ajdova kaša
Ajdova kaša je BLAZNO dobra, res!!! Pomembno je, da kaše ne kuhaš, temveč namočiš v hladni vodi, tam ene 15 minut. Pol jo ocediš in popečeš na maslu ali vroči maščobi. Je dobra za priloga k mesu (zrezki v naravi omakci z gobcami in ajdovo kašo, kaša seveda ne paša zraven dunajca al pohanga pišančka). Na maslu pocečeni kaši dodaš narezane suhe slive, borovnice…in naribaš jabolko čez. Malo še cimeta in žlico medu. Horor, kolk je to dobro….
Imaš še miljon možnosti…….
Veliko dobrih receptov kaj pripravt iz ajdove kaše
http://www.mojirecepti.com/iskanje/?query=ajdova{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20ka{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1a
Ajda je orešček in brez kuhanja ni ravno primerna. Sicer pa se kuha 5-10 minut v slani vodi.
Jaz jo zamesim v kruh, da ostane primerno svež dalj časa, ali natresem na solato, neredim “rižoto”, kašo z gobami,………………………………… .[/quote]
Točno to! A bomo kmalu tudi fižol jedli al dente? Ni možnosti, da bi bilo to zdravo!