Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek agregat

agregat

Oče potrebuje agregat, saj kaže, da elektrike bolj ne bo, včeraj je prišla zvečer, pa je potem spet ni bilo, danes so je pred kakšno uro spet prišla, tudi vsa ostala komunikacija je bila vzpostavljena šele včeraj …ker sem bolj “leva” za to, gledam po spletu (menda jih v trgovinah ni več – bom še preverila):

Kakšna je zdaj normalna cena za eno takšno stvar v SLO in kakšen agregat se sploh kupi za stanovanjsko hišo?

Jager jih je danes spet dobil.

V Merkurju jih je menda dovolj.

Cena ni pretirana in je kar prava sta pa oba enaka tako, da zakaj je eden toliko cenejši mi ni jasno , predvsem sta pa oba premočna za hišo, dovolj je 2-2,5KW , pa tudi poraba ki pri obeh piše ni ravno resnična 0,6 l je malo verjetno da porabita , 2,5kw ima porabo tam 1- 1,2l na uro .

Poraba, bo kar bo.
Se pravi, da je dovolj manjša moč.
Cena me bega, ker so takšne razlike, bom šla preverit v Merkur in spotoma razmislila, kako bom dostavila.
Hvala.

Za dostavo bi se mogoče lahko dogovorila pri lokalnem gasilskem društvu, če imajo kakšno delo na tistem območju.

Se bo treba malo naučit brat.

Prvi agregat na Bolhi prodaja kar tako en človek, ne pa trgovina. Jih pač hodi kupovat v Avstrijo po 170€ in jih tukaj prodaja po 420€. Da naklada, lahko vidiš že po napisani porabi, ki je 2x do 4x premajhna.

Drugi agregat prodaja trgovina. Tako poceni je zato, ker so zapisani tehnični podatki po kitajsko napihnjeni. V resnici gre za precej slabšo zadevo, ampak za to razumeti potrebuješ že nekaj tehničnega znanja.
Najprej piše, da ima rezervoar 15 litrov in da pri polovični obremenitvi dela z njim 11 ur. Če preračunaš, je torej poraba pri polovični obremenitvi 1,4 litra na uro, pri polni obremenitvi pa preko 2,5 litra na uro.
Kot drugo piše, da ima motor moč 6,5 konjev pri 5000 obratih. Ta podatek je nesmiseln, saj tovrstni generatorji delujejo na precej nižjih obratih. Če preračunaš, je 6,5 konjev enako 4.700W. Ker noben agregat nima 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izkoristka pomeni, da je navedena nazivna moč 4,5kW samo teoretična.

Ampak POZOR! Gre za trofazni generator! Kar pomeni, da dobiš tiste 4 kilowate samo pri sočasni obremenitvi vseh treh faz. Eno samo fazo (običajna inštalacija) pa lahko obremeniš le s teoretičnih 1,5kW!
Sedaj veš, zakaj je zadeva tako poceni.

Glede razlike v ceni se mi je zdelo, da gre za preprodajo.

Hvala za razlago.

Tako ali tako neke izbire ne bo, v Merkurju se vpišeš na seznam, ko jih dobijo bodo poklicali, lahko da jutri, verjetno pa šele čez dva, tri dni

Mojega sporočila nisi videla? Jager je danes obveščal po radiu, da so jih spet dobili.

Hvala, ampak ni bilo časovno izvedljivo, bom jutri poklicala v Jager trgovine in vprašala, če so še in kje

Če ne dobite v naših trgovinah, se pač zapelješ v Avstrijo. Tisto urco, dve za vožnjo na mejo, pa ja reskiraš. Dobiš pa bistveno ceneje in polno ponudbe.

Problem je čez Ljubelj peljat,ne čas.

Pozdravljeni!

Mi lahko kdo napiše, kje v Avstriji je smiselni iti kupiti agregat? Sem iz Novega mesta.
Hvala

New Report

Close