Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ajvar na srajci – kako spraviti dol

Ajvar na srajci – kako spraviti dol

No, zgodilo se je, da smo srajco popackali z ajvarjem. Srajca se sme prati le na 40 stopinj, jaz pa nimam pojma, kako se lotiti tega ajvarja. Prosim za uporabne nasvete, predvsem tiste, ki imate s tem uspešne praktične izkušnje.Mi smo doslej svinjali z ajvarjem le po stvareh, ki se lahko ven kuhajo – torej po prtičih in prtih.

Najlepša hvala za pomoč.

Zmočim in temeljito zdrgnem s pralnim praškom. Potem namočim v močno koncentrirano raztopino pr. praška in pustim dva, tri dni – vmes večkrat zdrgnem. Če imam kakšen prašek za odstranjevanje madežev, dam še tistega malo noter. Operem na 40°C. Zaenkrat je šlo vsakič lepo ven. Razen 1x, ko nisem vedela, da se je mož zapacal in sem dala kar brez namakanja prat – rezultat: čudovit oranžen flek na svetlo modri srajci, ki ga več ne spravim ven :((( Me je izučilo.

Hvala, se že namaka v prašku:)

Pri nas je pomagal Dexal z encimi (bela brizga z rdečim pokrovom) iz Eurospina.

nam pomaga aiax (ne vem če sem napisala točno) v zrncih.
Nazadnje sem očistila tkanino madežev od barve za lase 🙂
Namočim, posujem po madežu in zmencam. Pa še nekajkrat čez par ur. Če je majicva uničena tako ali tako ni kaj zgubiti. Samo enkrat se mi je doslej zgodilo, da je požrlo tudi barvo.

vanish: majica je bila delno obarvana: potem, ko sem po nasvetih forumovk majico namoačila v raztopini vanisha je vse prav čudežno izginilo in majica je bila kot pravkar iz trgovine.sploh verjeti nisem mogla!

New Report

Close