Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek adventni zagreb

adventni zagreb

Je kdo bil? Je res tako, kot govorijo? Vse le v superlativih? Se splača iti?

Nič posebnega. Meni je kak Dunaj dosti bolj všeč. Ali pa Salzburg recimo.

Nič posebnega. Meni je kak Dunaj dosti bolj všeč. Ali pa Salzburg recimo.[/quote]

Na Dunaju mi je bilo ZELO všeč. Letos bi skočili do ZG, če se sploh splača. Kje se parkira? Nekje par km iz centra in potem s tramvajem??

Bili lani in mislim, da bistvene razlike letos ni. Ja meni je bilo všeč. Delati primerjavo iz Dunajem je bedasto. Fino je ker je blizu. Te pa opozorim, da se tam štanti odpirajo okoli 5 ure ne tako jot pri nas ko si cel dan. Tako da če greste iz Ljubljane okolu 3 h je cist ok.

Nič posebnega. Meni je kak Dunaj dosti bolj všeč. Ali pa Salzburg recimo.[/quote]

Na Dunaju mi je bilo ZELO všeč. Letos bi skočili do ZG, če se sploh splača. Kje se parkira? Nekje par km iz centra in potem s tramvajem??[/quote]
Kako oceniš, če se splača nekam it?
Meni se splača vse, kar doživim in vidim novega …

Ne bi vedela kako je s parkingi, nisem bila z avtom.
Če bi šla z avtom, vsekakor ne bi šla decembra, ko je najhujša gužva.
Bi šla raje recimo januarja.

Spet ena zavistna Slovenka ali Slovenec. Nič, kar je južno, ne more biti boljše od našega, kajne?

Spet ena zavistna Slovenka ali Slovenec. Nič, kar je južno, ne more biti boljše od našega, kajne?[/quote]

Te moram razočarati, ampak ZG ni južno od mene.
Mi je pa lepši kot recimo LJ, da ne boš skakala v zrak.

V Zagrebu je bila prijateljica prejšnjo soboto (12.12.). Mi je povedala, da je bila gužva, gužva,
gužva …

Mi smo bili lani 25.12 in ni bilo pretirane gužve. Parkirali smo zraven glavne avtobusne oz želežniške postaje skratka v centru samega dogajanja. Imajo pa ogromno garažnih hiš tako da po mojem ni panike. Mislim da vam bo zagreb všeč.

V soboto smo bili v Zagrebu. To je pravljica v živo. Če želiš doživeti čarobni decemberski dan, moraš iti v Zagreb.
Saj ne, da pretiravajo z glasbo, toda vse je tako lepo okrašeno, da sovpada s tem časom, ki je poln nekega čudežnega pričakovanja, poln nečesa po katerem hrepeni vsako bitje na svetu.
V zagrebu so to vzdušje pričarali kar za cel mesec. In kdor si Zagreb ogleda, bo še nekaj časa nosil spomin na to doživetje.
Tako lepo so okrasili glavni trg, tako čudovito razsvetlili okolico stolnice, trg pred cerkvijo Svetega Marka.
Da ne govorim o ulicah in predvsem o drsališču. Dožvetje, ki mu nipara.
Kdor le more naj gre in si ogleda to resnično pravljico, ki sicer ne traja in traja, vendar je zelo lepa.

Jaz sem bila včeraj. Parkirala na parkirišču pri železniški postaji. Sprehod čez podhod na železniški in si na drsališču. Super izhodišče. Parkirala ob 15.30, parkirišč je bilo še dovolj. Kasneje si pa ne predstavljam, da bi našla parkirišče. Okoli osmih, ko sem odhajala je bil kaos s parkiranjem. Obvezno morate imeti kovance za parkirišče!!!! Plačala 10 kun do 19.00, več avtomat sploh ni hotel vzeti.

Meni je bilo zelo všeč, veliko prizorišč, stojnic, dogajanja. Gneča je bila pa res velika. Na začetku še niti ne, zvečer pa. Stojnice so bile odprte tudi že pred peto uro. Mislim, da se splača pogledat.

lp

Sin je bil in ni bil navdušen. Pravi, da je slaba kopija avstrijskih sejmov, monotona in brez izbire. Štiri ali pet vrst štantov se ponavlja v nedogled.

Zagreb je daleč presegel vsa evropska adventna mesta, je na svoj način zelo izviren. Poseben čar mu daje še drsališče, ki je uikatno.
Samo mesto je prav tako, kot ga prikazuje pravljica-prelepo.

Mesto je že samo prav posebno in v tem času so ga tako lepo okrasili, da lahko samo občuduješ vse umetniško razkošje svetlobe in barv ter zvočnih efektov.
Pojdi v Zagreb in doživel boš nekaj zase.

sem videla nekaj po tv, tudi drsališče s tistimi drsalnimi potmi, mora biti pravljično res… joj bi kar šla pogledat… sicer pa po mojem je bolje z vlakom, lahko v miru še kakšnega kuhančka spiješ.

Ne hodim v Horvatijo. Kdor hodi k njim je izdajalec. Ko sem šel lani v Beograd sem šel čez Madžarsko

Se strinjam z obema – sicer zelooo lepo okrašeno, ampak totalno monotono – vse enako. Vsi parki, ulice – enaka okrasitev. Vidiš eno, kot da si videl vse. Enako štanti. Pa gužva. Za drsališče moraš kupiti vstopnico cca 2 uri preden prideš na vrsto. Saj pravim – sicer zelo lepo, ampak mogoče bolj priporočam, da se gre v lastni izvedbi. Par ur, da si ogledaš vse, kar te zanima, pa domov. Mi smo bili z agencijo (preko kuponkota) – najprej voden ogled, ki je res super, potem pa imaš cca 7 ur prostega časa – ne vem, meni totalno preveč…

Bila sem vzhičena. Pa ne samo nad lepo okrasitvijo. Tudi ljudje v trgovinah, ena sama prijaznost. Tako, da res začutiš pristno gostoljubje.

Svetujem ogled, ker je res lepo. Tudi lokalni vodiči, ki so tam namensko ali slučajno, niti sama ne vem, so tak vljudni in ne vsiljivi, vsak ti rad svetuje, pokaže… res posnemanja vredno

Kako žalostno, da morate nacionalne “fore” izpostavljati na ta predpraznični čas.
Bila sem v Zagrebu včeraj in je prekrasen. Ljudje prijazni, veliko glasbe, dogajanja, pozitivnega razpoloženja. In to potrebujemo- kjerkoli- v Ljubljani, na Ptuju, V Zagrebu, Celovcu,…
Želim vam razigran in vesel preostanek leta!

Cudovito je! Razstava z originalni kostimi za Hrestaca iz I, Rusije, Nemcije.. kostim, ki je bil izdelan posebno za Nureyeva .. Miniaturna zeleznica, ki jo otroci ,in ne le oni, takoj vzljubijo. … Vodeni ogledi v Klokovicevih dvorih Ignat Job slikarstvo, pregledna… Niso le stanti je veliko vec jaslice, bozicne zgodbe… Enkratno!

Kot bi bilo nekaj v zraku, kar človeka razvedri, razveseli in ga navduši. Poleg lučk, glasbe in dogodkov, seveda.

Bili 2 dni nazaj…

Stojnice z isto/staro kramo kot zadnjih 10 let, kafane polne(ni prostora), avtomobila nimaš skoraj kje pustiti…

Vodička priznala, da so Zagrebčani sami z nevem koliko glasovi glasovali za sebe!
Lučke na smrekah iste zadnjih 30 let.

Ljubljana je dosti lepša ali pa Dunaj, če se ti “lušta” božično vzdušje.

New Report

Close