Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ajdovi žganci

Ajdovi žganci

Živijo!

Prosim, če mi lahko pomagate in svetujete kako naj skuham ajdove žgance.
Lep pozdrav!

za instant žgance imaš navodilo na embalaži…..če pa hočeš dobre žgence, potem pa jih naredi takole:za 3 osebe
približno 1 liter vode, malo posoli in dodaj še malo olja (ali masti, če ti je vseeno)
ko voda zavre, hkrati vsuješ 25 dag ajdove moke, pustiš da moka potone (bog ne daj mešati) ko moka potone, z narobe obrnjeno kuhalnico narediš skozi moko luknjo(do dna), tako da pride skozi luknjo voda….pokriješ in počasi , počasi vreš 20-25 minut. Potem vodo odliješ (žganjica se imenuje ta voda) premešaš in če je presuho dodajaš žganjico. Žganci so dobri, če ene pol ure stojijo, potem pa jih z vilicami “narežeš”, zajameš s kuhalnico in z vilicami ob kuhalnico režeš majhne za oreh velike “cmočke”. Po tem jih lahko zabeliš z ocvirki (jaz jih ne jem)…..

moja mami jih pa pripravlja drugace. Prav tako jih da v lonec (ki mora biti visok), vendar jih kuha 10-15 min (nisem ravno prepricana ce toliko) na eni strani in potem jih obrne in kuha se na drugi strani isto casa.

ni potrebno, da jih obračate, če je posoda pokrita……

New Report

Close