Adventni in predbožični izleti (Dunaj, Salzburg, …)

Pozdravljeni,
ali ima kdo kakšne izkušnje s kakšno od tur. agencij, ki ponujajo enodnevne izlete v omenjena mesta? Mi bi radi šli, ker nas vleče na božični sejem, a kaj, ko je povsem ta sejem omenjen samo za zraven, sicer pa ti ves dan ‘štulijo’ oglede raznih muzejev in cerkva, kar nas ne zanima, poleg tega pa je vse to treba še doplačati … Ali ima kdo kakšne izkušnje s takšnim izletom in kako je potekal dan? Kateri sejem vi najbolj priporočate?
Hvala.

Salzburg mi je bil definitivno daleč najboljši. Veliko prostega časa, za nakupe po sejmu še preveč saj smo se prezebli do kosti :-)))))
Dunaj je bil porazen, res veliko ogledov pa vse na hitro, potem ko smo bili že čisto premraženi pa smo dobili 2 uri fraj za sejem.
Bad Ishl in Wolfgang zee – kar nekaj za ogledat ampak vse tako luštno da je bilo vredno ogleda. Sejemskih stojnic je razmeroma malo tako da je bilo časa za nakupe dovolj, ponudba pa bolj tako tako.
Linz in Christkindl – nič od nič. Tista božičkova pošta je bilo eno navadno sr…., vreden je bil ogled jaslic, samo mesto sicer luštno ampak nič posebnega. Prostega časa dovolj, ponudba na sejmu majhna.
Celovec – majhna ponudba
Graz – sejem se vleče po več krajih, je pa luštno, pa ledene jaslice so lepe za pogledat. Fino je ker maš potem še cel kup drugih trgovin, ne samo sejemskih
Od tistih ki so bili po večih sejmih pa najboljše pohvale dobiva poleg Salzburga še Insbruck. Menda je tam sejem špica in izlet najboljši. Žal iz prve roke ne morem nič povedat, izlet planiram za v bodoče.

Na prvih štirih, ki jih opisuje “salzburg” sem bila, in ja točno tako je kot je napisala, s tem da je meni na Dunaju bilo kar super, le enkrat smo letali ko zmešanci. Vstopnina pa je le v Schönbrunnu, če želiš prav v notranjost dvorca. Bad ishl – pravljična vasica! Christkindl – podn! Salzburg – ogromno prostega časa, ko smo prispeli nam je vodič malo povedal potem pa potepanjeeeee . . .

Zakaj pa rabite agencijo – sploh, če vam ni do nobenega programa?
No, na Dunaj je malo daleč (in škoda) it samo za 1 dan. Midva običajno 2x prespiva, kadarkoli sva tam. Na Dunaju je pa res toliko za videt, v vsakem letnem času. Sicer, če vas muzeji, razstave, cerkve in kar je še takih zadev, ne zanimajo, pol imate res dost par urc za štante pregledat in it na enga dunajca. Je pa škoda se samo za to vozit 400km v eno smer.
Mal bližje je Salzburg, malo bolj primeren za en dan. Luškano.
V Grazu sem bila pred leti, pa ni bilo bogve kaj za videt.
Najbližje vam je pa za začetek Celovec, zna bit kar luštno okrašeno in tud štanti (kot povsod v Avstriji, kjer sem že bila) so malce bolj izvirni in zanimivi kot npr. v Ljubljani.
Če pa na vsak način hočete z agencijo, se je pač treba prilagodit programu. Ker večina ljudi (vsaj kolikor jih jaz poznam) ne gre gledat samo štantov in lučk, če se že par ur vozijo v neko tuje mesto, ampak si želijo videt še malce mesta in znamenitosti.

V salzburgu smo mi kar dostikrat, enkrat sem bila na sejmu (enem drugem), drugače pa tudi Dunaj, rezervirala hotel in potem hodila sama. Lani pred božičem, ampak je en dan bil “lep” potem je deževalo in sva zbolela. Sicer pa Dunaj je meni zakon, sanjsko mesto Bolje od Salzburga vsaj zame, na sejmih bila obeh. Dunaj – pravljica, no tudi Salzburg je fajn.