Najdi forum

Zivjo!

Nej mi en pomaga mal to razlozit glede ADSLja. Jest mam telefon cist nekje drgje kot racunalnik (drugo nadstropje). Ker kabl nej jest potegmen od racunlnika od ISDN telefona?

LP

Zdravo.

Mislim, da ti ni potrebno skrbeti. Telekomovi serviserji bodo poskrbeli za vse potrebno.

A že imaš ISDN in modem v računalniku? Če je odgovor pritrdilen, potem ne bo problemov.

Edino kar moraš kupiti je mrežna kartica, ki podpira 10Mb prenose. Dobiš jo že za okoli 3 – 4 prešerne.

Lep dan.

Thx.

Tko je blo, klicou sm na telekom pa so mi rekl nej si sam napelem kabl od racunalnika, ce zelim met estetsko narjeno k baje so delavci tko k knapi. Sam rijejo:) Pa se masno so placani za to. Na telekomu mi je reku telefonski kabl na siolu pa UTP kabl. Zdej kaj je prou? Aj je to spet kaksn 3 kabl?
Ne nimam se ISDNa. Za mrezno pa vem!

LP

Zdravo.

Glede vrste kabla ti res ne vem povedat, pobrskaj še malo po drugih forumih. Na http://www.slo-tech.com se najde marsikaj (iskanje – ADSL).

Upam, da boš hitro vse skupaj uredil, saj je hitrost res “ubijalska”.

Lep dan.

Zdravo!

S kablažo pri ADSL je sledeče:
V hišo pride ena parica (dvožilni kabel), kot pri navadnem telefonu.
Nato imaš razcepko (malo škatlico), ki ti loči zadevo na ISDN in ADSL.
Iz te razcepke gre na vsako stran ena parica:
– ena parica gre na ISDN NT = tista škatlica, ki ti naredi ISDN sistem v hiši
– ena parica gre do ADSL modema.

ISDN:
Iz ISDN NT do posameznih ISDN telefonov oz. modemov gre štiri žilni kabel, ki naj bi nad 10m bil oklopljen.

ADSL:
Od ADSL modema do računalnika gre 8 žilni UTP kabel.

Torej!
Če imaš sedaj v računalniku modem, do katerega imaš napeljan ustrezen kabel, lahko ta isti kabel uporabiš za povezavo od razcepke do ADSL modema.

Upam, da ti je sedaj kaj več jasno, kako in kaj. Če ni, pa še pač vprašaj…

LP…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close