Akne
Hči je stara 16 let in hodi v drugi letnik. V os ni bilo večjih težav s kožo, odkar je v srednji pa je precej slabo. Med poletjem se je sicer stanje se malo izboljšalo po obiskih pri kozmetičarki (čiščenje kože) ampak nisem prepricana če bi jo peljala k dermatologu da ji mogoče predpise kaj močnejšega? Trenutno čisti kožo in jo maže s kremo, po navodilih kozmetičarke, niso pa rezultati kot pričakovani po skoraj enem letu obiskov le-te.
Hči pravi da je ena sošolka za akne dobila accutane (se mi zdi da se tako napise) ampak to verjetno predpišejo če je hudo z aknami? Od moje je nekaj srednje, niso zelo hude ampak jih je pa kar nekaj da bi skoraj rekla da niso več mild akne.
Prosila bi za nasvete in pomoč, hvala
Če hočeš, da si uniči jetra z Accutanom zato, da bo imela kožo brez aken v obdobju, ko divjajo hormoni, tudi prav. Povrh vsega je zelo verjetno, da se bodo akne znova pojavile takoj, ko bo s tem zdravilom prenehala. Po moje je bolje, da malo potrpi. Do takrat bodo ustrezna prehrana, nega pri kozmetičarki in razne kreme za aknasto kožo povsem dovolj. In mogoče ne bi bilo slabo, da se jo za vsak slučaj pregleda še za endometriozo, tudi to zna biti eden od vzrokov za aknasto kožo.
Sicer se ne strinjam ker je Accutane zelo učinkovito zdravilo, in ravno zato da ne pride do okvare ali poškodb jeter se redno dela krvne teste. Prijateljica ga je jemala in ima sedaj boljšo kožo kot jaz, nima niti enega mozoljcka več.
Sicer pa ne glede na to ali greš k osebni zdravnici ali pa jo pelješ dermatologu, vedno najprej predpišejo kreme, gele in vse sort mazil, če ti ne pomagajo se gre na antibiotike, če se ti ne zaležejo pa je na izbiro a bi kontracepcijske tablete, Accutane ali pa močnejše antibiotike.
Jaz osebno bi priporočila pregled pri osebni zdravnici pa lahko z njo predebatirate kakšne so možnosti, če rabi kakšna zdravila, kreme, če gre k demrmatologu…
Moj sin je pri pediatrinji dobil Klindamicin, mu je pomagal. Pa umicanje obraza z mlačno vodo in kakim čistilom, vsaj 3x dnevno. V DM sem kupila trdo milo za obraz, so različne vrste ( za pomiritev kože, z glino,…), te pa uporabljam tudi jaz.
- V lekarni do mi prodali svega i svašta, pa sta se še najbolje obnesla Klindamicin in milo.