz se odločam za to testiranje, saj mi do sedaj alergologi, dermatologi ipd. niso pomagali. Imam pa drugačne težave kot ti (neznosno srbenje kože na rokah).
V Holistic centru so me pošteno nategnili (pobrali denar – gromozanska cifra, nimajo pa dobesedno pojma o ničemer).
Jaz sem dobila izvide po mejlu po približno 10 dneh, so v slovenščini, včasih so bili samo v angleškem jeziku. Res je kar drago ampak če želiš po določenem času preverit stanje za najpogostejše alergene potem je dobro kupiti Food Detective test intolerance, maš na amazonu ali pa pri nekaterih naših lekarnah ,je cena okoli 60-70 eur. Meni se je zelo spremenilo po izločitvi alergenov, drugače pa sem našla primer testa tukaj: http://www.virmodrosti.com/zdravje/kaksne-so-izkusnje-z-intoleranco-na-hrano/ Pa ne zapravljat denarja drugje, ko te ogulijo po 400 eur in podobno, ker je to dans že kar trend, da ljudje mastno plačujejo za te stvari, samo nekateri pač imajo dost dnarja.
Oni so zelo ok, običajni izvidi so takoj oz isti dan ali nasledni, bolj zahtevni pa verjetno trajajo dlje, ker jih kam drugam v analizo pošljejo. Tudi razložijo, če vprašaš oz te napotijo za podrobnosti pač k dohtarju.
Cene so ok. Iste preiskave lahko naročite tudi v Ukc samolačniško.
Meni je sicer nevrolog zaradi določenih težav takrat poslal testirati iz dnk v tujino in je pač trajalo kar nekaj časa, da je izvid prišel.
Pa čeprav je star post in je bila jeza zaradi čakanja na izvid.