Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek afte na jeziku

afte na jeziku

Po preboleni rota virozi so Juretu ostale na jeziku afte. Zdaj ga nervirajo že kake tri dni.Zanima me če kdo ve kako se jih najhitreje znebiti oz. olajšati njihov obstoj?

jaz sem to samo s propolisom zdravila, pri sebi kot najstnici. ampak ima notri alkohol, tako da to ne pride v poštev za pikije. mogoče obstaja kaj podobnega za otroke?

Afte se na jeziku ne pojavijo, saj so značilne za mehko tkivo notranjega dela ustnic in lic… Čisto možno je, da ima Jure nabrekle burbončice (beli boleči mehurčki).

Zelo pomaga GUM (tekočina v spreju, podobna npr. Angal pršilu). Dobiš ga v lekarni in ti garantiram, da v 2 dneh vse zgine. Pa še to je v redu, ker ne peče.

LP

Priporočam Daktarin gel. Preizkušeno.

Lp.

tudi meni se večkrat pojavijo(medrugim tudi na jeziku) in se jih najhitreje znebim z gengigelom.

Takole ti bom povedala. Moja hči je stara leto in pol in so se afte tako zelomočno razpasle da ni ne jedla ne pila in je morala v bolnico. Ne vem kako je pri tvojem sinu, upaj da se afte ne bojo razširile. Meni so rekli da sicer lahko mažem, a prav veliko pomagalo ne bo, ker afte izginejo same. Vse skup je trajalo dober teden, a je bilo zelo hudo. V bolnici so ji dali GEL CLAIR za mazanje. Rekli so da se kupi v lekarni. Jaz t odkrito povem da ga nisem dobila. Morda se zdaj že dobi. Daktarina pa pediatrinja ne daje. gengigel lahko, vendar je zelo drag in meni osebno ne pomaga. Sama imam večkrat afte in jih zdravim z DOKMAN PARODENT tekočino-super stvar a žal ne za majhne otroke. Zelo pazi kaj mu dajes za jest in pit. da ne bo prevroče, nič kislega ali pekočega, vse bolj nevtralno. Pa glej da bo veliko pil. Pa srečno

Ne ga srat z Daktarinom… to je za glivice oz. soor. Afte pa so virusno obolenje, spadajo v skupino virosov herpesa, zato ne posegajte po zdravilih, če ne veste za kaj so.

Propolis tekočina – Baby propolis, ki ne peče, ampak samo razkuži in prepreči širjenje … ali pa stopi do lekarne, kjer boš dobila tekočine prav za zdravljenje aft oz. za prepečevanje njihovega širjenja!

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Bolečine v ustni votlini omili tudi Tantum Verde. POmaga pri aftah (malo omrtviči), pa tudi sicer je fajn za boleče grlo ali kaj podobnega.-

res je ?????????

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

New Report

Close