Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ah to moje zaj. zivljenje

Ah to moje zaj. zivljenje

Prosim vas že na začetku, da me ne obsojat. Sem v izjemno težki situaciji. Teško funkcioniram, ne spim, zapadel sm v depresijo. Sem v srednjih letih in kmečkega rodu. Partnerka se nikakor ne razume z mojima staršema, tudi onadva je ne marata, ker se prav nič ne podreja. Imava dva otroka. Partnerka je izjemno pridna kolikor ji le dopušča čas, pomaga na kmetiji ( zna vsa kmečka opravila) , poleg tega, da se vozi še v službo skoraj eno uro in pol v eno stran in pri tem še dobro zasluži. Pride nazaj iz dela bolj pozno popoldan. Gospodinjstvo imamo urejeno po svoje, redno kuhane tople obroke, oprana oblačila, pečene sladice. Partnerka je super mamica brez minus točke. Popoldanske ure občasno porabi za to, da otroke vozi po dejavnostih, v glasbeno šolo, k verouku. Priznam, da tega nisem nikoli počel in je ona kar se tega tiče sama za vse. S tem se je tudi strinjala in od mene tega niti ne zahtevala. Največkrat sta jabolko spora med nama moja ukazovalna starša.
Bolj me skrbi za njeno prihodnost, službe ne more dobiti v bližnjem kraju. Kako bo s kmetijo, ko bosta starša še bolj ostarela?  Rabil bi več pomoči, kot mi jo trenutno lahko nudi sedanja partnerka. Do takrat bosta otroka že tako velika, da bosta že čisto samostojna kar se tiče dela. A tudi, ko bosta šla v srednjo šolo vprašanje kako bo, in če bosta mogoče ostala v internatu se bomo videli le ob koncih tedna. Kdo bo pomagal delati me vedno bolj teži vprašanje. Najbolj sedanji partnerki zamerim, ker se občasno kar skrega z mojima ali pa je tiho in kuha mulo in ne spregovori niti besedice. Res je, da sta mojadva zelo ukazovalna, kljub temu da je kmetija že name napisana, saj sem mladi prevzemnik sta starša še vedno komandatorja. Če karkoli rečem in stopim v bran partnerki me mati obsoja, da sem pod njenim vplivom.

Lansko poletje sem spoznal prijateljico, žensko brez otrok. Ker jo delo na kmetiji veseli bi se takoj preselila k meni, če bi šel narazen s sedanjo partnerko. Pa tudi več časa bi imela za pomoč pri delu. Prosim, da me tu ne obsojate, da iščem zgolj delovno silo, v bistvu sem zelo zmeden, kar se tiče čustev. Navajen sem na sedanjo partnerko in jo imam izjemno rad, saj je tudi mama najinih otrok. Do prijateljice pa čutim čisto nekaj drugega in na drugačen način. Ta čustvena razdvojenost me res ubija. Nekaj novega je ona prinesla v moje življenje.

Ne vem kako se odločiti, da bo prav za vse. Starša, bi bila vesela, da bi se znebil sedanje, saj so v konfliktu. Jaz pa imam sedanjo res rad a to, ko sem spoznal pa me vleče njena zainteresiranost zame.

Ne jem, ne spim, sem nervozen, ker smo vsi napeti, ker se moja partnerka čisto v vsaki stvari postavlja zase ali pokomentiral, če starša karkoli predlagata.

Kako bi vi ravnali. Prosim moške poglede na to brez feministke!!!

 

Žene očitno ne ljubiš. To je očitno. Torej odpade. Odkrito ji to povej in naj gre. Naj ima kaj od življenja.

Pa ti resno misliš, da je ta nova ta prava, če bi se kar k tebi preselila? Normalna ženska ali moški, ne rineta kar v skupno življenje. Tale pa pravi, da bi kar prišla?

Ampak gliha vkup štriha in se bosta mogoče s ta novo res ujela.

 

Ce je res kar pravis

She’s goooood. But u…

nova
Uredništvo priporoča

Cakaj malo, ti bi zdaj zamenjal zeno zaradi starsev?

A da bi bil enkrat v zivljenju dedec in malo prizemljil svoja starsa, to ti pa ni padlo na na pamet?

Stari, si sredi 40ih!

Kdaj mislis, da bos odrastel?!

 

Po druvi strani pa…

Srecna tvoja zena, ce se te bo znebila!

Jaz pa mislim, da na dveh stolih težko sediš. Možnosti so samo dve. Najprej kaj si želiš. Ali si želiš obdržati družino ali pa priznaj sedanji partnerki kaj te teži pa bo vsaj polovico problema rešenega. V bistvu bi to moral narediti v vsakem primeru.

No v bistvu imaš samo eno možnost, ti se pa sprašuješ kaj narediti. Te pa tudi ne razumem, če odmislimo to prijateljico, kaj te tako žuli sedanje stanje. Razen če se dejansko ne kregate vsak dan in držite potem mulo še 5 dni, za vikend se pa spet skregate. Ker luknja je luknja.

Imaš polno rit in boš razdrl družino ker si len! Prav bi bilo, da se ločiš in žena odpelje otroke v mesto daleč stran od tvojega toksičnega okolja. Otrokom lahko nudi bistveno boljše življenje kot ga imata zdaj!

pa tole je tudi že bilo. ne nasedajte klikarski temi.

Tvoje življenje ni nič zaj., zaj. si ga izključno sam!

Ena stvar, ki jo bom vedno zagovarjala je ta: če nimaš velikih težav v zakonu se ne ločuje! Če bi dal kakšno ločitev čez ,bi vedel, da prinese veliko težkega, predvsem za otroke. Ti pa celo pišeš, da jo imaš zelo rad, o tem kako je pridna, koliko naredi in ti bi kar odšel iz zakona … Zaradi ženske, ki je sploh ne poznaš?! Si prepričan, da se bo ona razumela s tvojima staršema, če sta ukazovalna (le katera bo dobro shajala s takšnim tastom in taščo?! Si prepričan, da bo ta nova tako zelo pridna kot se ti zdi, da bo? Si prepričan, da bo sprejela tvoje otroke kot svoje? Si prepričan, da bodo otroci sploh želeli kaj dosti stika s teboj in ta novo, če se ločiš? Kako boš uredil premoženjsko, če se ločiš? Kako jo boš izplačal? Koliko preživnine boš moral plačevati za oba otroka? Boš zahteval deljeno skrbništvo? Kako bodo potekali obiski? Ti bo prijetno hoditi po Centru za socialno delo in urejati formalnosti ločitve? Katerega odvetnika boš vzel zaradi ureditve premoženja in stikov z otroci in koliko si pripravljen plačati za njega? Kako ti bo, ko boš vseeno z ženo skupaj na maturantskem plesu, poroki ločen od nje, ona z drugim partnerjem, ti z drugo? Si prepričan, da je ta nova 100 %, da tudi ona ne bo pobegnila čez leto ali dve in da ne boš ostal sam?

Meni se zdi samo eno. Ti nimaš zaj. življenje, ti si ga šele hočeš zaj.  Tebi pa je pomembnejša ohranitev kmetije kot pa zakona, v katerem imaš lastne otroke. Ti si kriv, ker ne znaš potegniti ločnice med svojim zakonom in odnosi s starši. Tvoj zakon ti mora biti svet v smislu, da ga ščitiš oz. da ščitiš ženo, če vidiš, da je ok žena. Ja, ni fajn, če se ne razume  s tvojimi starši, ampak iz napisanega razberem, da so večji problem tvoji starši. Če bi bil ti pravi moški, bi  udaril po mizi in od staršev zahteval pravo mero spoštovanja do tvoje žene. Če je preveč dela na kmetiji, se pač kmetijo zmanjša. Marsikaterega podatka nisi zapisal, da bi lahko napisala še kaj več.

Kar se mene tiče, bo tvoja žena samo pridobila, če gre iz tega zakona, ti pa boš izgubil, če se tako izrazim, če jo boš zapustil – vsaj običajno se tako konča s tistimi, ki preveč preračunljivo kalkulirajo.

Če strnem, po napisanem v tvojem sporočilu, je problem predvsem v tebi, tvojem pogledu na celotno zadevo. Pa še nemoralen si, varalica.

kapo dol ljudem, ki so brez apetita, ko se sekirajo, pa še ne spijo…, pa kako vam to rata… jst, ko imam kakšen problem takoj nekaj za jest poiščem, najraj pršut al pa lešnikovo milko…

Sem imel pa sodelavca, ki je imel eno zanimivo foro… Pridem jst v službo, stroji vsi očiščeni, vse se je svetilo, da je kar sekalo, nič mastno…., jst sodelavcu…, opaaa, si bil pa priden.., ko mi on odgovori, eeeehh, žena je videla sms-ese od ljubice v telefonu, pol se pa ni upal domov it iz službe, hehe… Torej   energijo strahu je spremenil v koristno energijo na delovnem mestu.

Ej, najbolje, da sedanjo žensko, katera hodi v službo, se dolgo vozi, postori vse doma, vse za otroka…. zapustiš in vzameš tole novo, ki se zanima zate. Očitno imaš pač fuuul cajta, da si še nove ženske iščeš, tvoja žena zih nima ob vsej gužvi časa še novega dedca iskat.

No, v glavnem, naj pride ta tanova na kmetijo k tebi. Me fuuuullll  zanima, koliko časa se bo razumela s tvojima tastarima in bila pokorna, haha 😀 Poročaj potem čez par let… Veš, eni še predobro vemo, da z določenimi starokopitnimi starci, ki živijo v tisti svoji kmečki zaplankanosti, ni za živet pod isto streho. Aja, pa btw., sem tudi jaz s kmetije, zato še bolj vem, kako je to.

Ženi pokaži ta zapis. Zanjo edino pametno je, da spakira kufre in otroka ter gre, ker si navaden lolek, mamin sinko.

Edin nesramen tu si ti! Ona ima dela cez glavo, hodi v sluzbo skrbi za dom, in druzino,… da vse za druzino, ti pa se gonis okoli???

 

Jaz bi tvoji zeni predlagala da vas vse nazene… tebe ki nisi zvest in ne spostujes in se tvoje zategnjene starse neseamne….

 

Katastrofa!!!!

Če bi jaz pustila oz.se podredila tašči in tastu, bi bila sedaj izžeta čustvena razvalina verjetno zaprta na enem psihiatričnem oddelku.

V glavnem. Zgodbi ne verjamem. Če je resnična pa tako. Žena zaradi vseh obveznosti do sebe in svojih otrok torej nima časa pomagati na kmetiji. Ti bi jo zamenjal za gospodično, ki praviš da bo to z veseljem delala. Zdaj pa ti meni nekaj povej. Če ta gospodična s tabo zanosi, kako se zgodba konča? S tretjo gospodično?

 

Si pa drugače v mojih očeh brezjajčnež, ki se podreja svojim staršem in se ne zna postavit za svojo družino. Kaj lahko prosim poveš svoji ženi da imaš drugo, da si končno oddahne od tega toksičnega življenja v katerega si jo potisnil, ker sta glava družine tvoja butasta starša.

Daj. Bodi enkrat ded, dokaži da fižolček med nogami pomeni biti moški, ne pa navadna pi…č..kica

Uf. To bi rada bila zraven, ko ji poveš in te zlupa do nage riti.

Mlad prevzemnik praviš? Polovica je njenega…hahaha…z ljubico sta se malo zakalkulirala. Ko te žena obere, ne bo imela kaj delat…razen rožce sadit.

Res je kar pravite eni. Sem premalo samozavesten. Edina, ki mi trenutno stoji ob strani in ve za moje težave je prijateljica. In ne gre za varanje. Prijatelja sva. S starsi je pa tako, kot na vsaki kmetiji. Komanda vse dokler lahko delajo. Ni tako enostavno reagirat tako kot pišete, ker niste v moji koži v moji situaciji.

V primeru, da se postavim zase in staršem karkoli rečem mi bosta takoj obrnila hrbet in ne več nudila pomoči, ker me čustveno izsiljujeta s tem.

Ne vem kako se bo končalo, ker hiram, čustveno hiram. Rad bi imel urejene reči, neobremenjeno dušo, nobene napetosti med staršema in sedanjo partnerko.

Veste, ni prijetno poslušat dan za dnem mame, kako se neprestano pritožuje čez mojo partnerko. V bistvu bolj moti mamo, da se partnerka tako daleč vozi v službo. Na njenem zelniku je zraslo, da mama misli, da se zanalašč vozi tako daleč v službo, samo zato, da ni potrebno toliko pomagati na kmetiji.

Ne, ne mi pisat, da naj udarim po mizi, ker ne bo pomagalo.

Zgodba ni izmišljena, zato pa povsem, ker si želim pomagati. Sem popolnoma na dnu:((

 

 

Ko bo tvoja prijateljica nosila breme kot sedaj nosi  tvoja źena,  se bo tudi spremenila. Postala bo ista. Ti boš potem žalovao za sedanjo ženo tér se potopil še v večjo depresijo.   Eno rešitev imaš.  Na parceli si zgrani hišo in jó prepisi na Zénó.   Źena in tvoja mati se naj minimalno vidita

Prijateljici pa nehaj lagati,   da je źivljenje  pravljica.

Ko bo tvoja prijateljica nosila breme kot sedaj nosi  tvoja źena,  se bo tudi spremenila. Postala bo ista. Ti boš potem žalovao za sedanjo ženo tér se potopil še v večjo depresijo.   Eno rešitev imaš.  Na parceli si naredi drugo  hišo in jó prepisi na Zénó.   Źena in tvoja mati se naj minimalno vidita

Prijateljici pa nehaj lagati,   da je źivljenje  pravljica.

Sedanjo partnerko vsi skupaj izkoriscate.Ce se ta ki gara za tujce ne razume s Tvojimi brezobzirnimi egoisticnimi in nesramnimi starsi se tudi nova ne bo,in predvsem ne locujemo se zaradi kmeckega dela.Zelo si zleht.Sedaj pa bodi posten,povej,izplacaj in zacni na novo.Laz te bo pozrla.

Ce se ti pustis starsem, da te custveno izsiljujejo, ne mores tega zahtevati tudi od partnerke.

Naj pa tvoja mama najde zeni sluzbo blizje domu, primerljivo in z enako placo. Najbrz je to zelo enostavno. Pa najbrz se zena z veseljem vozi tako dalec, res da samo oporeka tvojim starsem:S

Odgovor na objavo uporabnika
Mirko brez mira, 22.06.2021 ob 19:12

Res je kar pravite eni. Sem premalo samozavesten. Edina, ki mi trenutno stoji ob strani in ve za moje težave je prijateljica. In ne gre za varanje. Prijatelja sva. S starsi je pa tako, kot na vsaki kmetiji. Komanda vse dokler lahko delajo. Ni tako enostavno reagirat tako kot pišete, ker niste v moji koži v moji situaciji.

V primeru, da se postavim zase in staršem karkoli rečem mi bosta takoj obrnila hrbet in ne več nudila pomoči, ker me čustveno izsiljujeta s tem.

Ne vem kako se bo končalo, ker hiram, čustveno hiram. Rad bi imel urejene reči, neobremenjeno dušo, nobene napetosti med staršema in sedanjo partnerko.

Veste, ni prijetno poslušat dan za dnem mame, kako se neprestano pritožuje čez mojo partnerko. V bistvu bolj moti mamo, da se partnerka tako daleč vozi v službo. Na njenem zelniku je zraslo, da mama misli, da se zanalašč vozi tako daleč v službo, samo zato, da ni potrebno toliko pomagati na kmetiji.

Ne, ne mi pisat, da naj udarim po mizi, ker ne bo pomagalo.

Zgodba ni izmišljena, zato pa povsem, ker si želim pomagati. Sem popolnoma na dnu:((

 

 

In na dnu boš toliko časa, dokler si ne boš priznal, da je tvoja mama “strupena” tašča, ne vem koliko strupa spušča tvoj oče, in dokler si ne boš priznal, da v življenju zmoreš tudi brez čustvenega izsiljevanja in poniževanja staršev. Tebi mora biti prioriteta tvoja družina, ki ji moraš zagotoviti duševni mir! Seveda se bojiš mame, ker je bila vedno Bog in batina ali pa zmaj, ampak to ne pomeni, da mora tako ostati. Lahko si zelo spošljiv, a jasen in glasen v komunikaciji. Če se do sedaj nisi odcepil od staršev, je čas, da se sedaj – zaradi:

1. svojega zdravja

2. zaščite svoje družine.

To, da si čustveno tako uničen, ne bo prineslo nič dobrega, samo ne želi si ,da prinese kakšno bolezen, ker je dokazano, da so naša čustva zelo povezana z našim zdravstvenim stanjem. Ali pa ločitev, saj nikoli ne veš, kdaj bo tudi ženi prekipelo in bo spakirala kovčke.

Ne bodi reva in šleva! Potegni se zase in za svojo družino!

Seveda bo pomagalo, če udariš po mizi. Tebi pa res ni nič jasno. Daj uporabi hrbtenico, ker jo imaš. Ti si gospodar, obnašaš se pa kot sluga. Kdaj boš odrastel? Zlato ženo imaš (kar sam priznaš), probleme ti delata starša, ti pa bežiš k “prijateljici” in odrivaš ženo. A veš kdaj se bo to končalo? Ko boš nehal bežat in staršem meje pokazal. Podrejanje? Pa saj niste trop volkov no! Ne, tvoja rešitev ni menjati ženo za prijateljico, ker boš še na slabšem (ločenem s problemi in otroci, ki ga nočejo niti videti, preživnino jim je pa treba plačevat). Tvoja rešitev je postati neodvisen in ne puščati materi, da te zastruplja proti ženi. Rabiš ljudi, da bodo delali? Zakaj le? Ti imaš očitno veliko časa… tudi za “prijateljico”… porabi ga za delo in naj te krepi, vsaj zmeden ne boš.

Zena je cist predobra zate!!!! Ti si pa en nedozorel fantek,ki se drzi maminega krila in isces deklo za na kmetiji. Vesela zena,ce/ko se te znebi!

Odrasti in razčisti s starši!

Odgovor na objavo uporabnika
mijav mijav, 22.06.2021 ob 07:10

pa tole je tudi že bilo. ne nasedajte klikarski temi.

Ampak res. En in isti avtor.  Prepoznaven.

Vse izmišljeno.

Tvoja mama se preveč vtika v tvoj zakon in tvojo ženo. Čudi me, da jo sploh poslušaš. Kje ima tvoja žena službo se zadeva samo žene. Kaj bo delala v popoldanskem času se zmenite v družini in ne z mamo. Če primanjkuje delovne sile, se pridobi delavca od zunaj.

Če te mama izsiljuje z raznimi grožnjami, da ne bo delala,.. jo pusti na miru in delo opravi z drugimi ljudmi. To, kar ti počne in s tabo grdo psihično manipulira, da si totalno v razsulu ter depresiji, ni normalno, še manj pa zdravo. Sigurno bi mama kritizirala vsako žensko, ki bi jo pripeljal. Tako se obnašajo psihično manipulativni in nasilni ljudje.

Spravi se v red in nehaj misliti na neumnosti. Imaš predobro ženo. Vsaka druga, bi najbrž že utekla, ali pa se zelo strožje odzvala na take razmere.

New Report

Close