ADSL ali telemach
imam en velik problem rad bi se priklopil na internet pa ne vem katera rešitev bi bila boljša
bil sem že skoraj povsem zagret za adsl a glej ga zlomka tudi telemach ponuja 1M prenosa preko kabla sicer sem v prteklosti slišal že veliko kritik na račun telemacha pa najbrž je tudi to vzrok da zahtevajo v akciji da si naročnik dve leti!!!!
zato če imate kakšne izkušnje z telemachom slabe ali dobre kar na plan z njimi
za informacije vam bom hvaležen
malo po Forumu poglej…okoli tega je napisanih že kar nekaj debat.
Lep pozdrav
Najprej lep pozdrav.Sama imam kabelski internet,ki pa spada pod telemach.Z njimi sem zadovoljna.Nobenih težav nimam.Naročnina je 8064 sit.na mesec.Ni veliko če si zelo veliko gor,drugače pa je.Če bi bila priključena na adsl bi plačala na mesec veliko več kot sedaj.Povezave so dobre.Stran dobiš zelo hitro.Pri telefonskem pa kar nekaj časa čakaš.Odločitev je pa tvoja.
Naročnina na ADSL je 8.067 SIT kar je cele 3 SIT več od tvoje naročnine.
Kar se tiče povezave ADSL kontra kabel pa je bilo že veliko rečenega na tej tabli, pač eni zagovarjajo enega, drugi drugega.
Jaz mam ADSL že od samega začetka pa nisem imel še nobenih problemov, s kablom pod Telemachom smo pa imel zelo čudne prenose. Ne vem kolko so zdaj zadevo zrihtal, ampak dokler moj ADSL laufa tako kot laufa me nobeden ne prepriča da bi šel nazaj na mahnjenga teleta. (Laufa pa precej bolje kot kabel pri kolegu).
Aja pa zagovorniki kabla ne me preveč popljuvat, to so samo moje izkušnje, naj pa kak kablaš pove kakšno stanje je sedaj.
Živjo!
Najprej cenovni vidik: osnovni naročnini za ADSL (8.067 SIT) ne smemo pozabiti prišteti še mesečne naročnine za ISDN (od 3.071 do 4.661 – glede na vrsto dostopa). Sam sem se za kabel odločil predvsem zaradi te naročnine in zaradi vztrajanja Telekoma, da je potrebno najprej imeti ISDN, šele potem ADSL (čeprav vemo, da to ni nujno). Če torej štartaš iz navadne povezave, ki jo moraš najprej nadgradit v ISDN, odšteješ za to približno toliko, kot te pride inštalacija kabla in modem za kabelski internet (cca 30.000 SIT). Koliko potem plačaš še za ADSL, ne vem. Če sicer ne potrebuješ ISDN-ja, menim, da se ADSL ne splača, saj že samo za naročnino za ISDNA daš skoraj toliko kot pride najcenejši paket z omejenim prometom (pri Telemachu).
Kvaliteta povezave, hitrost,…: Res je, da je po raznih forumih opaziti predvsem težave kablašev (vsaj jaz imam tak občutek). Res je tudi, da je bilo včasih tega še precej več. Mislim pa, da se je kvaliteta precej zvečala. Za nazaj iz svojih izkušenj ne morem govoriti, ker sem na kablu komaj dobre 3 mesece, ampak kot sem že napisal, nimam večjih težav in sem z njim zadovoljen. Meni hitrost povezave 62 KB/s popolnoma zadostuje pa tudi ni opaziti večjih težav z obremenjenostjo v konicah. Verjetno pa je tu še vedno glavni plus ADSLja.
Mislim, da je zelo dobro, da imamo možnost (vsaj v večjih mestih) izbirati med ADSLjem in kablom. Plusi in minusi na eni in na drugi strani so in vedno bodo, konkurenca (morda nekoč tudi znotraj ponudbe ADSLja, pri kablu pa je že več ponudnikov) pa je itak za vse koristna.
lp
Se strinjam, konkurenca je dobrodošla povsod, uam da bo hmalu tudi na področju ADSLja. In hvalabogu, da se je tud Telemach malo zbudil in poštimal tele prenose po svojem kablu.
Naročnino za ISDN pa načeloma ne smeš metat v isti koš kot naročnino za ADSL.
Navaden telefon imaš itak, naročnina zanj je 2.340, tko da če že računaš to potem računaj le tistih 700 SIT razlike. Konec koncev moraš pri takem razmišljanju prištet h kablu tudi naročnino za CATV, ki je načeloma tudi ne potrebuješ za surfanje po netu, a jo vseeno plačuješ in je tud okol 3 prešerne. In si pri preračunavanju zopet na slabšem.
Je pa res, da če nimaš ISDNja, kabel pa že imaš v bajti, da te začetni stroški za kabel pridejo manj kot za ADSL.
ADSL + ISDN = 55K. Drugače pa se ADSL teoretično bolj splača, saj ima SIOL povezavo v svet skoraj 1 TB (=1000 GB), kar je gotovo več kot Telemach
najlepše se vam zahvaljujem za vaše odgovore čeprav še vedno nisem zvedel bistvenega ali bom tudi v resnici imel 1M bit prenosa tako kot obljubljajo pri telemachu ker kakor sem prebral njihovo pogodbo jih nič ne zavezuje da bi jaz imel tudi resnici tak prenos
adsl sem že dalj časa preizkušal (na drugi lokaciji ne doma)in moram priznat da je carski prenosi so resnično dobri imam tudi kolega ki je v bloku in ima kabelski internet ampak na začetku ko jih je bilo malo je bil še kar zadovoljen sedaj ko jih je pa več obešenih pa že tudi on premišljuje o adsl priključku
na žalost pa še nisem našel nikogar ki bi imel individualen priklop preko novega docsis sistema in naročnino na 1M bit prenosa (v ljubljani hišni priključek)da bi mi lahko povedal realne prenose
vsem ostalim pa še enkrat hvala za vse odgovore
MIHEC je pisal
Forum je zaprt za komentiranje.