ajdov kruh-kako?
Z samo ajdo skoraj ne bo šlo. Jaz mešam riževo, ajdovo (nič ne poparim), koruzno, kvinojo in pride takšen okusen brezglutenski kruh. Seveda bolj nizek in nepuhast. Dober je prvi dan, potem se samo drobi. Tako, da mi vse brezglutenske kruhe, ko se ohladijo razrežemo in damo v skrinjo.
Najboljši približek navadnega kruha se pa dobi s Sharovo moko – ampak ta mešanica ima ogromno dodatkov.
sem gledala to brezglutensko moko,pa je ravno zaradi vsega dodanega nisem vzela.
Kvinoja ne pride v poštev,tudi alergija,enako kamut,proso,ječmen,le ajda in koruza ostaneta.
V kakšnem razmerju pa daš moko-mislim koliko ajdove in koliko koruzne? Lahko namesto koruze dam še kaj? Sem premišljevala kako bi bilo,če bi v strojčku za mletje kave zmlela riž? Bi ga lahko dodala k ajdovi moki?
Meni gre najboljše če dam 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} riževe in 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ajde ali koruze. Pri nabavi moke pazi, da je res brez glutena (tudi v ajdovi in koruzni so lahko sledovi)
Ne vem če se da riž zmleti v kavnem mlinčku. Mi imamo doma mlin za mletje žit.
Drugače imaš pa sedaj v Hoferju akcijo brezglutenskih izdelkov, tudi riževa moka.
Ne vem če veš, tudi brzglutenski kruh se drugače peče kot navadni, bolj tekoče in se skoraj vlije v pekač.
Ajdovo moko je res potrebno mešat. Prvič naredil kruh po tem resnično enostavnem receptu, ki si ga lahko ogledaš na mojem blogu MORNARSKI KRUH. V drugo pa belo moko nadomestil z brezglutensko moko iz Hofra in lah rečem, da bil okus tudi odličen.