ADSL
Mi lahko kdo kaj vec razlozi o ADSL? Ali kako stran ki govori o tem, po moznosti v slovenscini.
Če jim seveda vse verjameš…
Še posebej glede ISDN 🙂
Ok potem pa preberi še tukaj:
lp
Ja tudi meni ni jasno zakaj ISDN. Zivim v Italiji in ravno danes so mi priklopili ADSL….brez ISDN. Na normalno linijo. Po moje hocejo samo malo opeharit te nase boge ljudi. Sicer sem na siolu ze gledala in narocnina sploh ni pretirana. Tukaj je cca. 20000Sit mesecno.
No ce pa oni hocejo da imas ISDN imas pa ze s tem dovoj stroskov in tudi sama narocnina te. prikljucka je kar obcutno vecja od normalne linije.
Že samo ISDN naročnina je 2X 2400 SIT! Torej te stane ADSL 12800 SIT mesečno, drugače pa 10400 SIT. Pa še večji PING je z ISDN, tko de zadeve res ne štekam. Pač Telekom vleče več dnarja.
Kje si pa to pobral o naročnini ISDN? ISDN naročnina je z DDV 3600 Sit za standardni priklop in 3100 Sit za enostaven priklop. Razlika enostavni-standardni?
Enostavni -ena številka(MSN)-2kanala
Standardni -dve številki(MSN)-2 kanala
Analogni priključek pa je 2400 Sit. Zato ne mešat analogne naročnine z ISDN naročnino. Potemtakem bi za ISDN priklop z osmimi številkami, kolikor ti jih ISDN omogoča, plačal 8×2400 Sit. Tudi če imaš osem številk je naročnina še vedno 3600 Sit, prav tako imaš še vedno le dva kanala. LP Harry
P.S. Če še kaj ni jasno, bom z veseljem odgovoril.
Tudi v Nemčiji so tri leta prodajali ADSL le na Isdn priključkih. To pa zato, ker je potrebno nadgraditi tel. centralo z dslamom, kar predstavlja velikanski strošek. Šele, ko se je ADSL prijel, so začeli nadgrajevati tudi analogne centrale. In kot vidiš ADSL v Sloveniji sploh ni drag. Tudi modem in spliter sta last Telekoma, tako, da, če ti crkne, te ne udari po denarnici. Če bi bili stroški DSLAMA nižji, bi začeli ADSL tržiti tudi ostali konkurenti, vendar finančno tega ne zmorejo. Tu pa je prednost Siola, ki ima za sabo Telekom. LP Harry
Hey, mister Telekom uslužbenec. Zakaj pa Telekom ne dovoli drugim providerjem, da bi tudi imeli na razpolago ADSL? Saj so drugi ISP hoteli, pa telekom postavlja neSIOLu čisto tretje pogoje.
To vprašanje pa moraš nasloviti na Telekom. Tega ti jaz ne morem pojasniti, če pa te zanima kaj glede cen, pa ti lahko povem, ker imam ISDN in ADSL in si pač preberem kaj piše na računu. LP Harry
In si zadovoljen z ADSL? Jaz sem zelo. To je res nekaj izvrstnega.
Ja sem zadovoljen. Tu vidiš kaj je hitrost, ko naprimer na Avdiogalaxyju vlečem dol 10 komadov naenkrat. LP Harry
Kje si dobil ta avdiogalaksy? Je boljsi kot Morpheus? Jaz namrec uporabljam tega in gre tudi kar hitro.
Pozdrav. Andi
Men je avdiogalaxy najboljši. Tudi največ muske je gor.
http://www.audiogalaxy.com/
Poskusi. LP Harry
Forum je zaprt za komentiranje.