Najdi forum

Splash Forum Politični čvek akcija-kupujte slovenske izdelke

akcija-kupujte slovenske izdelke

in s tem pomagajte slovenskemu gospodarstvu.

denar ne bi smek biti overa-razmišljajo pobudniki.

z drugimi besedami, ne kupujte konkurenčnih živil in proizvodov iz tujine, pa čeprav so veliko cenejši.

boste podprli akcijo in kupovali dražje slovenske izdelke, pa čeprav je v njih največ uvoženih surovin in slovenski kmet ne bo imel skoraj nič od te akcije.

Jaz vedno ravnam tako, da kupujem najcenejša živila. Mogoče sem malo previdna le pri mleku ali pri jajcih, izdelkih, ki vsebujejo jajca (majoneza recimo)… Pri občutljivih izdelkih še vedno zaupam slovenskim proizvodom in kupujem mleko ljubljanskih mlekarn, majonezo iz Kolinske…
Rada bi kupovala tudi čevlje iz Planike ali Alpine, a kupim kvečjemu kakšne gojzarje za v hribe.. Ostalo, oblačila in obutev pa kupim v cenejših trgovinah, običajno kitajsko robo. Zakaj? Ker si žal z mojo skromno plačo ne morem privoščiti, da bi za ene čevlje odštela 60 evrov in več in kupim kakšne čevlje za največ 20 evrov. Če so dražji, jih ne kupim.
Kupujem blagovno znamko Mercator ali Spar, ker je najceneje.

Že sedaj sem izbral slovenskega proizvajalca hrane če sem lahko izbiral. Tako da, me ta reklama ne zadeva.

Glede na cene slovenskih in tujih proizvodov, se raje odločim za tuja…Zakaj? Enostavno zato, ker so cenejša! Mleko od lublanskih mlekarnnisem kupil že več kot leto dni! Zakaj bi me brigalo naše gospodarstvo, ko je pa gospodarstvu vseeno za nas?S tem sloganom kupujte slovensko ne bojo nič dosegli!Nej znižajo cene slovenskih artiklov!

Podpiram že od nekdaj slovenske izdelke, žal pa včasih ne gre. Primer: začimbe Droge imajo tako neroden pokrovček, da se jim že daleč izognem in, če kdo od tam prebira ta portal, prosim, prosim, da to spremenite. Sedaj podpiram avstrijsko znamko Kotanyi. Čevlje kupujem v Alpini ali Peku in tudi svoje prijateljice prepričujem, da naj jih ne v konkurenčnem Massu. Ti dve naši firmi sedaj delajo tudi mehke in udobne čevlje. Tekstil sem pa tudi nehala kupovat v “kitajskih” trgovinah, ko sem prebrala, kako tkanino preparirajo s strupi, da lepo stoji. Nekaj mora bit na tem, ker v nekaterih takih trgovinah je res čuden vonj.
Namesto več cunjic ali čevljev kitajske robe, imam manj komadov domače izdelave. Tako jaz, vsak ima pa pravico vstopat v trgovino, ki mu je všeč in mu tudi finančno omogoča.

Vsekakor ne bom kupoval Laškega, Uniona in ostalih pijač, ki jih proizvajala tajkun iz Laškega!!!!111

*Pravopisna napaka, pravilno je: “proizvaja”.

Če misliš, da piješ slovensko mleko, se motiš. Ljubljanske mlekarne samo polnijo mleko, ki ga kupujejo od Mađarov in Čehov. Slovensko mleko ne ostane v Sloveniji, ampak gre v izvoz, največ v Italijo. Tam ga odkupujejo po boljši ceni.

Tako da v Sloveniji pijemo mađarsko in češko melko, ne slovensko. Sramota.

Če misliš, da piješ slovensko mleko, se motiš. Ljubljanske mlekarne samo polnijo mleko, ki ga kupujejo od Mađarov in Čehov. Slovensko mleko ne ostane v Sloveniji, ampak gre v izvoz, največ v Italijo. Tam ga odkupujejo po boljši ceni.

Tako da v Sloveniji pijemo mađarsko in češko melko, ne slovensko. Sramota.[/quote]

Za to varianto pa še nisem slišal, verjetno veš kje si to prebral, a ne?

Tako da v Sloveniji pijemo mađarsko in češko melko, ne slovensko. Sramota.[/quote]

Za to varianto pa še nisem slišal, verjetno veš kje si to prebral, a ne?[/quote]

ni prebral je slišal, mislim da predvčerajšnjim na poročilih, s to akcijo naj bi kupovali samo slovenska imena, surovin pač ne, ker so večina njih uvožena in naš kmet bo še na slabšem.

Za to varianto pa še nisem slišal, verjetno veš kje si to prebral, a ne?[/quote]

ni prebral je slišal, mislim da predvčerajšnjim na poročilih, s to akcijo naj bi kupovali samo slovenska imena, surovin pač ne, ker so večina njih uvožena in naš kmet bo še na slabšem.[/quote]

Če je to res je pa to navaden idiotizem. Pomembno je poreklo surovine. Očitno bo treba zelo podrobno brati nalepke na proizvodih.

A res? Potem se je pa zamisliti. Nisem vedela, da Ljubljanske mlekarne uvažajo mleko z Madžarske. A bomo res morali po živila direkt h kmetom, da bodo direkt dobili denar za vložen trud in da bomo spodbujali slovenske proizvode? Ja, to pa je res, da se večina slovenskim proizvodov uvaža v Italijo oziroma iz Italije v Slovenijo. Ko sem bila v Hercegovini, sem v trgovinah na polici zaman iskala paradižnikov koncentrat, a če pogledam v naših trgovinah, vidim da na embalaži piše “Made in Bosnia”.

ja pelji se v nedeljo po avtocesti priti MB pa bo videl sama cisterne z mlekom

Če smo čisto natančni, pivo varijo.

Ravno tako kot surovina je pomemben postopek pri obdelavi, predelavi. Ravno pri hrani je nadvse pomembno. Samo toliko v vednost!

Samo če je vhodna surovina slaba tudi končni izdelek ne more biti dober, saj je tako ne? Naši standardi so na papirju dostikrat strožji kot evropski, vprašanje pa je njihovo izvajanje.

Točno tako. In madžarsko mleko je slaba surovina. Se že po tem vidi da je temnovijoličaste barve in ima vonj po pivu.

klub temu je najcenejše mleko iz uvoza in Slovensko je dražje, zato se slabo prodaja…Vsak kupi tisto, ki mu njegov žep dopušča…

A imajo tam drugačne krave, ki pijejo pivo?

Ne, ampak namesto s travo jih krmijo z gensko spremenjenim vijoličastim hmeljem.

“Glede na cene slovenskih in tujih proizvodov, se raje odločim za tuja…Zakaj? Enostavno zato, ker so cenejša! Mleko od lublanskih mlekarnnisem kupil že več kot leto dni! Zakaj bi me brigalo naše gospodarstvo, ko je pa gospodarstvu vseeno za nas?S tem sloganom kupujte slovensko ne bojo nič dosegli!Nej znižajo cene slovenskih artiklov!”

“klub temu je najcenejše mleko iz uvoza in Slovensko je dražje, zato se slabo prodaja…Vsak kupi tisto, ki mu njegov žep dopušča…”

Jernej, če povežem tvoje izjave lahko sklepam da tudi Avstrijci niso tako radodarni pri plačah kot praviš. Ali si pa za sebe nič ne privoščiš…
Saj res. Ali si z Gorenjskega? Saj veš kaj pravijo za gorenjce.

Sem si kar mislil ja

Edino kar kupujem slovensko je Kolinska – pa niti država niti gospodje prinčipali v kolinski nočejo več delat s kolinsko… 🙁

briga mene za slovensko gospodarstvo pa za vso bando ki krade pa pitzdarioje dela na oblasti jaz bopm pil ljubljanske mlekarne češko mleko janša se mi bo pa v glavo režal

V ljubljanskih mlekarnah pa še kje drugje pa ne delajo Čehi, ampak Slovenci!!! Pa nimajo veze z Janšo!!!

New Report

Close