Afrodita, Biobaza, Sante…
Ker bi rada naravno kozmetiko, brez nekih dodatkov… In ker izbiram med temi tremi. Obstaja še pa veliko drugih naravnih izdelkov… sem brskala tukaj po forumu pa sem prebrala v enem takem podobnem vprašanju glede izdelkov (kateri je bil že ohoho let nazaj), da nekateri tudi pod certifikatom eko imajo koži nevarne snovi…
Certifikati so pri kozmetiki edini merodajni, glej za Ecocert, BDIH, Na True …
Tole si lahko nekaj prebereš o njih: https://www.lekarnar.com/clanki/najpogostejsi-certifikati-v-kozmetiki
Ker pri kozmetiki ti lahko gor pišeš ekološke učinkovine, naravna kozmetika … kozmetika pa sploh ni certificirana kot ekološka. Takih znamk je ogromno, od L’occitana, Angelice … in mislim, da tudi Afrodita paše sem.
Mislim, da od tvojih naštetih ima certifikat samo Sante, Biobaza nisem prepričana, ampak mislim, da ne, Afrodita pa zagotovo ne. Certificirane ekološke oz. naravne kozmetike so dr.Haushka, Logona, Melvita … pa tudi Alverde, ki je DMova znaka in ima dobre izdelke po zelo prijaznih cenah. Pri nas je izbira sicer okrnjena, ampak v Avstriji je pa njihovih izdelkov res veliko.
Če vsebuje ekstrakt iz biološko pridelane kamilice, še ne pomeni, da je kozmetika naravna.
Vendar tudi naravna oz. ekološko certificirana kozmetika ni nujno garancija, da jo boš dobro prenašala oz. da boš z njo zadovoljna, ker v naravi najdeš tudi strupene snovi in včasih kakšna kemija razdraženi koži dene precej bolje kot neka naravna učinkovina.
Hja potem pa išči po sestavinah, ne po znamkah. Ker obstajajo dodatki in dodatki. Nekateri so nujni, nekateri potrebni, nekateri so polnilci ki nimajo ne dobrega ne slabega efekta, nekateri niso škodljivi ali celo koristni pa tvoja koža na njih slabo reagira, nekateri so sumljivi itd itd
Precej bolje se bo treba izobraziti, da ne boš brezglavo tavala med kozmetiko in tukaj ni primerno mesto za to, tule so ljudje hudo nerazgledani glede kozmetike. Pojdi na forum Planetlepote, preberi članke, potem pa sprašuj in guglaj.