Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ajmoht/obara

ajmoht/obara

Katero meso uporabite za ajmoht? Če naprimer uporabim piščanca ga moram narezat ali lahko dam kar cela bedra?
In še katero zelenjavo daste norti?

hvala

Jaz običajno uporabim piščančje meso; hrbet ali perutničke. Beder se mi zdi škoda za obaro.
Obara pa je seveda lahko tudi telečja.
Od zelenjave dam, kar imam doma. Običajno čebulo, por, peteršilj, korenje, grah, cvetačo.

daš po svojem okusu!

jaz dam vse, vse meso po malem, torej malo telečje, konjsko, piščanca, govedino, svinjino…, res vsega po malo, ti da odličen okus! Enako za zelenjavo in začimbe, torej to je stvar okusa!

Vedno dam ali kurje ali piščančje; prej ga lahko malo pokuhaš da potem obereš od kosti, narežeš in potem zalivaš s to vodo.

Drugače pa prepražim čebulo ali dve, dodam na maaajhne koščke narezano meso, narezano korenje, kolerabo, grah, krompir in potem začinim, popram, solim, malo majarona, peteršilj in je mmmm, za prste polizat:)

New Report

Close