Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ah ta gosta hrana

ah ta gosta hrana

vem da je bilo že ogromno govora o uvajanju goste hrane… pa vseeno… midve z mojo malo (4M) sva začeli danes s korenčkovim sokom – se mi zdi da je ene dve žlički pa le pojedla… čeprav če smo pošteni, meni je ta sok ful zanič :((( še dobr da ga je tolk popila :)) … no, sedaj ne vem kako naprej… koliko časa samo ta sok in kdaj potem na jabolko??? in potem na pravo gosto hrano?? ma res nimam pojma kako naj, da ne bom kaj zafušala… aja – kdaj pa ste začele z rižolinom zvečer?? istočasno?? lahko že sedaj?? drugače se polno dojiva..
hvala od zmedene mamice
othello

Če se še polno dojita, bi jaz počakala z gosto hrano!
No, midve se nisva polno dojile in sem ji začela z pretlačeno banano, pa jabolko, kuhan korenček z krompirjem, sem pa začela tudi z rižolinom, ki ga je dobila zvečer po flaški. Oz, ni bil rižolino , ampak neki kosmiči z banano.

Jaz sem začela z dodajanjem ko je imel 6 mesecev, do takrat pa samo dojenje. Na začetku mu ni bilo nič dobro. Sem pa začela z banano, zelenjavnimi pireji (kromprir + bučka, krompir + špinača, različna zelenjava zraven).
Na tvojem mestu bi počakala vsaj še dober mesec.

Kam se ti pa mudi z dodajanjem? Če polno dojiš, lahko počakaš še najmanj 2 meseca. Včasih se preveč premerjamo z ostalimi in bi bili radi v vsemu prvi, ampak velikokrat žal na škodo otroka. Veš, s tem mu res ne boš naredila ne vem kakšne velike usluge…..

LP

Nikar ne hiti z gosto hrano! Naša pikica je stara pol leta, zato sva začeli, drugače bi bilo najlepše in najbolj enostavno še kar samo dojit se!Začeli sva s sokom, včeraj in danes je pila korenčkov sok. V posvetovalnici je zelo priporočala, da naj ji kuham kompote. Enkrat sva ga že. Zdi se mi, da kar rada poje. Zaenkrat ji bom še vse za jest sama pripravljala iz neškropljenega sadja in zelenjave. S frutki in raznimi kupljenimi kašicami bomo še počakali. V nedeljo, ko bomo kuhali govejo juho, bom zmečkala korenjček, pa malo masla bom dala vmes in bomo poskusili to pojest.Enkrat se bo že navadila jest gosto hrano.
Kako je bilo pri vas s trebuščkom ob uvajanju nove hrane? Mene je skrbelo, pa je zaenkrat čisto vredu.
Aja, za strgalnike sem brala, da moraš uporabljati steklenega ali plastičnega. Jaz imam tega, ta srebrnega. A mislite, da ta ni dober za pripravo dojenčkove hrane?

LP

New Report

Close